Јас пиев по 4 во ден, секој ден...не дека сум добар пример, ама само да не се вратам на хелексот така се смирував...еве фала богу живи здрави сме.
Блазесити ако те смирува едно б6... На коњ си... Јас кога ќе се вознемирам пиам дијазепам, во консултација со лекар, не секој ден нормално... Во цела бременост 2,3 пати имам испиено до сега, а сега овие што ти кажав ги пијам б6 75мг, ме буткаат на спиење незнам зашто така... Ни со дијазепамот не ми е така
Мене ми помагаат пошто имам многу низок притисок и штом се напијам уште толку ме буткаат на спиење. Ама со магнезиум ги земам за подобар ефект Некогаш и мене ништо не ме смирува али тоа е хормони се во прашање, ќе издржиме
Јави се кај матичен доктор нека те слушне и направи крвна слика со црп и ддмери...одма почни со Ц,Д,Цинк и мноогу течности и топли инхалации со камилица или морска сол за да не ти се спушти на гради,за кашлањето прегорен шеќер со млеко и путер,ловорови ливчиња варени,и доста успешно исто чај од кромид и јаболко.Јас така поминав фала Богу ,мада кашлањево уште не ми е скроз смирено.И најважно во случај да е корона пробај да не паничиш .Со лесно
Моментално имам неподносливи болки во бубрег и кичма. Не се издржуваат болкиве, а не смеам ништо да се напијам. Особено во бубрегов, ми рекоа најверојатно камен е. Парацетамол не помага. Некое чаре има ли?
Женски едно прашање... 31ва недела сум утре и вчера и денес ми е мноооогу низок притисокот. Еднаш 70/40 , 90/60, 100/60 ... тоа не ме загрижува, зборев со гиненологот, меѓутоа пулсот ми се качува многу, некогаш и до 120. Знам дека во бременост е покачен ама дали има некој искуство со ова, да сподели? Како да го симнам и слично. Пијам течностиии еден тон, кока-кола, благо, солено и пак е висок. Има ли простор за паника, дополнителни прегледи и слично... HELP!
Јас пишав пред околу две недели, имав напад на бубрег, воспаление + песок и камења... Најдобро ти е да појдеш на лекар, не се издржува тоа. Мене ми препишаа кетонал и спазмекс 2x1, антибиотик панцеф 8 дена, идев на дежурен две ноќи по ред, вториот пат ми уклучија и инфузии (1 голема и три мали), ги слушнав дека ми ставаа спазмекс, нифлам и парацетамол. Оваа двајца различни гинеколози , што ме прегледаа. После тоа отидов на нефролог, ми рече со антб да продолжам и само спазмекс да пијам ако имам болка. Многу ми беше мака за кетоналот, пишував, ама тоа е, пројде. Со лесно! ♡
E="Emotional123, post: 5577235, member: 41124"]Моментално имам неподносливи болки во бубрег и кичма. Не се издржуваат болкиве, а не смеам ништо да се напијам. Особено во бубрегов, ми рекоа најверојатно камен е. Парацетамол не помага. Некое чаре има ли?[/QUOTE] Оди на дежурен,ке ти дадат инфузија..ке се смират болките.Со помин нека е..
I kaj mene se e ok so bebceto no kao znaes 5 dena kako da bilo pomalo doktorot vika moze da e momentalna situacija
Барај си да провериш се што ти набројав и ке знаеш дали е се во ред. Од резултатите ке знаеш дали треба терапија, или бебето едноставно е помало затоа што подоцна е зачнато или генетика.
Пулсот константно над 110 ми беше а по цел ден лежам немам нервози или возбуда и никако не симнување кога ќе заминеше над 125 тогаш почнував да го осеќам како ми чука.... Сега дури ми падна под 100 а сум возбудена ептен така да би требало да е нормално без паника и јас имам низок притисок
Здраво, ќе може ли слики од хеланките да видам како изгледаат да ги земам право од Ваикики? Фала однапред