Има некоја што ќе се пораѓа Систина или тазе породена, да ми каже ако знае од кога може на цтг да одам, и доктор да ми препорача?
Здраво, дали некој ја води бременоста кај некој од докторите во Ремедика..? Ме интересираат цените на прегледите, конкретно еве прв преглед за потврда дали е се е ок па натака...?
Женски кај да најдам апчиња фолна киселина +витамин б12?? Тука во зегинов немаа, ми понудија едни само фолна + бкомплекс... И која фирма произведува дали знаете, незнам што да барам поточно утре...
Најде кој човек да прашаш . Јас на почеток едвај најдов чист магнезиум директ ради истово (да не е многу Б витамин ). Не знам стварно мила дали има само фолна со Б12, имам видено комбинација железо со фолна и Б12.
Dali nekoj zna visinata na porodilnoto zavisi od poslednite 6 meseci na vlez na suma na pari ili poveke ?
Не ти е многу. И јас имам во пренаталните и докторката ми кажа слободно можам да земам и б6 по потреба а тие се 25мг. Има многу девојки што пијат магнезиум со б6 плус, мислам и подобро е да внесуваме б6 повеќе ради психички одмор
Здраво девојки. Испитував крвна слика железото ми паднало на 11, а хемоглобинот е добар 12.5. Матичната ми рече да земам ферсан форте, но во составот има 600мг обична фолна, несакам да ја пијам зошто веќе пијам метилирана од 1000. Исто има и витЦ 180мг, а исто земам од 1000. Тука ги сретнав хеферол, како што гледам содржат само железо. Ама одат само на рецепт. Има ли некој искуство со нив, или со нешто слично да не содржи фолна?
Јас тотхема пијам, има резултати после една доза од 20 ампули. Хеферол пред бременост имам пиено и ми предизвикува повраќање, меѓутоа тоа е индивидуално, консултирај се уште еднаш со матичната.
Пред некој ден баш пишувавме, не знам дали тука или во трето тромесечје темата. Тотхема пијам јас, нема додатоци, само железо (+бакар и манган - прикачив и слика од составот).
Јас пијам сидерал форте. Во нив има само железо 30 мг и витамин Ц 70 мг. Од истава фирма има уште едни, името им е само сидерал и во нив се содржи 14 мг железо, 60 мг витамин Ц и 0,375 мцг витамин Б12.
Немам направено нова крвна слика сеуште. Само што ја испив првата кутија (20 капсули се во кутија) и почнав со втора кутија. За две недели ќе правам нова крвна слика, па ќе пишам искуство.