Мајки да ви ја препорачам групава, верувам дека ќе ни биде од помош. https://www.facebook.com/groups/134479814524683/?ref=share
Девојки, многу ме притиска долу кога станувам, болка имам, и препоните исто ме болат (28+3 сум) - многу често, поготово ако лежам подолго време, кога ќе станам едвај се движам.. некоја со слично искуство, дали да чекам до четврток (тогаш сум на преглед) или ?
Мене ми е така од 20та недела некаде.. Сум била неколку пати на преглед од тогаш се било ок фала Богу.. Таква ни е бременоста..
И јас сум 28+3 и скоро па исто ми е како тебе. Од пред 2,3 дена почнаа да ме болат препоните. Кога станувам исто како тебе, ми треба време да се раздвижам, се ме боли Досега на прегледи е супер, па веројатно е нормално се
Мене па сѐ ме боли кога лежам, ваљда не наоѓам добра позиција, така што почнав секоја ноќ после 3-4 саати спиење да се будам со болки во грб, карлица, препони.. Можда е време за перница за трудници .
Јас сум 29+5 така ми е месец дена. Кога станувам мм и син ми како тенк да креваат, потешко се движам, таква ни е трудночава. @Lady*Bug јас сум 7ми месец, работам од дома 13 месеци, првото ми оди градинка сега од март го пуштив. Потврди нас ни бараа, дека работиме, прашај во градинка како им е процедурата, не спомнувај потврда,ако прашаат - речи им дека по потреба те викаат и физички. Различно е секаде. Инаку спас ти е градинка сега.... за појас ве читам, убаво прашајте и видете колку ви е неопходен. Јас за мене ја прашав матичната - рече не ти препорачувам може да го стега бебе. Или ептен лабаво да се носи.
Истото ми се деси некни, а сум 29+2, исто уредна бременост до сега. И јас се исплашив нормално, ама ме утешија тука мајкичкиве. Мрда и притиска бебето се повеќе, тек ќе си имаме такви дешавки изгледа.
Ne znaev deka i kaj nas ima dula....se nadevam samo prosla nekoe skolo,obuka za ovie raboti ne e nekoja samouka prevara
Jasno ama se e individualno dali ke pomogne. Onoj trenerot za spienje doktor goodnight ima majki prezadovolni od nea, drugarka moja ja angazirase i za do 4mes i nad 4mes i na kraj i rece abe ti se prais ko sto treba toa e toa ama tvoeto bebe e verojatno hiperaktivno zatoa ne ti spie....i aj sea
Здраво мила, немој воопшто да паничиш и да си ствараш стресови. И јас на првите брисеви имав позитивна уреаплазма како ти, испив една доза еритромицин и ништо страшно.. Инаку и јас бев како тебе испотресена.. Бебушот си е ок, си напредува.. А кога ќе почне да те чепка одвнатре на се ќе заборавиш, поубаво и почудно чувство не постои.. Опушти се и уживај си во бременоста, со лесно мила
Здраво дами, јас сум во второ тромесечие и имам ужасни киселини, единствено со ми ги смирува е ладно млеко и бадеми. Докторот ми ги препорача гастрогард, но не ги земав бидејќи го најдов лекот во тие намирници
Мамички ве имам прочитано за оној чајот од лист од малина. Кога се почнува и како се пие, по колку чаши дневно? И дали има ефект и кај тие мамички што ќе се пораѓаат со царски? Или тој помага само при природно породување?
Здраво. Се мислев кај да го поставам прашањето, може некој има слично искуство да ме посоветува. Позади мене имам три спонтани со престанување на срцева реакција, ама секогаш кога ќе видев позитивен тест цело време имав кафеава крв на бришење што не ми даваше мира. Сега пак сум бремена и дури утре ми е првиот преглед, ај што сум цело време под стрес дали ќе биде се во ред, ама одкако видов позитивен тест после 2 дена почнав да имам чешање некаде кај клиторисот во тој предел, ама не многу само кога ќе се зачешам, не е неподносливо. Имам печење некогаш, ама јас три години мака мачам со ешерихија ја имам во урината. Вчера како малку да ми беше потечен внатрешниот дел. Цело време имам и исцедок воденикаст и е со непријатен мирис само менувам долен веш, ама од вчера исцедокот смени боја и е жолт, ама не е во големо количество. Многу се нервирам, едвај чекам бременост и толку многу сакам да е се во ред и секогаш имам некоја плус нервоза. Сигурно имам некоја инфекција. Утре сум на доктор, ќе прашам се', ама цело време не сум мирна и ме фаќа паника. Ми е страв пак од најлошото.
Za cesanjeto verojatno ke ti dadat nekoja terapija do togas odmivaj so kamilica drugo jas ne bi stavala bez doktor da kaze. A za spontanite imas li praveno ispituvanja zosto se slucile, sepak 3 se mora da se ima info sto e kako e pricinata...
Пробав еден ден се одмивав со камилица може требаше да сум поупорна. Ама ми е страв да не е некоја полоша инфекција да ми предизвика спонтан. Ги направивме скоро сите испитувања. Јас имам мутации примам метилирана фолна, аспирин и боцкам клексани. Маж ми имаше тератозооспермија, пиеше терапија скоро 6 месеци ама не проверивме пак спермограм не бевме во Мк. Така да и јас незнам од што е точно.
На курсот за припрема за пораѓај ни рекоа да се пие, од 34та недела по 1-2 чаши на ден, од 36та недела по 3-5 чаши на ден, од 38ма да биде отстоен 24 часа, па да се пие. Е сега, на нет има поделени мислења околу количината, ама јас лично го пијам како што ни кажаа, со тоа што од 34та пиев по една чаша, ид 36та по 3 и сега од 38ма наваму по 1, ама стоена 24 часа и пошто е прилично гаден, јас го мешам со малку овошен чај (така не советуваа). Пак најдобро е да се консултираш со лекар, а за царски не би знаела дали би имал некое влијание. Дали и кај мене ќе има некое дејство или не, немам поим