Женски дали сите се соочивте со опаѓање на косата после пораѓај? Конкретно мене и вака ми паѓа во миење.. ама и многу брзо ми се мрси. Сакав да одам да ја сплетам сеа пред да се породам и барем месец ипол, два да ми биде мирна главата да не ја мислам, зашто така ми е и по средена и многу полесна за одржување, а и не знам како ќе ми биде со бебко на почеток и со време и со се, сепак прво бебе некако ме фаќа паника.. не знам што да направам да си олеснам со косава, зашто толку ми е проблематична што би ја ишишала скроз хахаха :/
Може полесна ти е така за одржување, ама мој совет ти е да не посегнуваш кон тоа бидејќи викаш таа и така ти паѓа сега, (а замисли плус под дејство на хормоните додека да се средат во првите месеци дека е очекувана промена и на квалитетот на косата и нејзино опаѓање) со дополнително механичко да речам тегнење на косата од притисок од плетенки кои ќе ти ја влечат надоле и повеќе ќе тежи, може само да имаш лош исход. Превенирај со шампони на природна база и природни маски против опаѓање, мастење... Пробувај со нешто, а плус да стимулираш раст на нови влакна прави блага масажа на скалпот со јагодиците од прстите за подобра циркулација, а со тоа и подобра исхрана на влакното...
и јас помислив на тоа со тегнењето, дека и здрава коса се оштетува со плетенки а камо ли ваква... инаку пробував и користам разни препарати за коса, ама и премногу ми е оштетена од фарбање, и од тоа највеќе и ми паѓа.. сеа колку толку барем коа ќе ја средам има некаков посебен сјај у бременост изгледа убаво хаха ама па време за миење и пеглање секој ден, немам..
Ааа да, тоа е нормално за време на бременост да ни е убава косата, естрогенот си го прави своето, ама затоа после... Не знам која должина ти е, ама пробај најди си некое секојдневно "фризурче" пример со штипче фати од двете страни за да не ти смета или нешто слично, само немој со стегачи и затегање едно што ќе те боли главата, друго што ќе ти испопаѓа косата. Миење и не е препорачливо секој ден, барем преку 1-2 дена, не и повеќе, а пеглање гледај избегнувај (знам дека е тешко, ама обиди се )
Здраво девојки, како сте ми? Јас да ви кажам денес денов ми помина во стрес и исчекување, но барем исходот е добар. Нели пишав пред некој ден дела се затнав цела, е вчера и грлото ми се воспали цело, шлаеми, тт 37.1,2..јас готово... Око не склопив цела ноќ.. Сабајле одма кај матичната, ми даде упат за крвна слика со црп и тест за ковид... Мислам дека подолги 5 саата во живот не сум имала, ама среќа, негативна сум Ама крвната слика ми е малку разнишана, еве ќе ја постирам тука па да ми дадете некој совет што да превземам. И дали е нормално црп во бременост да е 9 или е сепак од настинката??? Поздрав мамички и чувајте се
Пробај со шампон од лук. Мене многу ми помогна кога ми паѓаше косата, а и побрзо ми расте. Кај мене и маж ми го користи пошто и он имаше проблеми со опаѓање на косата. Ние го земаме тој од Фармаси али било кој од лук е сигурно ефикасен
Да, ефикасен е еден период и мм и јас го користевме, ама на 3 шише, чувствувавме чешање на главата, може не е убаво постојано да се користи. Сега јас го користам од авон Нутри 5комлекс,има и маска, ама не сум почнала да ја користам.. Користам по еднаш во неделата на влажна коса потхранувачки серум со технологија инспирирана од дијамант, исто од авон. Првата слика е шампон, а втората серумот. И јас имав многу тенко влакно и ми паѓаше и на спиење и на миење и чешлање, сега не ми паѓа толку многу,
Мешковци откритие на векот ми е пржен, лупен сончоглед за решавање на киселини. Во моменти кога ни медикаменти, ни алтернатива не ми помагаше (дури ни сода бикарбона со минерална вода), само сончогледот ме спаси.
Можно е секој организам реагира различно. Јас го користам веќе две години и може и мене на почеток ме чешало али сум заборавила. Со тек на време косата се навикнува, знам дека на почеток ми беше покрута од него а сега ми е баш мека
Со мене имаше една албанка двете раце и беа со алки наредени ама имаше и тешки врски, сестрите искоментираа дека неможат од алките да и стават убаво канили ама тоа е ...А нас другите не советуваа да немаме накит како и лак на ноктите освен проѕирен. За Чаир зборам...
Јас си купив вакви од Ремедика аптеката, имаш и мрежести тие ми се поокеу мене. 25 ден парче имаш пакување од 20комада. Јас и дома продолжив да ги носам и топ ми е
Крвта е малце заслабена ама незначително, пробај со храна да ја појачаш. Исто пиј чај од брусница или увин, да се прочистиш малку пошто гледам дека мокрачата е матна. Генерално, од моето скромно знаење мислам дека не е толку лоша крвната слика.
Да пробаш со Милва бигарски шампон со хинин мене тоа ми помагаше кога ја направив косата бела и ми падна цела со тие ја вратив. Ми ги носеа од Бг ама ги имало на зелен пазар на тезга моја колешка имаше купено. Исти состав имаат како оној Коњска грива само се мн поевтини
zdravo devojki edno prasajne 24 nedela sum bremena napraviv bricovi imav infrkcija gardinela vagilans doktorkata mi dade sumamed 3 dena piev i sea sum 27 na kontrola da napraime urinokultira da vidime dali pomina no 2 dena veke vo vaginata me boli imam crvenil nadvor dali toa e ot infekcijata i dali e stetno i isto taka se miam so kamlica i soda dali mose ot toa dame boli vase milsilejne ?