Ne se izolirani bakterii,no kaj brisot od vagina pishuva normalnata mikroflora e reducirana.D-r mi reche moze Vagisan vaginaleti da stavam,no se mislam dali e dozvoleno pak da gi stavam bidejki pred nedela dena gi zavrshiv.Na prirodna baza se so mlechna kiselina. Na upatstvoto chitam deka moze da se koristi i poveke od 7 dena,no toa da bide ne so site 7 tuku 2-3 pati nedelno Nekoj neshto da spodeli,sovet? Pak ke treba da se povtorat brisevite?Se mrdnav od niv,aman veke
Мила мене докторката ми рече две паковања да ставам едно по друго, ама јас бидејќи требаше да одам да ми земе брисеви не ја ставив втората доза за да има растојание од нив до брисевите. Но штом она кажа може значи не се опасни, на природна база се само што како измочана бев секое сабајле од нив
Добри ти се и мене и мене во таа недела ми беа 2322 и докторот ми рече дека се океј за таа недела нормално е да бидат малку покачени
Na kraj si, jas mislev na početok ili sredina na bremenost nez najdobro da si prasas dr ti sekoj moment moze da se porodis ne e nis strasno, uzivaj si
Секако ќе си се консултираш со доктор али чисто за информација, 34та недела сум и предходно не сум примала никаква терапија. Правев сега ддимери пошто си прележав корона, 600 ми беа. Докторката во Ремедика ми рече дека нема потреба од терапија, во овие недели при крај се толерирале дури и нешто над 2000 ама не ми кажа точна бројка.
Mene transfuziolog f mi kaza vo bremenost do 2.000 se toleriraat. No se zavisi od bremenosta obično kaj ivf skoro site primame, sto i ne mora da znači, nekoi primat kleksan ili Fraxipirin radi pomalo bebe, ili radi postelka
Jas sum ivf 1655 mi se d-dimeri (toa vo 19+nedela)no transfuziologot ne mi ja zgolemi terapijata reche ostanuva tolku ako e se vo red na eho (vo red e). Ako e do 2000 znachi,blisku sum i panika me fakja.Vo petok ke ispituvam pak,no shto znam dali ke se regiraat ili ke stagniraat so ogled deka primam navecer kleksan 0,4 sabajle cardiopirin.
Mene na skoro 1800 mi kačija doza na 0.6 Fraxipirin, ama se zavisi od Dr,sega pred 3,4 nedeli mi bea 1300 kazaa ok se, ama pak bockam od 0.4 navečer
Да зависи и од други ствари, како протоци, постелката каква е дали има лакуни, еве моите димери не беа високи беа 900 во 19 недела ама ми ги качија клексаните на 2 од 0.4 баш заради лакуни , и предходни спонтани .