https://lulka.org/index.php/mk/bremenost/111-plodot-vo-tretoto-tromesechie Еве мамички ова го најдов..
Здраво мешиња како сте ми? Јас сум станала како желка официјално. Последнава недела работев од дома и не се движев скоро па ич и викендов решив да попешачам по 3-4 км секој ден. Значи не знам што се десило, ама одам со 2 км на саат бре. До скоро не ми беше вака, ама сега нешто ептен сум успорена снимка. Приметив и рацете малку дека ми отекуваат навечер и насабајле, ама незначително. И така да си се пожалам малце.. 30+2 денес..ќе почнеме да броиме ситно кај и да е..
Алал да ти е што пешачеш.. Јас ретко, низ дома и некогаш ако излезам.. Инаку ајде уште малку ќе издржеме, да биде се добро..
https://www.trimeks.com.mk/product/acidophilus-4x6/ женички смеам ли овој пробиотик да го пијам и онака имам запек а и ова со желудников уште ме подига мислам вкусот на утрогестанот ми е во грло му пишав на докторот го нема да ми врате дали да пијам а матичната ми рече земи пробиотик ама не ја прашав кој?
Чуци ја секој ден пешачам по саат, саат и нешто ама на рати. По 2-3 пати со кутрето и уше нешто успат натака навака. Ја сум успорен снимак од пред месец дена. Не ми е тешко одењето ама ако одам побрзо се задишувам и тешко ми е и си одам така како бабичка, клај клај полека А од пред една недела официјално почнав да одам како трудница тежи мешко веќе
Супер си ти што пешачиш повеќе, алал да ти е. Јас од минатиот викенд немав мрднато, а тогаш си се движев со нормално темпо како секогаш, ама ако зборев дур одам се задишував. Е сега се движам ептен споро, пошто ако пуштам чекор го осеќам малово дека притиска и одма имам некоја болка доле ниско во стомакот. И јас веќе се осеќам дека се движам како шатка, маж ми ме зеза, сум се клацкала лево десно.
Јас сум како тебе И јас движам скоро секој ден со кутрево, ама после саат, саат и пол веќе неможам. Брзо се заморувам па и плус ова маскиве веќе одвај дишам Само му викам на мм полека оди полека оди, не ми брзај
Хаха, ме насмеа... Јас некогаш сум толку брза, а некогаш во успорена снимка.. Зависи.. А се задишувам многу..
Здраво, мамички! Ние од денес влегуваме во 20та недела. Мешко почна да се познава веќе и да се осеќаат бааги ударите. Единствено последниве неколку денови осеќам остра болка на моменти, па почнувам да се плашам. Едвај чекам оваа недела да помине и втор скрининг, да видеме шо сме, како сме, и пак да испитаме крвната слика (белким ќе има некое подобрување од лактиферонот и медот со семе од коприва).