Jas so heferol se opraiv. 4 mi bese zelezoto po 2 na den pijam. Tebe i so 1 na den mislam ok ke ti bide poso pocinjas so 11. Samo so niv vit c obavezno. Inaku se kupuvaat i bez recept 120 den se, so rece0t valjda neso poeftini ke bidat ama za 100 den mesecno da se akas po recepti mi e dzabe izgubeno vreme
Јас ги пиев 30 дена Сидерал Форте, ептен дисциплинирано, наутро на гладно со чаша цеден сок од лимон и портокал, после мин. два саати ништо не јадам и млечни производи само за ручек или вечера ама ептен ретко, ама ме фати короната, па правев крвна слика во државна болница, а железото баш не ми го испитаа. Хемоглобинот, хематокритот и еритроцитите се покачени, а и јас многу поубаво се чувствувам. Хемоглобин од 11.8 до 13.0 Хематокрит од 35 до 38.1 Еритроцити од 3.8 до 4.2 Само да излезам од карантин и планирам да си направам целосно крвна слика во Синлаб со плус железо, па ќе видиме резултати. Лично сум задоволна. И јас се контрав на почетокот за суплементи за железо и предобра крвна слика имав само со правилна здрава исхрана (плус крводарител сум), ама во 7ми месец нагло ми падна до оние вредности. Железото тогаш 7.4 ми беше. Сега нема веќе потреба да пијам, така барем ми рекоа
Едно пакување е со 20 капсули и не ме држи за збор ама мислам дека околу 1150 во Зегин ги земав и исто и на лента ги продаваат ако ти требаат помалку или повеќе. Јас требаше 30 капсули да испијам, така да околу 1500-1600 ме фати за 1 месец терапија.
Јас ги земав од Зегин пред три недели, 945 денари. 20 ќесички (прашок, не касули) има внатре. Не ни прашав по други аптеки како се со цена, претпоставувам тука недекаде е цената.
Фала ви. Јас мислев мојов Лактиферон е со издувана цена, 930 ден - 20 апчиња. Ме изреволтира што докторот ми даде флаер/рецепт и се потпиша, а знам дека лапаат процент. Си мислев да ги сменам ако не со некоја поекономична варијанта, ама ќе видам денес каков ќе биде резултатот од крвта и ќе се решам.
Да, ќе ви пишам обавезно. Јас испив една доза, се надевам дека барем не отишле надолу вредностите ако не друго.
@i13dk @Lizi @Lilijan7 @Pacient srna Фала девојки. Јас сум со мутации и незнам дали обичнава фолна ке му смета на организмот или не ? а во ферсан има 600мг што и не е малце. По состав сидерал како најдобри ми се видоа, а и ценава има голема разлика. Ферсан 300ден 30капсули, а сидерал 1000ден за 20 дена
Здраво женски b-hcg 3590 која недела е тоа отприлика? 5та + 4 сум според календар... Тек во вторник ми е прв преглед, едвај издржувам. Една недела ми е од доцнење, 5 дена од два позитивни теста...
Super ti e betata. Batali po nea, se se racuna po posledna menstruacija. Ama visoka e nekako za 5+4, ima sansi da ti se bliznaci?
Здраво, Сакам да прашам дали канестен маст е ок да се користи во рана бременост? Гледам дека општо во бременост може да се користи ама за прво тромесечие има претпазливост. Доле почна да ме пече од вчера и црвенило имам, следна недела имам закажано за преглед, па не знам како да го лечам? Фала
Јас мислам да си се исконсултираш со доктор,барем телефонски. Подруго е доктор кога ќе ти каже дека немаш последици од лекот. Малку е зезнато на своја рака да земаш нешто мада маст е...
Мамички, јас сум скроз испаничена... Сабајле кога станав на ѓаките имав како водест исцедок,без боја и мирис, такa обилно сум немала до сега.После тоа немав ништо, освен малку бело жолтеникав секрет како што имам цела бременост. Се плашам да не е плодова боја. Инаку сум 34+2, бебе е активно и имам благи болки во половината.
Jas gi pijam ama nekako mi nemaat efekt, eve treto pakovanje mi e, a zelezoto ne mrda ni nagore ni nadolu. Kaj nekoi pak dale dobri rezultati, izgleda sve e individualno