Има прашање до сите трудници? Вчера страшно ме болеше главата цел ден, пиев две кафиња со лимон, многу течности, дури се напив и Витамин Б6 и пак не ми помине. Се додека не почна од голема болка да ме тресе и да ми се повраќа. На своја рака се напив пола аналгин и легнав да спијам. Дури навечер ми помина болката. Ме интересира дали некој од вас се има напиено аналгин при бременост?
Следен пат за било каква болка- парацетамол. Само тоа е дозволено во бременост, можеш да се напиеш онолку често колку ти е потребно. Чоколатке со лесно
Можеби притисокот бил во прашање.Јас до 12 недела исто имав јаки главоболки и пиев б6 но не ми помагаше.За пола аналгин не е ништо.Мојата докторка пак ми велеше парацентамол и аналгин може,но ништо појако од тоа.Дури и за б6 ми рече да не пијам па престанав.Мери го притисокот пред било што да пиеш.Ако е висок немој течности а поготово не кока кола ке го покачиш уште повеке
Не е ништо што си се напила пола апче или само едно апче,но нареден пат за било каква болка само парацетамол
мене две другарки ми имаат кажано дека не смеело аналгин така им рекле гинеколозите нивни а докторка од ремедика ми рече може ама повремено да не е секој ден по ред,,,,,, иначе јас практикувам парацетамол ( што пореко да го пијам) а се иам и аналгин напиено коа имав вртоглавица 2-3 пати али бев во поодмината бременост
Дали знаете до кога треба да пијам магнезиум,го пијам од 3 месец а за една недела ке сум 8-ми.Имам прочитано дека на крајот од бременоста се прекинуваат Вистина е тоа?
^^ Требало да се прекинат кога ќе бидеш веќе влезена во деветти месец, зашто магнезиумот ги намалува контракциите. Мене лично никој не ми кажа па го пиев до последен ден, но сепак бебето си излезе таман на време и без проблем
Имам читано дека магнезиумот може да помогне при грчеви во нозете ( ги имам многу) но имам препишана доза помалку од 200 мг дневно ,претходно скоро 500мг, дали да ја зголемам дозата на своја рака?? ептен имам проблеми со нозете ептен...
Бев на гинеколог сабајле и страшно поминав. Свесна сум дека ме чека и пострашно. Еве што се деси. Заради денешниот празник мојот гинеколог не беше на работа, не е во Скопје воопшто. Па така ме прегледа докторката која што беше на смена. Беше фина љубезна и не ме болеше прегледот од нејзе. Но ... Се лутам сама на себе што не кажав од почеток дека сум пациент на Јеегени. Покрај докторката имаше и еден доктор мислев јас, во бел мантил. И домторката му даваше инструкции да стави ракавици и да почне со прегледот. Јас цела збунета уште не сватив дека не е доктор, туку специјалист или волонтер??? Кога почна прегледот она го праша дали ми е пукнат водењакот. Он одговори дека не е сигурен??? Потоа го праша дали сум отворена и он повторно кажа дека не е сигурен. И ја буташе раката мислам до грло ми ја бутна а и он појма нема што правеше. Потоа превзема докторката и тој преглед помина добро. Потоа кога завршија му објаснуваше како се чита ЦТГ то. Не знам како дозволив да ме прегледа волонтер. Ми направи траума и цел ден сум напнТа, агресивна и исплашена се слушнав со Јеегени и ми кажа дека како првородка не би требало до утре да ме фатат болки. Он се врака утре па малку се смирив сега и се молам до утре да издржам. Извинете за долгиот пост. Морав да се испразнам
Ne se plasi, za glavobolka i jas imam pieno po pola analgin. Moite ne bea jaki pa gi izdrzuvav i ne piev nisto, osven ednas koga mnogu me bolese pa se napiv pola ili cetvrtina ne se sekavam.
Јас сум пиела два или три пати ама имав страшни главоболки, ме тераше и на повраќање. Гинекожогот ми дозволу зошто со др.лек не ми поминуваа а полошо е да трпиш болки.
Фемибионот се пие докрај.Дури и за време на доење.Витамин ц исто можеш ако ти препорачал лекар.Но парацентамол не е витамин и негледам причина да зошто би се пиел редовно до крај.
Извинете стварно ич не помислив дека може да исплашам некого. Но секој различно ги доживува работите, ете може јас сум поплашлива и не трпам болка. И секој со своја среќа. Јас имав помалку среќа денес. Се надевам дека лошо тргна но добро ќе се заврши. Со господ напред сите ке ги заборавиме овие непријатни моменти кога ќе си ги гушнеме бебињата За ќичмата јас користев крем од аптека со фолна киселина. Накај 500 денари е но многу ми помогна во текот на цела бременост. Ќе проверам утре како се викаше и ке ти пишам.
женски случано проитав на нет дека чај од мајчина душица била забранета во бременост. дали некој знае зошто?? јас еве три четири дена по една чаша си пијам и добро ми е,се ок .
женски случано проитав на нет дека чај од мајчина душица била забранета во бременост. дали некој знае зошто?? јас еве три четири дена по една чаша си пијам и добро ми е,се ок .
devojki kazete mi dali nekoj od vas gi pie ovie vitamini bidejki jas piev samo femibion 2 ama nemozam veke nigde da gi najdam ....