Utre ke ispitam skrien seker. Čitajki ve mi tekna da se javam da prasam, mi kazaa deka moze so upat ili od gin ili od opst. Na privatno e 500.Zboram za Medika Strumica
Зошто ги испитуваше? Имаше нешто проблем со протоци или? (си отварам простор за паника, дали да идам пак да ги проверам и јас ). За клексаните обавезно пазење да извештајот биде од ист месец со тоа кога се купени, во спротивно се јадат нервози во ФЗОМ.
Не знам каква ти е состојбата, јас проверувам заради хиперкоагулабилност на крвта, лежечка бременост и тон хормони што пијам....
Не е толку лоша крвта. Само хемоглобинот е малку намален, ама железото ти е добро. Се друго си е супер. Едит: сега ја видов мокрачата..напрај си уринокултура ако немаш правено.
https://deca.mk/domashni-obvrski-sh...jMs7mOjDdk9owaeKe6CdVt3fAzOjDbVP_gFba8lxS4xiw За вредните мајки кои правиме генералки, малку да подзабавиме
Накратко, да лежиме по цел ден. Ќе се споулавам јас, како се ближи времето сѐ повеќе чистам. Ми иди прозорците по десет пати на ден да ги пребришувам. Минатата недела ја средував и украсував собата за бебето и откако завршив ми текна дека со нас ќе спие, па кога ќе почне да спие само можеби нема да му се допадне и си се изнаплакав. Сега замесив тесто, пирошки ми се јадат, а во план сум за вечер американски палачинки да правам. Цел мозок денес насочен кон јадење.
Девојки здраво. Да ве прашам во врска со цервиксот, барав тука одговори и според нив мислам дека треба да ми е повеќе, а денес докторката ми рече дека е супер, ми направи и преглед со рака, рече дека е тврдо како што треба... Инаку 19+ недела, а цервикс 3ипол, близначка бременост.. Не ми ни спомна да мирувам, рече се е супер и за две недели на втор скрининг
Мене маж ми ми го прати пошто и јас сум нешто споулавена по чистење, не застанувам а се нервирам што брзо се уморувам Му викам на маж ми епа супер да ми го пратеше порано да знаев ништо да не чистам, само со нозете во вис Се на тебе ќе оставам А на него ако чекам тешко мене
Јас мислам да организираме групни генералки. На крај ќе ни се истури кафето и групно ќе си поплачиме дека сѐ е валкано и пак ќе си изрибаме. Куќава мислам дека е подезинфицирана од ковид центар
Јас денес конечно завршив и со третиот скрининг.Бебе е добро, според мерки еден ден поназад.Малку тоа ме загрижи, но секаде различно ми мерат.На клиника два дена понапред, кај матична повеќе а во Ремедика денес поназад.Е сега ми треба помош кој доктор од Ремедика да гоодберам за пораѓај? До сега бев кај Петрова, но она не пораѓа. Петрова ми ги предложи Ефермов и Афродита.Но сакав да слушнам ваше мислење.Добар доктор во однос на стручноста, достапноста и односот со пациенти.