Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Да, и јас еднаш прашав дали може да не чекам истото ми го рекоа, не си единствена трудница што чека. Од тогаш нигде не прашувам, зашто се безобзирни, а за луѓево да не зборам, ја гледа со стомак до заби едвај оди рипа ќе се буни.... Сега секаде си застанувам, некогаш некаде знаат да ме викнат преку ред, ајде трудницата нека не чека, ама ретко..

2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Mnogu vi blagodram, sega ke odam vo market odma da zemam.

Andrijana2801 likes this.
  3. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Vi blagodaram! Ke probam deneska

teddy85 likes this.
  4. Chrysanthemum

Chrysanthemum Истакнат член

@Bebe2021 Јас пред некои 4-5 години имав користено чоколадо, од аптека го земав. Можеш да провериш по аптеките нешто, сигурно имаат нешто ефикасно. Набрзо после јадење на еден ред чоколадо (максимум 1 час), без проблем да си отидов во вц.

Bebe2021 likes this.
  5. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

14та од утре:party:
    Него имам прашање.. Лежам од 8ма недела наваму, колковите да знаат да зборуваат.. Имам болки нонстоп што и на нозете ми се префрлуваат а од вчера половината почна да боли. Гледам дека кога ќе се подмрднам престанува болката на некоја секунда па си продолжува. Насабајле ко ќе станам не ме боли.. Треба да се загрижам? Што не ми се врти низ памет..
    Со стомакот исто, нонстоп си имам грчеви, ме пресекуваат како со ножеви гасови болни и често знам да се извадам од памет и си рикам да не се случува нешто.
    Па не можам нонстоп да висам по доктори.
    Магнезиум цитрат пијам 1 на ден после јадење па да не не ги користам правилно?

6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Krajno parafinsko ulje ama mn e gadno i ne znam dali smee vo bremenost. Bolje lapaj maslinovo nekoe kvalitetno

Bebe2021 likes this.
  7. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Исто... од збор до збор...јас лежам од 15та, сега сум 24+1....болки во слабините, бодежи, гасови што не можам да ги исфрлам... и се од ова претежно ми се случува навечер.... Дел е што немаме никаква циркулација... Што ти препорачаа за тие бодежи? Мене како да ти кажам, ништо...

8. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Девојки, ај некој да ми објасни како да отворам породило? Или каде да прашам барем што ми треба?
    Си играат мајтап со мене од работа

Afrodita12 likes this.
  9. Luna91

Luna91 Популарен член

Јави се на матичниот да ти отвори. Останатите документи ги носиш во фонд или на работа од ко ќе се породиш. Знам ти треба извод од бебето, трансакциска и образец кој ти го даваат таму. Ова е тоа што се сеќавам од пред 4 год.

thelittle17 and Elenica*Petrova like this.
  10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Те имав баш читано дека и ти од исто си патиш и искрено очекував дека чаре ќе кажиш:D
    И мене сите исто ми збораат циркулација намалена ослабена мускулатура црева мрзливи ради хормоните ама немаат баш одговор.. Се е во ред вака на ехо па некако ми се чини дека не му се замараат многу многу.
    Насабајле првите 10 минути топ, јадам и почнува маката со стомакот.
    Другата недела сум плодност ќе ти кажам таму што ќе ми кажат.. Ама освен магнезиум не гледам и јас друго чаре.. :|

Natashka1988 likes this.
  11. lia22

lia22 Популарен член

@Natashka1988 @Be-yO-nCe eve me i mene da se javam (lezechki pozdrav).So istovo sum i jas.Bolki vo noze,kolkovi,gasovi i povremeno bolki vo stomak.
    Konkretno neshto od d-r za ova ne mi e posocheno,toa e.

mace89, Be-yO-nCe and Natashka1988 like this.
  12. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

И меме исто не ми го прпдолжија договорот а бев и позитивна корона и само месец дена мерки користев идиоти а толку год во фирмата

strelkata and Fontana like this.
  13. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

@lia22 , @Be-yO-nCe, тука сме... се ќе издржам, ама кога ме боли стомакот најмногу се вознемирувам... или се тегне матката, или лигаменти, или контракции... чаре? Целиот магнезиум на светот... контрола следна недела, ако немам некој испад ноќно време па да ги посетам порано....

Be-yO-nCe likes this.
  14. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

@Be-yO-nCe јас имам такви болки во колковите само навечер кога спијам, не сум лежечка бременост и кажав и на матичната она ми кажа нема чаре за тоа само парацетамол за ублажување на болките

Naatashka123 and Be-yO-nCe like this.
  15. teddy85

teddy85 Истакнат член

Јас за грчеви пијам апчиња но-спа се викаат.Може да се пијат и до 4 на ден.Секако по препорака од доктор ми се.И магнезиум два пати на ден по 375мг.Прилично ми се намалуваат грчевите,а знаат да ме разбудат и сред ноќ.

Be-yO-nCe likes this.
  16. Maya12

Maya12 Популарен член

Во упатсвото како пишува едно апче да пиеш, јас пијам магнцитра и пијам по две апчиња ама така пишува во упатсвото

17. Ula

Ula Популарен член

Jas imav epten problemi so zapek si placev od bolka. Posle se opraviv ama se probav i mislam deka najveke mi pomognaa topol napitok od cimet i med i 2-3 laz meleno leneno seme vo kiselo mleko. Znaci stavash da se stopli 250ml voda i pred da pocne da vrie stavash pola kesicka (gledaj da e od Kam da ne ti se pravi ligav tuku ke bide kako tursko kafe). Trgash od toplo i malku koga ke se podizladi ke stavish edna lazica med. Ke ispiesh i toa e vadi od tebe se i svasta ke vidish ke ti napravi ubav balans. Isto rano koga ke stanev vo kiselo mleko ke stavev dve lazici meleno leneno seme, gledaj da bide meleno zeznato e lenenoto seme celo koga e. Znaci ova ti e za peristatika na creva top. Koga snemav cimet edno dva tri dena piev i chaj od kim i toj mi pomagashe. Suvi slivi jadi si i kupi si probiotik najdobro.

mace89 likes this.
  18. Orange96

Orange96 Истакнат член

Moze li da mi kazete kade se naojga institut za javno zdravje ,(mikrobioloska labaratorija). Za torch mi treba

19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

И јас тогаш глава не знам кај ми е плачката на врвот на носот ми е па ајде тешење дека се ќе е во ред и најчесто заспивам после долга молитва и веќе е поминато, може и стресот си го прави своето што сме нонстоп во готовс да не се случи нешто скраја да е.. Јас во текот на денот се фаќам кај што сум згрчена стегната и како на чкрги да дишам..

Natashka1988 likes this.
  20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Влатко Плодност ми рече само по едно, ќе го прашам дали да зголемам..