Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    На Ula, minne992, Dee*Tee и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    1.401
    Девојки, многу ме притиска долу кога станувам, болка имам, и препоните исто ме болат (28+3 сум) - многу често, поготово ако лежам подолго време, кога ќе станам едвај се движам.. некоја со слично искуство, дали да чекам до четврток (тогаш сум на преглед) или ?

3. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Мене ми е така од 20та недела некаде.. Сум била неколку пати на преглед од тогаш се било ок фала Богу.. Таква ни е бременоста..

На Ula, nevermet18, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    И јас сум 28+3 и скоро па исто ми е како тебе.
    Од пред 2,3 дена почнаа да ме болат препоните. Кога станувам исто како тебе, ми треба време да се раздвижам, се ме боли (facepalm)
    Досега на прегледи е супер, па веројатно е нормално се :^)

На Ula, mace89, Lizi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Мене па сѐ ме боли кога лежам, ваљда не наоѓам добра позиција, така што почнав секоја ноќ после 3-4 саати спиење да се будам со болки во грб, карлица, препони.. Можда е време за перница за трудници :?:.

На nevermet18, kostovaivana, Naatashka123 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Јас сум 29+5 така ми е месец дена. Кога станувам мм и син ми како тенк да креваат, потешко се движам, таква ни е трудночава.

@Lady*Bug јас сум 7ми месец, работам од дома 13 месеци, првото ми оди градинка сега од март го пуштив. Потврди нас ни бараа, дека работиме, прашај во градинка како им е процедурата, не спомнувај потврда,ако прашаат - речи им дека по потреба те викаат и физички. Различно е секаде. Инаку спас ти е градинка сега....

за појас ве читам, убаво прашајте и видете колку ви е неопходен. Јас за мене ја прашав матичната - рече не ти препорачувам може да го стега бебе. Или ептен лабаво да се носи.

На Lady*Bug и Lizi им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    21.358
    Истото ми се деси некни, а сум 29+2, исто уредна бременост до сега. И јас се исплашив нормално, ама ме утешија тука мајкичкиве. :sun: Мрда и притиска бебето се повеќе, тек ќе си имаме такви дешавки изгледа. :wasntme: :D

На Prolett, kostovaivana и Lea.Messi им се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ne znaev deka i kaj nas ima dula....se nadevam samo prosla nekoe skolo,obuka za ovie raboti ne e nekoja samouka prevara

На Nefertiti., Ula и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Па не мислам дека е самоука, низ темата доење ја имам сретнато како препорака.

На Nefertiti. и Ula им се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jasno ama se e individualno dali ke pomogne. Onoj trenerot za spienje doktor goodnight ima majki prezadovolni od nea, drugarka moja ja angazirase i za do 4mes i nad 4mes i na kraj i rece abe ti se prais ko sto treba toa e toa ama tvoeto bebe e verojatno hiperaktivno zatoa ne ti spie....i aj sea:rofl:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Afrodita12

Afrodita12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    23

Здраво мила, немој воопшто да паничиш и да си ствараш стресови. И јас на првите брисеви имав позитивна уреаплазма како ти, испив една доза еритромицин и ништо страшно.. Инаку и јас бев како тебе испотресена.. Бебушот си е ок, си напредува.. А кога ќе почне да те чепка одвнатре на се ќе заборавиш, поубаво и почудно чувство не постои.. Опушти се и уживај си во бременоста, со лесно мила ;)

На Be-yO-nCe, nevermet18 и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Afrodita12

Afrodita12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    23
    Здраво дами, јас сум во второ тромесечие и имам ужасни киселини, единствено со ми ги смирува е ладно млеко и бадеми. Докторот ми ги препорача гастрогард, но не ги земав бидејќи го најдов лекот во тие намирници :D

На Dee*Tee, minne992 и strelkata им се допаѓа ова.
  13. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    Со лесно мајка :)

На Afrodita12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Мамички ве имам прочитано за оној чајот од лист од малина. Кога се почнува и како се пие, по колку чаши дневно? И дали има ефект и кај тие мамички што ќе се пораѓаат со царски? Или тој помага само при природно породување?

15. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Здраво.
    Се мислев кај да го поставам прашањето, може некој има слично искуство да ме посоветува.

Позади мене имам три спонтани со престанување на срцева реакција, ама секогаш кога ќе видев позитивен тест цело време имав кафеава крв на бришење што не ми даваше мира.

Сега пак сум бремена и дури утре ми е првиот преглед, ај што сум цело време под стрес дали ќе биде се во ред, ама одкако видов позитивен тест после 2 дена почнав да имам чешање некаде кај клиторисот во тој предел, ама не многу само кога ќе се зачешам, не е неподносливо.
    Имам печење некогаш, ама јас три години мака мачам со ешерихија ја имам во урината.
    Вчера како малку да ми беше потечен внатрешниот дел.
    Цело време имам и исцедок воденикаст и е со непријатен мирис само менувам долен веш, ама од вчера исцедокот смени боја и е жолт, ама не е во големо количество.

Многу се нервирам, едвај чекам бременост и толку многу сакам да е се во ред и секогаш имам некоја плус нервоза.
    Сигурно имам некоја инфекција.
    Утре сум на доктор, ќе прашам се', ама цело време не сум мирна и ме фаќа паника.
    Ми е страв пак од најлошото.

16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Za cesanjeto verojatno ke ti dadat nekoja terapija do togas odmivaj so kamilica drugo jas ne bi stavala bez doktor da kaze.

A za spontanite imas li praveno ispituvanja zosto se slucile, sepak 3 se mora da se ima info sto e kako e pricinata...

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Пробав еден ден се одмивав со камилица може требаше да сум поупорна. Ама ми е страв да не е некоја полоша инфекција да ми предизвика спонтан.

Ги направивме скоро сите испитувања. Јас имам мутации примам метилирана фолна, аспирин и боцкам клексани.
    Маж ми имаше тератозооспермија, пиеше терапија скоро 6 месеци ама не проверивме пак спермограм не бевме во Мк.
    Така да и јас незнам од што е точно.

18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    A torch imas praveno?

19. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    4.109
    На курсот за припрема за пораѓај ни рекоа да се пие, од 34та недела по 1-2 чаши на ден, од 36та недела по 3-5 чаши на ден, од 38ма да биде отстоен 24 часа, па да се пие.
    Е сега, на нет има поделени мислења околу количината, ама јас лично го пијам како што ни кажаа, со тоа што од 34та пиев по една чаша, ид 36та по 3 и сега од 38ма наваму по 1, ама стоена 24 часа и пошто е прилично гаден, јас го мешам со малку овошен чај (така не советуваа).
    Пак најдобро е да се консултираш со лекар, а за царски не би знаела дали би имал некое влијание.
    Дали и кај мене ќе има некое дејство или не, немам поим :!:

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    За што е чајот од лист од малина, прв пат читам.