Имам читано дека бебињата икаат поради зачинета храна. Незнам колку е ова точно но ваљда во тој случај пиење поголема количина на вода би можело да помогне
Сега сум поок, лесна храна деновиве, течности, па во вторник ќе видиме како е малото Не знам што си мислев, отсега шанса нема така да каснам нешто.. и општо, кога ќе ми текне што ли јадеме, кои хемикалии ги внесуваме, па каква храна ќе им даваме на децата.. се "органско"...
Абе лошо напраив не бев многу јадена цел ден излезена бев на воздух и направив хаос на желудникот се напив метилфолат кај 5 па кај 6 ч витамин ц па кај 8 овие омега 3 со дха и во 9 и 30 од утрогестанот се напив и легнав а исто тешки ми се и омега а не вечерав јадев само во 4 и 30 а предходно бев на апетсани и банана и сабајлето појадив варено јајце... Обично распоредени ги пијам ама ај убава прошетка во природа на праваив и не си ги земав витамините.... Цела ноќ дежурав ауу вака не ми било... Фала ти мила на одговорите во касните часови а те читам и ти мака си мачела оффф ајде нека мине само беббчињата да се ок друго се ке помине
Девојки, дали ви се случило ако подолго седите и одеднаш да станете и да ве затегне доле препонот и некое болно чувство да ви се предизвика доле? Баш ме исплаши, се осеќав каконешто да сака да ми излезе(11 недела сум со близнаци)
Дали некоја од Вас или некоја што познавате, чии сопруг има дијагноза asthenizoospermia остана бремена природно?
Da, jas sum mazena Resen I zato znam, mnogu gi prskat, mene mi e neubo da gi jadam ako ne se sedeni taka ili peceni. Koj znaj za se drugo so kupvame kakvo e. Jas posebno se naprajv pimpirlija za jadenje I higiena od kako sum bremena
Се дури е поднослива болката е нормално мила.. И јас сум со близнаци, од време на време осеќам некои тапи болки, но ми рекоа се дури поминуваат и не се јаки нормално е.
Уф, па не беше баш поднослива болка, но потоа со одмор и лежење помина. Многу долго на работа седев без да станам(3 саати) и кога станав не можев да се исправам од болката Во петок сум дури на доктор, па викам да прашам тука дали имал некои такви згрчувања и болки. Фала ти мила и со лесно бременоста
Штом поминала, мислам нема место за паника. Но мој совет добронамерен е да се раздвижуваш почесто, бар стани од столчето и размрдај се. Ти благодарам, со лесно и тебе и на сите што сме тука
Не. Ни предходно не ми правел запек ни сега. Ама јас мислам дека не сум репер баш баш за идење у вц, зошо си идам редовно по 2-3 пати а некогаш и по 4 пати дневно идам вака и пред бременост и сега
Девојки, ај расчистете ми една вечна дилема, или ако ви кажал гинеколог...27 или 28 почнува 7ми месец и воедно трето тромесечие?
Наједноставно да си знаеш ти е кога ти е последниот датумот за пораѓај и секој месец после тој датум ќе си сметаш дека влегуваш во нареден месец
И јас го имав истото прашење пред некој ден различно кажуваат толкуваат... Хаха, ајде да си уживаме уште малку... Не е важно која недела почнува, важно да сме добри и да напредуваме