Жени, јас породена сум не е за тука мислењево,ама ај Миле паника не ми е рамен. Денес глава ме искина,мерам притисок 140 со 100...отидов кај матичната ми даде Амлодипин апчиња, ми рече од хормоните ми е изгледа... Денес рече да се напијам од апчињата и плус дијазепам. А плус б6 да пијам по 3×2 апчиња некој период...мојата анксиозност бетер ме праи, одма мислам удар некој ќе добијам, ќе паднам нема да станам,леле за ќотек сум.... @Natashka1988 мислење,само те замарам
Не, те прегледуваат со абдоминално ехо и ти зимаат крв од вена.. За недела дена ти стигаат резултати кај мат гинеколог. Те прашуваат дали си пушач, колку кг си, прва, или втора бременост и така ова за на гак
Zenski shto mislite za rezultatov? Dobiv 2 razlichni mislenja.Od transfuziolog imam mislenje ako e ok eho da se prodolzi ista terapija (sabajle cardiopirin,navecer 0,4 clexan),od ginekolog 2pati kleksan. Inaku aktivno parcijalno vreme mi pagja za edna edinica mesechno,no da ne e mnogu 2? Ke ja oznacham @mace89 ona ima poveke iskustvo so ova,no sekoe mislenje i oskustvo od bilo koja zenichka bi mi znachelo mnogu.
Јас имам слични резлутати и примам истата терапија како тебе. Насабајле аспирин навечер клексан 0.4. Битно е и ехото протоци постелка. Ако е тоа во ред доволма е терапијата.
Повели слики, од напред и позади. Имаат горе и ластиче за подесување на ширината. Обични црни памучни
Гинекологот ке провери колку е голем плодот, дали одговара на неделите според менструација, можеби ке слушнете срце. Ако си рана бременост ке провери дали е соодветно вгензден плодот и тоа е тоа. Вотамини ке ти даде и ако имаш прашања. Која недела си?
Не знам која недела сум последна менструација ми беше на 10.02 ама секогаш ми доцнело по месец и пол,два...
Која недела си? Активирано парцијално нискичко ти е... што вели гинекологот за протоците и постелката? Имаш лакуни?
@Stressed Out 24nedela sum.Ok beshe se na eho ne mi kazaa nishto.Ke odam vecer za da mi prepishat kleksani i ke pobaram da vidat ushte ednash na eho.
Веќе 5-6 дена како ми е затнат носот, дали има некој спреј за нос кој е дозволен во бременост? Вие што сте користеле, а да се покажало ефикасно?
Мила според мене си за еден клексан. Имам другарка на која исто активното парцијално и е колку твоето па не прима никаква терапија и димерите и беа околу 1000. Но треба да имаме во предвид дека твојот резултат е со терапија од аспирин/ кардиопирин и клексан. И мила според мене треба да си го послушаш трансфузиологот за вакви работи пошто он е специјалист во својата област а генекологот во својата. Можеби понатаму самата состојба ќе бара да ти се покачи терапијата, како што беше кај мене со нагло качување на димерите, но тоа отом потом. Ќе си следиш димери, ќе ти следат протоци и постелка и ако треба понатаму да се реагира
И јас бев позитивна пиев само витамини и многу цедени сокови од лимон и портокал друго не ми дадоа фалу му на бога крвната слика д димерите и црп беше супер неколку дена тем 37.9 и затнат нос омалаксаност главоболка ама битно крвната слика добра со лесно чувај се