Вака испаѓа само машкото се смета за детеа женското не. Многу се нервирам кога ќе слушнам вакво застарено размислување. Алал да ти е као излегуваш на крај, ја не би можела. И машко и женско се деца, најбитното од се е да се живи и здрави не според полот.
Ja se nadevam za tvoe dobro deka ne ziveete zaedno....zaso so vakva osoba nemas muabet nikakov....pogotovo ne vo 2021g
Здраво на сите, дали може некој да ми го објасни тоа со неделите не ми е јасно плодот не ми одговара со неделите или како
Според мене добро си е , они на ехото неможат секогаш да фатат добра слика да измерат за све да одговара до ден, а и немора све да одговара реално може да има одстапки од недела до две, така да мислам све сие океј.
Не ми кажа докторот дека нешто не е во ред, кажа се е добро добро расте, а јас дома загледав тоа дека не ми се совпаѓаат неделите. Но секогаш ми беа разлика најмногу два три дена повеќе не било разлика сега ова ме плаши
Дијаметарот помеѓу париеталните коски на главчето одговара на 15+5 со можност за грешка +/- 4,6мм (вкупно измерени 35,7мм); По датум на последна менструација, бремена си 16+3; Обемот на стомачето одговара на 16 недели со можност за грешка +/- 1 недела +5 дена. Не се грижи, во ред е, никогаш не се совпаѓаат сите параметри исто, нешто е 'понапред' од датум на последна менструација, нешто 'поназад'. Земи во предвид дека различен доктор ќе измери различно. Исто има разлика и од ехо до ехо. Затоа сѐ е напишано со +/-.
Да, но ме збунува тоа што до сега никогаш не сум имала толкава разлика како сега 1недела разлика има ,секогаш ми беше 3,4 дена разлика и тоа ме плаши
Значи увек има еден што им ги ремети животите на останатите. Маж ти како реагира на овие муабети мислам ептен е нападен овој свекорот. Прво дава совети и одредува кој да биде труден кога да биде или да биде оставен сега па и полот на бебето...Нема што да му се нервираш ама можеш и културно да му кажеш дека е безобразен и ти прави непријатна и стресна атмосфера и ако продолжи да бида може и да не биде добредојден никогаш. А знаеш како ќе биде кога ќе се роди пуфче толку ќе му се залепи на срце самиот ќе се кае што тропал глупости.
Мир да се нема. Денеска бев на цтг, 36+4 сум, бидејќи пред 2 недели имав благи менструални болки и еден прст отворена, ми рекоа лежи дотуркај до 36 барем. Најпрво ми направи ехо матичната, па потоа бев на одделение за цтг, цтг супер, вагинално ме прегледаа пак, 1 прст отворена и скратен цервикс. Примам клексани од почеток на бременост заради мутации(претходен спонтан имав) , кога му кажав на Др, па као ти си ризична, ако не додржиш до 37 недела подитно за Ск пораѓај. Двајца лекари беа Сашо Димитровски и Игор Алуловски мислам дека му се така имињата. Сашо ми рече демек не е толку опасно, Игор му вика абе што збориш прати ја подитно за Ск на клиника уште утре, можно е и да те хоспитализираат ми рече. Матичната ми вика нема место за паника незнам зошто те испотресиле само, не си прва со клексани шо ќе ја пораѓаат и да те фанат болки... Некое искуство нешто слично некој да сподели, ќе полудам!!!
Еве ги мерките на моето предпоследно ехо, види колкави варијации има. Па сѐ е во ред. Не се стресирај за џабе.
Jas primav Kleksani do kraj za prvoto pa se porodiv carski. Se porodiv vo 34ta,radi toa nivno pod itno za Sk. Tamu e masakr. Nema koj ne mi pravedne vaginalni pregledi. Skraten cerviks imav ama ne bev otvorena. Tamu me otvorija od pregledi. Sigurna sum da bev doma ke si vlezev vo 9ti
Истото и јас си го реков,сто пати чепкање и да не си отворена ќе се отвориш. Ем по пат малтертирање, а и во четврток сум 37 недела, не за две недели-бог да чува...На оваа корона можам да замислам што е таму... Матичната дури ми рече вика може и да не одиш само ќе се стресираш,а многу често се случува отворени со 1 или 2 прста вика и да го надносат,толку си издржала, белким вика уште два дена ќе издржиш... Ама тоа е, се молам да не ме остават само да лежам таму
devojki, ajde pomos ve molam. proveruvav didimeri, 4.111 mi se 26ta nedela sum. gledam deka gornata granica za ovoj period bi trebalo da bide 1500.sovet i nekoe iskustvo ve molam
Ништо нема да правиш на твоја рака на доктор матичен и он ќе ти каже што треба да правиш, ќе се боцкаш или ќе пиеш терапија или што и да треба да правиш...не е страшно толку сите сме исти. Полека сигурно за една недела пак ќе ги проверуваш и ќе ти треба од трансфузиолог мислење барем такс беше кај мене
Појди си одма на лекар. Прво да ти проверат протоци и постелка ако е се во ред не се грижи. Ќе ти дадат дупла доза терапија и ќе биде во ред
vcera bev na kontrola, super e postelkata, protocite, se bese super, cisto onaka mi rece da gi proveram didimerite, bez nikakva indikacija. sekako ke se konsultiram so ginekologot, ama se uplasiv deka se mnogu 4000
Искрено ти се многу високи. Високите димери знаат да бидат многу лоши пошто го прекинуваат дотокот на крв во постелката но има случаеви кај што се си е ок со постелката и во тој случај тоа значи дека имаат влијание брз тебе. Јас сум повеќе од сигурна дека ќе ти дадат терапија но ич немој да се секираш. Штом бебче си напредува супер, другото се ќе си биде во ред