Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Моето си беше наместено со глава надоле и пак беше замотано со папочната. Нема правило, не се плаши, како и да излезе дали природно или царски не е важно, важно е само дека ќе се гушкате за брзо :hug:

На dipsidipsidipsi, Trpkovska, LadyC и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    А ддимери редовно испитувате? Јас досега само еднаш испитав во 20та недела, сега сум 29та. За крвна слика знам убаво е еднаш месечно, а за ова не знам? Јас завчера бев на преглед, и матичнава само ми рече последните брисеви за 1 месец да ги направам и уште едно ехо кај нејзе и толку. Ваљда доволно е.. После да мислам за пораѓај.... немам појма каде:^)

3. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    Јас димери немам ич проверено до сега бе 8-| што им е на луѓево не кажуваат ништо ,, дури денес ми рече докторката да проверам а веке 36 та недела сум

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    И јас немам д димери испитано, и матичната и на гак ми рекоа дека немам индикација за да испитам и остана на тоа.
    А крвна слика и урина редовно, секој месец ми дава упат.

@minne992 извини вака, ама таа докторката га*от да си го јаде! :@
    Шо глупости се тие дека ако проба да се сврти ќе се измота? И цело време да е надолу завртено, ако треба да се измота, ќе се измота. Ама стварно без осет се во муабетите.
    Битно е дека бебка е супер, ти исто. Уште малку остана и ќе се гушкате со баткото. ❤️

На jarec6, Bella_Stella, KittyCat:) и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Зависи од самата бременост, ризик фактори, начин на забременување, терапија, возраст...
    Јас сум над 30г.н, лежечка, ризична бременост, досега не примав терапија, но веќе растат димери, времиња, и веројатно за некоја недела и ќе треба... 23+3 сум...

На minne992 и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Јас сум 28+ досега немам испитано :^)
    Еднаш ја прашав матичната дали треба, рече нема потребаа..
    Одвреме на време сама си велам да си испитам, но сепак кога ми вели немора незнам што да правам :smirk:

На minne992 и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Женски сте пиеле ли некој сумамед во бременост?
    Матичниот заради уреаплазма ми даде сумамед па од Понеделник вагиналети па после 2 3 дена пауза и уште една доза сумамед...Пиев исто Декември месец во спермокултура на мажот ми ја имаше.
    Нели е тоа премногу антибиотик 2 дози? 13та недела сум сега,не знам кој друг доктор да прашам..

Да се редактирам му пишам на матичната општа и ми вели земај ги имаше веќе 1 спонтан..Сега и то ми го пикна во главата можи и спонтан да предизвика чудово во 13та недела?
    Ќе си полудам(facepalm)

Последна измена: 31 март 2021
  8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Според индикација ги испитуваат највероватно. Јас правев после прв скрининг заради протоците во плацента (имаше notch на a.uterina), океј беа и после тоа ги немам проверено.

Него, од крвна слика, биохемија што испитувате секој месец? ККС, железо и гликемија? Анализа на урина само или и уринокултура?

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    Во упатот за димерите кај мене пишува плацента со лакуни...што значи то незнам

10. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Јас секој месец заедно со крвната слука испитувам и уринокултура

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Тоа значи дека имаш празнини во плацентата кои можат да бидат исполнети со вода или со крв(хематоми на постелка). Ни докторите не знаат од што се создаваат. Јас имав на втор скрининг после со зголемена терапија на клексан ми се намалија ептен. Ако се малце не е страшно а ако се повеќе и поголеми тогаш е опасно зашто го прекинуваат дотокот на храна и крв на бебето

На Маја Т, Autumn Love и minne992 им се допаѓа ова.
  12. Andrijana2801

Andrijana2801 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Тоа се гледа од обично ехо?

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Ево пиша @mace89, мада ако ги немало до сега (ко што видов 36та си), мислам дека немаш простор за грижи плус ако бебко се развива океј. Не би да се правам гинеколог ама ко што читам во трет триместар се јавуваат и без некое особено значење, све зависи колкави се и колку се на број. Во секој случај ќе испиташ д димери, да си бидеш раат :).

@Andrijana2801 да, се гледа.

На mace89, Andrijana2801 и minne992 им се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jas vcera dobiv pari za fraxiparini podneseni na pocetok na mart 3-4 negde bese.
    Mene ne mi se sekogas vo ist den kupeni ama na potvrdata od maticnata mi stoi tolku ampuli kolku sto pisal transfuziologot. Do sega mi vrakale tocno kolku sto sum podnela. Duri ednas na potvrda pisuvase poveke ampuli od sto imav prilozeno smetki(imav izgubeno edna) pa mi vratija spored fiskalnata pari

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Истоо,јас сега сум 30 недела само што стапнав во трето тромесечие од киселини навечер не можам глава да кренам.Пробав со многу работи,единствено совет да забележиш која храна ти прави киселини мене на пример краставица марула лук кромид јогурт леб,потешка храна и после 20 часот да не јадам а си легнувам кај 12 часот,ми помага сода да се напијам и да лежам на повисока перница,а немам пробано гастрогард дали ќе помогне

На mace89 и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    I mojata e karlicno od 28gn. Ne mi rekle vaka mi rekoa ne prai glupi vezbi za vrtenje nema poenta

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Јас пиев еритромицин , само после 14 та недела ми кажа доктор на гак. Не се секирај ништо нема да стане , мора да се пие, еве до мене си го гушкам здраво право синчето.:)

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Јас ноќва прв пат, ме разбудија од спиење... Јадев касно вечерта пред да легнам трилече... Ќе да се од тоа... Еве денес сум цел ден ок, си купив рупурут, дај Боже да не ми требаат. Ќе видиме вечер како ќе биде, обично никогаш не јадам навечер, особено не пред да легнам, вчера така се случи и ете ти одма киселини.

19. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Немора да значи, можеби нема да имаш повеќе.
    И мене еднаш така ми се случи и од памет се извадив, е реков готово почнаа киселините. Но само тој ден ми беа присутни. Можеби уште два пати, но мислам не.
    Еве 28+ па фала Богу ништо немам сега:x :rock:

На mace89 и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  20. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Па да, затоа викам може беше и од трилечето касно дека го изедов и одма легнав, а не правам никогаш така иначе. Ќе видиме

На Naatashka123 и mace89 им се допаѓа ова.