Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Внимавај само на притисокот. Ако ти е нормален отоци да имаш е нормално, не е убаво отоци во комбинација со висок притисок. Внимавај, и 130/90 е висок за во бременост

IRBBB and KonstantinaM like this.
  2. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

@minne992 @MilaSs12 @Andrejaaaaaa Фала ви :hug: малку ме фати паника да не е нешто со ддмерите ама примам фраксипарине,не јадам мн.солено мислам :) а притисокот 100че со 60 ми е или понизок :$.

3. bebus❤❤❤

bebus❤❤❤ Истакнат член

Zdravo mamicki dali znaete kade mozam da najdam nekoj vakov dolen ves
    [​IMG] 20210417_155823.jpg

4. mace89

mace89 Популарен член

Мамички дали е дозволено да се пие б6 секој ден? Знам дека е дозволено да се пие по потреба ама јас периодов сум многу вознемирена и штом се напијам б6 ми е подобро :whew:

mjay.yyy likes this.
  5. Andrejaaaaaa

Јас пијам фолна киселина во комбинација со б12 и б6 секој ден.. И тоа б6 75мг.. Таа комбинацијата на јамесон

mace89 likes this.
  6. mace89

mace89 Популарен член

Ова мислам дека е 20мг. Супер штом е дозволено ептен ме релаксира. Ме напнаа нешто докториве неделиве и некако психички се оптеретив:whew: Фала ти мила :hug:

Andrejaaaaaa likes this.
  7. Andrejaaaaaa

Па јас пред да купам се консултирав со докторката ми рече може, само што после пиење на апчето одма ми се приспива... Незнам и јас малку бев на два ума, ама сепак ти за 20мг не мора да се мислиш,витамин е ипак...

8. Andrejaaaaaa

А инаку, те читам деновиве гледам дека си растревожена ама немој, бебето напредува, прави чести контроли, плус сигурно си го чувствуваш секој ден.... Не си стварај дополнително стрес... Ова јас ти кажувам а моментално ја сум испаничена до безкрај, се затнав цела, одма паметот на корона ми оди, мада немам други симптоми :|

Ula and mace89 like this.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Здраво девојки. Дали некој има искуство со др. Афродита Стомнароска од Ремедика? Сакам да одам на второ мислење за зголемената плодова вода.

Last edited: Apr 17, 2021
  10. mace89

mace89 Популарен член

Охх мила и да знаеш дека сум штом ми треба нешто за смирување. Се е во ред ама во минатато имам лошо искуство со тромбоза но тогаш не бев покриена со клексани и сега а нешто ми спомнат одма ме мава на психа(facepalm) А и денес цел ден ме фаќаат бракстон хикс ми се грчи цел стомак па ме пушта. Болки немам ама ете и за тоа се стресувам:whew: А ти не се секирај во бременост паѓа имунитетот и нормално е да се затнеш и да те боли грлото. Мене нон стоп ме боли грло и ми тече носот. Не се плаши, не е корона:hug:

Ula, thelittle17 and Andrejaaaaaa like this.
  11. Andrejaaaaaa

Нас повеќе психата ќе не уништи него друго било што... Во многу лош период сме трудни плус...
    А ти како што рече бебето ти е супер напредно, не дај Боже ако има проблем со протоци ќе биде поназад односно помалку ќе се храни, јас уште коруновски кога ме водеше кога ми покажуваше на скринингот еве ова тука обоено о ти се протоци као се ти е супер, јас му викам а што е тоа протоци  и ми објасни.. Така да следи си и се ќе биде ок :*:hug:

Naatashka123 and mace89 like this.
  12. mace89

mace89 Популарен член

Психата е страшна работа(facepalm) Ајде ќе издржиме, мораме:hug:

13. Daniwl

Daniwl Истакнат член

Zdravo feminki bremena sum 11 nedela sakam da prasam koga zavsruvam so tvrdata stolica na toaletnata hartija mi se pojavi mala damka krv dali e poradi sirenjeto na matkata i pritisok na debeloto crevo dali da se zagrizuvam fala.

14. Bella_Stella

Јади суви сливи, сок од праска и некое друго јадење што ќе ти помогне да омекне столицата. Може хемороиди да се појават во бременост од тврда столица.

mace89 and Andrijana2801 like this.
  15. Klem4e

Klem4e Истакнат член

Na utro pravi si smutu od kivi. I crni slivi jadi.

16. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Имам слушнато дека е добра ама јас ти ја препорачувам Симонида во Ремедика. Преголем стручњак, многу народна и смирена жена. Темелна ептен. Ако веќе одиш оди кај неа :sun:

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Ова не се мрежести гаќи за после породување?
    Ако ти требаат такви има во аптеките (најпрепорачани на форумов од ремедика), бебе хоум, енци-менци.

Ula likes this.
  18. Bella_Stella

Ја знам Симонида, имам одено на преглед кај неа поодамна пред да забременам. Нема да доаѓам до Скопје, кај нас има Ремедика и секој четврток доаѓа различен гинеколог. Па гледам сега на 22ри по распоред се паѓа Афтодита. Ако издржам ќе почекам до 29ти, тогаш доаѓа Снеже Стојковска, секако она ме стимилираше. Поентата е што не ме трпи душа, да има како уште утре сакам да одам.

thelittle17 and kostovaivana like this.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Има ли некоја што потешко поминала со корона? Само за утеха ми е, дека евентуално ќе помине. :(
    Уште немам позитивен тест, дури вчера добив симптоми, ама дома моите се позитивни. Страв ме фаќа дека одма почнав со сериозна кашлица, болка во градите, главоболка, болка во сите мускули и коски. :x Само се молам да не му влијае некако на бебето. :(

KonstantinaM likes this.
  20. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Vo remedika vakvi davaat posle poragaj, ubavi se prijatni na koza ne gi osekas. Sigurno gi prodavaat vo aptekata

Dee*Tee and MarijaMi90 like this.