Вчера ако не дојдев на цтг искрено не ни знам кога ќе ми земеа никој ништо не ми кажа за брисеви а вчера докторката ми кажа во 36 дека правеле јас бев вчера 36+6
380 денари има 7 вагиналетки само, а во Зегин 415 ден се. Во понеделникот имав јако печење. Мислам од нив ми се смири веднаш.
@MilaSs12 Да ги земам , имам печење , некој глуп исцедок а на гинеколог тек за една недела сум не ми се чека. Фала женски ќе одам денес одма земам од овие две нешто .
Mamicki ovie dva dena mnogu slabo go osekam dvizenjeto na bebus, nisko I epten nezno kako vo 22 nedela, kako nekoj vibraci I, tegnenja I mnogu slabi udari.. Momentalno sum 28+4..na kontrola sum za 2 nedeli.. Neznam dali da odam pobrzo ili e normalno..
И најнежните движења значат дека се е во ред... Некогаш се по активни некогаш се помирни... Јас сум 37 денес па бебушка е мрзелива денес а и тука времето е облачно а имам забележано кога е такво времето и таа одмара-каква мајка таква ќерка Без грижи
Здраво девојки Вчера правев крвна слика, хемоглобинот ми е 104,а серумското 6.8 Претходниот пат ми беа 129 со 9,пиев лактиферон и за претходниот пат и сега Пиете ли нешто за хемоглобинот или ќе може да го покачам само со исхрана
Лактиферонот освен за железото и за хемоглобинот е. Кај мене се покачија и двете од една доза, ама многу внимавам и на храната.
Обавезно да пиеш нешто , нормално е во бременост да падне но мораш да пазиш до крај за да имаш сила за пороѓај
Да земаш нешто. Со исхраната можеш да го одржуваш, во небремена состојба можеби и да го корегираш железото. Ама сега веќе резервите ти се испразнети дури и покрај тоа што си под терапија, а на бебчето му треба железо. На форумов доста пофалени беа ампулите Тотхема и капсулите Хеферол. Разговарај со матичниот гинеколог за некои од нив или пак сосема трети штом овие погоре не ти помогнале. И, ако не си земала витамин Ц, почни, тој помага за подобра ресорпција на железото. Исто, внимавај да не ги земаш на растојание помало од 2ч со млечни производи, јајца и сѐ друго што е богато со калциум.
Да се надоврзам на @IRBBB јас Лактиферонот секогаш го пијам заедно со еден портокал и пред и после него не внесувам млечни производи. Иако на последната крвна слика Железото ми е 14.9, а Хемоглобинот 112, продолжувам со нив зошто мора, во спротивно може пак да одат надолу. Исто така сабајле можеш на гладно семе од коприва со мед и чаша лимонада, мислам дека и тоа помага доста.
Од полна 28ма мислам до 32ра недела. Д-р Драшко Димески, систина. Јас сум многу задоволна. Исто прави прегледи и во амбуланта во Прилеп, за двојно пониска цена.
Драшко во Систина. Зависи какви индиции имаш за тој преглед. Имаш нешто мака? Докторот што те води ќе те упати кога треба.