Јас пак имам сукрвица денес така појака, примам и утрогестан. 2 пати до сега искварев и ми рекоа хематом е мора да се исчисти, ама не ме боцнаа со прогестерон. Испаничена сум, дајте некој совет што да се прави
Најпрво смири се,не си прави дополнитрлно стресови и овој период мораш да одмараш и да лежиш.Само те читам тука и мој совет е да си побараш второ мислење за терапија за хематомот.Јас на два пати имав кафен исцедок во 9 и во 11-12 недела од хематом и мене веднаш ми ја појачаа прогестеронската терапија,јас да со инвитро примав пролутекс,утрогестан,дабростон и плус инекции прогестерон депо.Според мене ама сепак ова е мое мислење врз основа на мое искуство треба да примаш барем плус прогестерон депо.Ако имаш можност отиди на второ мислење знам дека претходно си со историја.
Jas mnogu ne sum iskusna za da kazuvam znaes deka sum kako tebe ista na pocetok i so stravovi, no jas bi otisla i na drugo mislenje, odnosno na privatno kaj drug doktor za koj shto ima mnoogu dobri preporaki i koj ja razbira poveke taa problematika, neli sekoj vo nesto si e najdobar, pa toj neka pogledne moze ke rece sepak inekcija progesteron depo ili ke dade terapija, ono ubavo e da se iscisti krvarenjeto da ne se zadrzuva vnatre ako veke trgnalo ama pusta psiha ne izede...ajde zenicki shto ste go pominale ova kazete shto da se pravi, davajte um!
Snaa mi so eden prst otvorena od 6ti mesec pa go nadnosi.Vo Svajcarija e, ni inekcii ni nisto ne primase, posle molese boga da se porodi. Eve uste brisevi nemam zemeno, tie vo 12ta nedela so se. Nemam nikakov problem, ni česanje, pi peckanje, iscedok imam od uteogestan. Odam na pregled na 5 nedeli, dosega 2 pati mi merea cerviks. Pa Sega Gospod na pomos. I ne odmaram bas, imam 3ipol god kerkička, dete ko dete si tera po negovo. Obvrski po doma kolku mozam, ama toa e.Plus ti vlezena vo 9ti, nez so se stresiras, mavni gi tami nekoi dr samo paniki ni pravat
Сте забележале ли некои промени кај косата за време на бременоста? Мојата цел живот е права како праз, ај сега што доби некој волумен, па и наеднаш почна да ми се витка, цели локни ми се прават. Не знам дали е нормално или ја сум сменила нешто, а да не сум свесна за тоа.
Можно е, имам слушнато за вакви ситуации. Мислам дека на свекрва ми истото и се има случено. До бременоста е.
Мене ми беше уште побујна и погуста одошто ми е. Од хормоните е. И стапалата ми се зголемија за 1 број.
Аман веќе само со проблеми.. Уреаплазма позитивна на брисеви 2 месеци пред да останам пиевме и двајцата терапија, пред да направам ХСГ брисеви чисти останав веднаш после процедура бремена и од тогаш односи сме немале.. Како можи.. Утешете ме дека не е штетна за бебка мн сум испаничена
Ништо страшно, и јас имав, примав терапија еритромицин, после тоа се повлече. На бебо никако не му влијаеше, баш супер си напредува. Не се плаши, ќе помине за брзо и бебуш ќе биде супер.
Ти ќе олабавиш малку или ќе ме гњавиш доживотно? Захарија е профитер и не глуми лудило. Нека ти продава причи демек "ќе го напуштам златниот рудник од гинелогија шмрк шмрк, ќе работам приватно, по закон несмеам и двете" а уствари ординацијата на име на татко и и е пријавена. Иначе мене матичниот не ме пушти на вакви испитувања и други жени кај други матични што се, не ги пуштија и сега?
Ќе се побудалам, не можам ни да станам да прошетам да сменам мисли, дружење никако со оваа короната, само рикам за секоја глупост а кај ми е крајот 13та недела сум Фала ти многу, ме потсмири
И јас сум периодов истата, ме пукаат хормони на велико. До сега некако не ми сметаше целава ситуација, сега веќе имам потреба и да искочам и да се видам со луѓе, а страв ми е ради ситуацијава од дома не сум мрдната. Плачам само на глупости, ептен станав самосожалувачка, а воопшто не сум таква и несакам ни да бидам. Само се надевам дур се породиме ќе се нормализира се, да можам барем бебето да си го шетам на раат
Само да се истурка до крај до сега ич не можам раат да си се израдувам на бременоста само што ќе се среди нешто друго ме пречекува.. Само стравови, стресови.. Ич не било така како што рекламираат на инста сликај го мешето секој месец и летнале 9
И мене ми е матична за оваа бременост, но НЕ ја препорачувам. Можеби сум исклучок-не знам. Во 12та недела не ми јави за резултати од Приска, само сестрата на меил ми ги прати, видов low risk и ок си реков, така треба, чим не ми јавија. На бројките не обрнав воопшто внимание. Кога во 20та недела случајно бев на преглед кај друг др, и ми вика бројкиве не се во ред, ме извади од памет. Ми препорача да направам Нифти. Во 20та недела?! Појдов веднаш кај матичнава, и викам ваше мислење за бројкиве, и дали да го правам тестов?! ми вика аа да да, треба над 200 да се, направи амниоцинтеза или Нифти. What?! Како да направам сега толку доцна, зошто не ми го кажавте ова во 12та, ќе ја направев приската уште еднаш. Не и реков, бев на раб на солзи..... И друго е во 12та недела да знаеш за ова а друго е во 20та. И ништо, немав опција морав да правам тест, се испадна во ред фала Богу. Да ми јавеше Надица дека бројките не се во ред немаше стрес голем да доживееме сите и да платам 700 €. Тоа е, за памет. Инаку овде што ве читам дека ви мерат цервикс, јас сум 29+1 досега не ми е измерен. Што да кажам на ова? Немам коментар. Колку треба да е цервиксот? за хормони дека ви работат и дека сте емотивни, се пријавувам и јас, плачка за глупости.
И јас сум 26+5, досега не ми мереле цервикс. Најверојатно мерат ако приметат некој проблем, незнам, мое лаичко мислење.
Мојата па обратно, како сламарник ми е.... И тоа од 15та навака, ужас... ја негуваш некако посебно? Која недела си?
До сега повеќе пати имаме пишувано за цервикс.Би било добро да се провери без разлика ако нема никаква индикација ама се зависи и од докторот.Мене др Таше во Плодност на секој преглед прво неколку сек вагинално ми мери цервикс а потоа ехо абдоменално нормално,иако немам никакви проблеми ниту индикации а додека матичната до сега никогаш ми нема проверено. Мој совет побарај си барем еднаш два пати да се провери вагинално ама тоа е само мое мислење