Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Инаку испитувањево е бесплатно,само некој треба да те упати,кај е тука нејзиното профитерство само да знам :(
    Уште за фалење си дека не те пратиле и не си испитала,најдобронамерен совет...едуцирај се.

2. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Па зошто ондак се трудиш? Ова е мое мислење, не е твој проблем.
    Ај се кладиме, неможеш уште во некоја тема да ме спомнеш.

3. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Мислам дека над 30 мм го сметаат за нормален и не даваат терапија. Се што е под тоа иде со терапија или мирување. Иначе јас кога одам во Ремедика на преглед Котларова не ми спомнува за мерење цервикс али јас фино лепо кога ќе заврши со прегледот и викам ајде докторке да ми измерите цервикс. Иначе она ми го гледа абдоменално но сепак вагинално е по веродостојно и за тие пари си барам комплетен преглед

На viva.la.vida, Lili4e, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Приска тест правев, за срцева аномалија правев. Друго не. Не сум за фалење, таму ме пратија. А ти не биди потресена толку за мојот приватен живот. Жено пијавица си. Таму кај што ја прати Захарија снаа ми, ништо не и беше бесплатно.
    Иначе профитерство е, ти нејќеш да си видиш подалеку од носот.

5. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Баш ќе спомнам на нареден преглед, ќе видам каков одговор ќе добијам. Додуша, ќе одам кај друг доктор од предходно, може оваа ќе ми измери :)

На mace89 и Maya12 им се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    18 недела сум. Ништо посебно не користам, само шампон од најсмотаните, моментално Palmolive (Head and shoulders и сличните ми го иритираат скалпот) и регенератор од L`oreal (detangling conditioner). Избегнувам да ја мијам често, на секои 4 дена отприлика ја мијам, за среќа не ми се мрси.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Ти потресена за мојот дека ме мамат и ми земаат пари,морам и јас за твојот :inlove:

8. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Ne ste fer i dvete! Site ivde ,,visime,, da dojdeme do nekoj sovet plus, nesto da si pomogneme, da naucime, vie veke 2 strani ke napolniye so prepukuvanje, malku sebicno! Moze vo privatna poraka da ai kazete se shto vi lezhi na dusha, site sme mavnati so hormoni vo glavata ama muabetot veke vi se vrti vo krug, sega se butkate na raka koja posledna ke napise li?

На Oneo, Monika*, Lili4e и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Мене цервиксот само во 20та недела ми го измерија и толку ... сега сум 28ма недела и ми го немаат повторно измерено.
    Веројатно е ок :^)

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mislam deka redno e moderator da gi izbrise mislenjata pogore. Ne sme ovde nekoj da ni sozdava dopolnitelen stres. Ako imate problemi resavajte nadvor od ovde. Temava ne e za lečenje frustracii

На lovely91, Mnik, saki13 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Мене на секој преглед матичната прво ми мери цервикс па после сите други прегледи на почеток кога имам кафеав исцедок ме прегледување дури и со прсти за да се увери дека е добро

На Maya12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    @stevemila @Bebe2021 смирете се,скокнете ги мислењата,иако и во нив има што да припазите за испитувањата,да не речам корисно,а за односот на другата членка не коментирам :x

13. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Јас еве сега сум 21+4 па никој не ми спомнал цервикс па не да ми измери. А одам и кај матична и во систина паралелно... сега ме ставивте во мисла..:^)

14. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Мене докторката ми го гледаше цело време абдоминално,ми рече ако недај Боже има нешто се гледа,така да претпоставувам и твоите гледаат ама не ти спомнале зошто немало проблем веројатно,да не ти е на мисла прашај си за вагинално на нареден преглед.

На saki13 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    [/QUOTE]
    Мене после 20 и некоја недела тек ми мереа..
    А претходно неколку пати и во систина бев, и таму не ми мереа.

На saki13 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Извинете, ама јас немам ни што да барам на темава, туку членкава ми е напната со денови. Па и уште мене ме обвинува за мојот однос, а она ми е запната. Јас тука завршив, завршив и на друга тема кајшто се бунев за третирање од страна на доктори, па и сметав зошто "едноставно не сум се помирела со реалноста, така било сегде на државно", па сега и овде ме означува.

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Да ви вмешам во муабет :)
    Мислам дека порано, во помалите недели не мерат вагинално цервикс ако се е во ред со бременоста. Односно ако не се жалите на болки.
    Јас со двете бремености имав болки во стомак, во втората бременост имав на два пати сукрвица и поради тоа често и од порано почнаа да ми мерат цервикс вагинално.
    Претпоставувам тоа е причината.

На Lili4e, jarec6 и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  18. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Mislam deka ne treba da vleguvas vo diskusii, kazi si go svoeto mislenje i teraj si, moze da probuvaat da ti objasnuvaat, da pisuvaat, toa e nivno mislenje i na takvi obdij, kako ti shto go branish svojot stav taka ona nejziniot prosto e, nema nikogas da se dokazete kolku i da se nadmudruvate, velat popametniot popusta, ajde dovolno e, neka prestane popametnata da mudruva i raat da bidete i vie i nie ne bi trebalo i jas da se mesham ama stvarno najdobronamerno go kazuvam ova so nadez deka ke vi pomognam i vas a i na site clenki shto se primorani da chitaat vo ova vreme nevreme koga se borime ovde kako lavici i sekoj den ni e uskushenie. Sekoe dobro!

На stevemila и Mnik им се допаѓа ова.
  19. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Јас сум 24+4 и ми мене ми немат измерено до сега цервикс.

20. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Мами знаете ли некој пасворд на ви-фи на ГАК? Screenshot_2021-03-30-18-39-23-352_com.android.settings.jpg