Јас го правев во Плодност,докторка од Охрид иде секоја последна сабота во месецот.И јас немав никакви инфикации за тој скрининг,др Таше ми рече дека можам ако сакам да го направам а дека не е задолжителен ама јас си го направив за мирна глава баш како што викаш ти
@Autumn Love @teddy85 @Dee*Tee @Majra @Ula @IRBBB @Pacient srna Девојки многу ви благодарам на споделените мислења, навистина многу ми значат.Се е полесно кога се има совет за се.Најмногу ми одат во прилог мислењата за др.Ефремовскипа верувам дека ќе се одлучам за него.Фала ви најмногу
Здраво на сите. Ми треба ваше искуство. Веќе сум 39+4, 4 прсти отворена, ама беба неќе надвор... Пред недела дена ми падна чепот дали од прегледот, незнам..Така ми истекуваше 2 дена.. Вчера бев пак на контрола, вчера цел ден имав пак таков исцедок но целосно крвав, дури и како грутче крваво.. Денес пак како кафеаво.. Како е можно цело време чепот да е?.. Многу сум загрижена, ваши мислења?
Па оди еднаш нека те видат можда си повеке отворена бар ке ти стават провокација и ке родиш одма .. ти се отвораш бавно секој ден по некој прст Со лесно мајка
Здраво на сите. Денес бев на гинеколог 10недели и 5 дена. Се во најдобар ред со бебчето, големината се совпаѓа точно со гестациската недела. Единствено нешто што спомна матичниот е дека просторот на бебево како да бил мал. Ми рече дека не е сигурен дали станува збор за облик на матка или можеби миом. Како да виде нешто но не беше сигурен. Ми препорача мирување, ми забрани односи и ми рече да сум внимателна. А јас повремено како да чувствувам некаков притисок долу, не ме боли... како на бешика да ме грепка, чудно чувство. Ми рече да не паничам, ама ај оди па не паничи. Некој да сподели искуство?!
Da ovie denovi bash se osekam bez energija, a i aktivna sum niz doma sredvam, navecer kogw ke legnam I sama ne se osekam koga zaspivam.
@Manilla mene mi kazaa od 32-34ta @MSarche123 vo 24ta pravev kaj Drasko, zadovolna sum. 1500 den e vo Prilep, 3000 den vo Sistina, isto kaj nego. @monik55 se obidov da ti pisam lp, no ne mozam. Why?
Женски само што бев на преглед, ми кажаа дека бебето има голтнато плодова вода. Докторката не ми кажува ништо конкретно, а јас од памет сум извадена. Препорачајте ми некој добар доктор, сакам да ме прегледа друг некој и кажете ми ако некој имал слично искуство, дали доаѓа до сериозни компликации?
Не се паничи, за да бидеш раат, и ако си од Ск, види кај Димчев ако успееш појди, детално и убаво ќе види се
Кај мене на пораѓај се имаше напиено од плодовата вода и имаше ватено инфекција на плуќата првите два дена беше на кислородна подршака и 10 дена примаше антибиотска инфузија поштп црпто и беше 100 и од инфузијата се среди сега е супер
А породена си? Како виде дека голтнало? Тие внатре нормално е да "пијат", го вежбаат актот на голтање, цицање... не е убаво ако ти кажала дека водата е меконијална, инаку нема логика некако...