Внимавај само на притисокот. Ако ти е нормален отоци да имаш е нормално, не е убаво отоци во комбинација со висок притисок. Внимавај, и 130/90 е висок за во бременост
@minne992 @MilaSs12 @Andrejaaaaaa Фала ви малку ме фати паника да не е нешто со ддмерите ама примам фраксипарине,не јадам мн.солено мислам а притисокот 100че со 60 ми е или понизок .
Мамички дали е дозволено да се пие б6 секој ден? Знам дека е дозволено да се пие по потреба ама јас периодов сум многу вознемирена и штом се напијам б6 ми е подобро
Јас пијам фолна киселина во комбинација со б12 и б6 секој ден.. И тоа б6 75мг.. Таа комбинацијата на јамесон
Ова мислам дека е 20мг. Супер штом е дозволено ептен ме релаксира. Ме напнаа нешто докториве неделиве и некако психички се оптеретив Фала ти мила
Па јас пред да купам се консултирав со докторката ми рече може, само што после пиење на апчето одма ми се приспива... Незнам и јас малку бев на два ума, ама сепак ти за 20мг не мора да се мислиш,витамин е ипак...
А инаку, те читам деновиве гледам дека си растревожена ама немој, бебето напредува, прави чести контроли, плус сигурно си го чувствуваш секој ден.... Не си стварај дополнително стрес... Ова јас ти кажувам а моментално ја сум испаничена до безкрај, се затнав цела, одма паметот на корона ми оди, мада немам други симптоми
Здраво девојки. Дали некој има искуство со др. Афродита Стомнароска од Ремедика? Сакам да одам на второ мислење за зголемената плодова вода.
Охх мила и да знаеш дека сум штом ми треба нешто за смирување. Се е во ред ама во минатато имам лошо искуство со тромбоза но тогаш не бев покриена со клексани и сега а нешто ми спомнат одма ме мава на психа А и денес цел ден ме фаќаат бракстон хикс ми се грчи цел стомак па ме пушта. Болки немам ама ете и за тоа се стресувам А ти не се секирај во бременост паѓа имунитетот и нормално е да се затнеш и да те боли грлото. Мене нон стоп ме боли грло и ми тече носот. Не се плаши, не е корона
Нас повеќе психата ќе не уништи него друго било што... Во многу лош период сме трудни плус... А ти како што рече бебето ти е супер напредно, не дај Боже ако има проблем со протоци ќе биде поназад односно помалку ќе се храни, јас уште коруновски кога ме водеше кога ми покажуваше на скринингот еве ова тука обоено о ти се протоци као се ти е супер, јас му викам а што е тоа протоци  и ми објасни.. Така да следи си и се ќе биде ок hug:
Zdravo feminki bremena sum 11 nedela sakam da prasam koga zavsruvam so tvrdata stolica na toaletnata hartija mi se pojavi mala damka krv dali e poradi sirenjeto na matkata i pritisok na debeloto crevo dali da se zagrizuvam fala.
Јади суви сливи, сок од праска и некое друго јадење што ќе ти помогне да омекне столицата. Може хемороиди да се појават во бременост од тврда столица.
Имам слушнато дека е добра ама јас ти ја препорачувам Симонида во Ремедика. Преголем стручњак, многу народна и смирена жена. Темелна ептен. Ако веќе одиш оди кај неа
Ова не се мрежести гаќи за после породување? Ако ти требаат такви има во аптеките (најпрепорачани на форумов од ремедика), бебе хоум, енци-менци.
Ја знам Симонида, имам одено на преглед кај неа поодамна пред да забременам. Нема да доаѓам до Скопје, кај нас има Ремедика и секој четврток доаѓа различен гинеколог. Па гледам сега на 22ри по распоред се паѓа Афтодита. Ако издржам ќе почекам до 29ти, тогаш доаѓа Снеже Стојковска, секако она ме стимилираше. Поентата е што не ме трпи душа, да има како уште утре сакам да одам.
Има ли некоја што потешко поминала со корона? Само за утеха ми е, дека евентуално ќе помине. Уште немам позитивен тест, дури вчера добив симптоми, ама дома моите се позитивни. Страв ме фаќа дека одма почнав со сериозна кашлица, болка во градите, главоболка, болка во сите мускули и коски. Само се молам да не му влијае некако на бебето.
Vo remedika vakvi davaat posle poragaj, ubavi se prijatni na koza ne gi osekas. Sigurno gi prodavaat vo aptekata