Јас примам метилфолат 2х1000 микрограми. Ова ми е ос гинеколог. А трансфузиологот ми пишал дека доволно е 400. Но јас земам 2х1000.
Во ред било се брис ми зедоа резултат понеделник Цтг во ред Ако не и се брза на 21 ќе се запознаеме Тоа е се
Здраво на сите!Незнам дали прашањево ке одговара во оваа тема,ама мислев тука да прашам.Вчера бев на втор скининг (да напоменам дека првиот скриниг помина одлично приската беше во ред) и докторката ми кажа дека се е во ред со бебето освен што има две цисти на plexsus chorideus со оглед на тоа што предходно се е во ред и приската а и освен ова друго се е во ред,ме советуваше само да ги следиме и дека надоцна до 28 недела би требало да се повлечат.Имал ли некој вакво искуство оти сум испаничена ептен???
На мозокот т.е. во дел каде што имало течност.Скринингот го правев во Ремедика кај Др.Елена Петрова.Ми рече дека сум немала индикации за аминоцентеза според нејзе ќе повлечеле.Само што јас од вчера сум за никаде
И се јавив на матичната и на уште еден доктор и матичната ми рече до 28 обично се повлекувале,а со другиот доктор се договоривме за 1 месец да отидам да видиме каква е ситуација.Ама мене сеа цел тој период ми се гледа многу долг...
Денес го правев вториот скрининг со бебушот е се супер. Се си е во ред и напредно си е само што матичната ми рече дека папочната врвца имала 2 артерии место 3... така ја разбрав и ми рече дека не е ништо страшно и дека ништо незначи.. дали некоја имала иста ваква ситуација некако во мисла сум..
која цена ги зема ? Кажи некои др кои се безбедни при доење , ја не сум бремена ама исто ко софи ми се појави и мене Незнам дали може Полигинакс , Вагилакт , канестен ? Шо предлагаш