Da im kazav i urinokultura da se napravi.Nemam simptomi nikakvi,no ajde sepak plus i stavam skoro 2meseci utrogestan.
Ништо не е еден ден плус/минус, малку поинаков пресек да фати различни мерки ќе добиеш, не се грижи . Од докториве, Ефремовски е многу фален за пораѓај, шеф на родилни сали беше (може уште е, не знам). Порано сум одела на прегледи кај него, ептен сум задоволна од пристапот и како човек и како доктор. Афродита не ја знам.
И јас упат за скриен шеќер земав од општ матичен. Гинекологот така ми кажа. Не платив ништо. Имаше една трудница, баш ме праша кој ми даде упат, неа гинекологот и рекол мора приватно. Си плати и се изнервира што не и ја кажале таа опција. Изгледа не им се замара...
И јас би ти рекла Симонида Котларова. Смирена, мила, фина, достапна во секое време, за секоја паника хаха И јас планирам кај нејзе, веќе се договорив за некоја недела почнуваме со тие предпородилни подготовки
Зошто за проверка на скриен шеќер ми викаат некој да ме носи? Може да ми се слоши во рок од тие час- два што треба да чекам или?
Така викаат,мене лично не ми се слоши,блага водичка ...а на некои баш им е гадно.Кај ќе испитуваш?Јас не чекав таму....си бев до дома па се вратив(со кола со муж не се замарав...треба да мируваш).
Планирав во SYNLAB, само со упат да се средам утре. Мм нема да може да ме носи, мислев сама да одам, па ме замислија.
Прашав денес, не се наплаќа цтг до крај а и ехото не ми го наплатија. Пред една недела кога бев ми наплатија, но тоа е најверојатно бидејќи ми беше прв преглед кај докторот, и сега не закажувам, само се договараме кога да дојдам.
Јас немав никаков проблем сама ојдов сама се вратив и пак ојдов .. иако викаат да мируваш јас не мировав двете девојки ги спремав за на школо па ги носев и се вратив пак наболница ,,,
Мислам можеш и сама,и јас бев во Синлаб во Тафталиџе...те седнуваат внатре ти ја даваат чашата си ја пиеш пополецка и ќе видиш како ти е...така да не дај Боже и да ти се слоши внатре си,после ќе си излезеш и можеш надвор на клупа да почекаш.
Многу шок од благо иди на телото, плус на гладно треба и после тоа, треба да мируваш па да се вратиш после некое време да ти измерат шеќер во крв. Поради тоа е, да исклучат напор (и возењето е напор, стрес..) а и секој случај од многу благо да не ти се слоши..
Зитрон. Ги има во Еурофарм, мене гинеколог ми ги препорача и после нив кренав глава малку, престанав со инфузии и дехидрираност од повраќање.
Јас сум кај Снеже Стојковска. Многу сум задоволна. Терминот ми е почеток на Мај и здравје планирам таму да раѓам. Секако, немам искуство со докторката околу самото раѓање, ама задоволна сум од односот што го има и си останувам со неа.
Lele kuti...jas se sakav labavo prirodno se naopaku mi otide....prvo mora ivf aj ok, transfer od smrznati ne mozev da smislam ko walt disney da mi e detevo zamrzni odmrzi....morase i toa deka hiperstimulacija....aj transfer na priroden ciklus nekolku pati nejke da cue da fati pak so full hormoni...vikam ok sto saka neka e ima prirodno da se poragam ni epidural ni butur inat dete u korona nejke da cue da se svrti mora carski na zakazano....sea use doenjeto ako ne uspee a ciclesta sum (znam nema veze goleminata ama pak) mislam.deka ke nema psihijatar sto ke me oprai veke
Ајде мамички консултација и со вас за мојата крвна слика. Им пратив и на матичната и на Симонида, и двете ми рекоа дека не е лоша ама за да не се случи нагло да падне железото дека веќе 29+4 да си земам хаемовит превентивно до пораѓање. Вие шо ќе кажете?
Договори и за мене термин! Јас си мислев се е убавко, нежно, па прошетки, па спремање... кога ќе ми текне дека се гледав на огледало некоја 10та недела, и си викам еј готово, што е ова, мала шала Најкористени фрази месециве ми се "а за кога би имало термин" "бодежи" "стисни тупаница, немаш вена" "јас лежам, може сопругот да помине" уште тој да роди и готово