Инаку испитувањево е бесплатно,само некој треба да те упати,кај е тука нејзиното профитерство само да знам Уште за фалење си дека не те пратиле и не си испитала,најдобронамерен совет...едуцирај се.
Па зошто ондак се трудиш? Ова е мое мислење, не е твој проблем. Ај се кладиме, неможеш уште во некоја тема да ме спомнеш.
Мислам дека над 30 мм го сметаат за нормален и не даваат терапија. Се што е под тоа иде со терапија или мирување. Иначе јас кога одам во Ремедика на преглед Котларова не ми спомнува за мерење цервикс али јас фино лепо кога ќе заврши со прегледот и викам ајде докторке да ми измерите цервикс. Иначе она ми го гледа абдоменално но сепак вагинално е по веродостојно и за тие пари си барам комплетен преглед
Приска тест правев, за срцева аномалија правев. Друго не. Не сум за фалење, таму ме пратија. А ти не биди потресена толку за мојот приватен живот. Жено пијавица си. Таму кај што ја прати Захарија снаа ми, ништо не и беше бесплатно. Иначе профитерство е, ти нејќеш да си видиш подалеку од носот.
Баш ќе спомнам на нареден преглед, ќе видам каков одговор ќе добијам. Додуша, ќе одам кај друг доктор од предходно, може оваа ќе ми измери
18 недела сум. Ништо посебно не користам, само шампон од најсмотаните, моментално Palmolive (Head and shoulders и сличните ми го иритираат скалпот) и регенератор од L`oreal (detangling conditioner). Избегнувам да ја мијам често, на секои 4 дена отприлика ја мијам, за среќа не ми се мрси.
Ne ste fer i dvete! Site ivde ,,visime,, da dojdeme do nekoj sovet plus, nesto da si pomogneme, da naucime, vie veke 2 strani ke napolniye so prepukuvanje, malku sebicno! Moze vo privatna poraka da ai kazete se shto vi lezhi na dusha, site sme mavnati so hormoni vo glavata ama muabetot veke vi se vrti vo krug, sega se butkate na raka koja posledna ke napise li?
Мене цервиксот само во 20та недела ми го измерија и толку ... сега сум 28ма недела и ми го немаат повторно измерено. Веројатно е ок
Mislam deka redno e moderator da gi izbrise mislenjata pogore. Ne sme ovde nekoj da ni sozdava dopolnitelen stres. Ako imate problemi resavajte nadvor od ovde. Temava ne e za lečenje frustracii
Мене на секој преглед матичната прво ми мери цервикс па после сите други прегледи на почеток кога имам кафеав исцедок ме прегледување дури и со прсти за да се увери дека е добро
@stevemila @Bebe2021 смирете се,скокнете ги мислењата,иако и во нив има што да припазите за испитувањата,да не речам корисно,а за односот на другата членка не коментирам
Јас еве сега сум 21+4 па никој не ми спомнал цервикс па не да ми измери. А одам и кај матична и во систина паралелно... сега ме ставивте во мисла..
Мене докторката ми го гледаше цело време абдоминално,ми рече ако недај Боже има нешто се гледа,така да претпоставувам и твоите гледаат ама не ти спомнале зошто немало проблем веројатно,да не ти е на мисла прашај си за вагинално на нареден преглед.
[/QUOTE] Мене после 20 и некоја недела тек ми мереа.. А претходно неколку пати и во систина бев, и таму не ми мереа.
Извинете, ама јас немам ни што да барам на темава, туку членкава ми е напната со денови. Па и уште мене ме обвинува за мојот однос, а она ми е запната. Јас тука завршив, завршив и на друга тема кајшто се бунев за третирање од страна на доктори, па и сметав зошто "едноставно не сум се помирела со реалноста, така било сегде на државно", па сега и овде ме означува.
Да ви вмешам во муабет Мислам дека порано, во помалите недели не мерат вагинално цервикс ако се е во ред со бременоста. Односно ако не се жалите на болки. Јас со двете бремености имав болки во стомак, во втората бременост имав на два пати сукрвица и поради тоа често и од порано почнаа да ми мерат цервикс вагинално. Претпоставувам тоа е причината.
Mislam deka ne treba da vleguvas vo diskusii, kazi si go svoeto mislenje i teraj si, moze da probuvaat da ti objasnuvaat, da pisuvaat, toa e nivno mislenje i na takvi obdij, kako ti shto go branish svojot stav taka ona nejziniot prosto e, nema nikogas da se dokazete kolku i da se nadmudruvate, velat popametniot popusta, ajde dovolno e, neka prestane popametnata da mudruva i raat da bidete i vie i nie ne bi trebalo i jas da se mesham ama stvarno najdobronamerno go kazuvam ova so nadez deka ke vi pomognam i vas a i na site clenki shto se primorani da chitaat vo ova vreme nevreme koga se borime ovde kako lavici i sekoj den ni e uskushenie. Sekoe dobro!