навистина секогаш е така, кога очекуваш нешто секој момент, како да не поминува времето... ама ајде уште малку и бебушката ке си ја гушкаш, и јас едвај чекам да дојди јануари, ххех
Blazesi ti, minatiot pat koga pravev brisevi nemase termmin kaj Korunovski (toj mi bese maticen togas), ja molev na telefon sestrata da mi kaze samo koj den da dojdam za poskoro, pa ako treba da cekam i cel den, a taa nema pa nema, i rekov deka mi se brza, toj termin sto ona mi do davase posle dve nedeli nemozev zasto trbase da odam vo Bugarija, za pasosot, i koga i kazav deka nema da mozam da dojdam deka mi e docna i deka ke odam za Bugarija, taa mi se isponasa na telefon i mi rece deka mene mi bilo za setanje, a baram od nea da si napravela problem. Se iznervirav i togas otidov vo Medika Plus za brisevi, i koga pojdov kaj Korunovski da mi dade upat rece deka nemoze da mi dade upat za nesto sto ne go pravel on i deka "tie pari sto sum gi dala vo Medika plus sum mozela i kaj niv na privatno", bas so tie zborovi, i zatoa togas pobarav odjava i si zaminav od tamu.
Е богами убаво си направила што си земала одјава а да видиш кај некој подобар доктор да се префлиш што ќе ти прави и брисеви и се дека каде каде е поевтино преку матичен
I jas bi sakalа taka, ama kade, sto se ne isprocitav po forumive za nasive ginekolozi, edinstveno ne najdov kritika za Dr.Nadica, megutoa taa nemoze da bide maticen.
незнаев каде да го поставам прашањево па морав тука вакво кенгурче сака да земе една моја другака па ми рече да се распрашам дали некој имал до сега и како е задоволен http://www.megastore.com.mk/Default.aspx?aID=313&pID=27 затоа ги замолувам мамичките ако имаат вакво да ми одговорат ... а и мене ми се допаѓа , баш е убаво
Па види за некој друг мислам дека е нормално да има и позитивни и негативни критики за еден ист доктор не сме сите исти, прашај другарка, комшивка, братучетка и јас за мојот гинеколог читав де дека е добар де дека не го бива па мене ми е супер, секој со своето искуство....
Toa i mi e golem problem, prasuvam jas, ne deka ne sum prasala, i jas veke imam smeneto dvajca maticni, i za tie sto mi kazuvale ili ne bile samite zadovolni, ili ete ko za belja, taman ke se odlucam za nekoj, tuku ke najdam nesto bezvrska, da se cudis... Ti Mravce kaj kogo odis? Pozz Moram sama da se koregiram Izgleda deka pogresno sum procitala ili bilo pogresno navedeno, celosniot pregled najverojatno kaj Nadica e 2500 den so se brisevi koi sama gi nosi. Gotovo veke, stavam tocka, odam utre kaj nea i pravam se sto treba, pa ke pisam. Pozdrav do utre i leka nok mamicki i bebenca
Во принцип кенгурот е многу згодна работа. Се разликуваат по тоа што некои се подебели(пополнети),а некои потенки(немаат полнење).Мојот кенгур е многу сличен на овој ,само што ја нема косата положба. Конкретно кај овој ми се допаѓаат рачките(каишите) кои се пополнети ,а тоа значи дека нема да ги сечат рамената.Јас без размислување би го земала,а и цената е добра.
Helloooou Дали примате нови мамички После долгааааааа битка конечно и јас можам да се пофалам дека сум бремена веќе 17/18та недела Сега за сега добро оди, се надевам дека ќе биде така до крај.
Добро утро на сите. Добредојде за новите мамички , со лесно да ви е до крај. Јас деновиве окапав по болници, резултати, анализи ... знаете, секој ден ми е станување од рани зори и се осеќам прилично неодморена. Вчера ми беше ептен тешко, ладно, без веза како да ќе калувам температура. Но, добро поминав, веројатно од умор беше се. Утре сум повторно на преглед, да го видиме пак стомачето и протокот на крв до плацентата. Навистина сум загрижена и искрено не ми се зборува со никој Се надевам дека за џабе сум се грижела и дека се ќе помине во најдобар ред. Бидете ми поздравени и имајте убав ден
Јас цело време имав затнат нос и колку што прочитав по сајтовите за трудници, сосема нормално било затнат нос, дури и крварење од носот. Јас се мачев со недели и ми беше страв да користам класични капки за возрасни, па си купив солена вода Аква Маре,на природна база, се прска како спреј во носот и помага многу. Поготово за навечер е големо олеснение. Добродојде Анжелика, ти посакувам лесна бременост и можеш да се додадеш на списокот да видиме како напредуваме bremenost/termini-na-poroduvanje-t3883/120.html а кога е списоков во прашање, до каде е Горда, баш ја мислев деновиве?
Добро утро на сите, ви посакувам убав ден!! Добре дојде Анжелика, ти посакувам лесна и убава бременост И јас сум станата уште од 06 часот, се разбудив од затнатиот нос и никако неможев да продолжам...денес сум на преглед за прв пат тука кај нас во Мкд и некако само некои мисли ме маваат во глава иако се трудам да не мислам на лошо со надеж дека се ке биде како што треба.. Поздравче до сите Ке пробам со таа солена вода, денес сум на преглед па ке се консултирам со докторот зашто навистина ми е тешко, се будам по 100 пати навечер и после маки мачам да заспијам... Ви благодарам на советите
Добар ден и од мене мешенца. Јас пред малку се вратив од стоматолог и многу лошо се скршил тој мој заб, дури до внатре накај коренот и многу се мислеше докторот дали да го вадиме или да проба да го штелува па да ставиме навлака...па пробавме, ми стави некои работи (они си знаат што ставаат) за да го зацврстат коренот и делот од забот што останал, па ќе чекаме 3,4 дена да видиме дали ќе ме боли и дали ќе имам проблеми при јадењето и ако е се во ред ќе ставаме навлака, а ако не ќе мора да се вади многу се разочарав, не сакам да го вадам и му велам да проба се што може по секоја цена да си го задржам забот, оти не е позади некој да не се гледа, напред е и се гледа колку толку оффф дај Боже да биде се во ред за да не морам да го вадам, покрај него и уште 2 ми се расипале и баш сум оффф денес , само проблеми со тие заби во последно време, аман веќе
Добар ден и од мене и добредојде на сите нови мешиња , со лесно нека ви е Еве нешто за почетокот на бременоста .. http://www.lulka.org/index.php?option=c ... Itemid=184
И јас да ви се пожалам се префорсирав со чистење по дома и сега мн ми е мака, забележав дека од средството за стакло ми се лоши. т.е од било кое средство за чистење а и како и киселини да имам од тоа ништо од сега со ракија ке чистам
Здраво мамички, се надевам дека колку толку си уживкаме сите во бременоста. И јас како meU се чувствувам крајно изморено, по цели денови јас пак трчам по документи, катастар, нотари и слични глупости. Мажулево мое по цел ден на работа ( ќе го заборавам веќе како изгледа ) па морам јас. Денеска, во цела мака еден шофер во ЈСП ме частеше возење гратис- седи трудничко си не треба да платиш.хаха ... Арно ама, од пладнево наваму изгорев мислам. Имам температура 38,6. ми рекоа можело парацетамолче да земам и земав ама никаков ефект. Се секирам дали и колку температурава ке му штети на бебушчето
А од ракијата не ти се гади лелел јас никако неможам да ја поднесам, мислам дека од другата соба ја намирисувам и ми смрди
Види види , ова треба и ден за трудници да воведат, бесплатно возење, не само за пензионери , шала на страна, алал да му е на човекот Анчетупанче да ти кажам ми се смачи од трчање по документи , резултати, анализи, прегледи ... за арно нека е, сега на крај па ќе се издржи уште малку А за температурата, од што ти е? НАстинка или од што си преморена??? Пробај два -три дена да одмараш, да лежеш, викаат за трудници тоа е најдобар лек за настинка. Полека смирено, ќе помине. Која недела си, ако не си прво тромесечие не би требало да има некој проблем за бебушката.
ancetupance за температура земи вински оцет и чорапи, натопи ги чорапите и облечи ги , јади повеќе супи, овошје и зеленчук што повеќе.. Јас вака се излекував 2 пати до сега во бременоста.. Инаку незнам што се случува со мене денес пак паднав по скали , ама се задржав и ја превиткав само ногата, уствари седнав на нејзе , аман веќе само некои вакви работи ми се случуваат, и искрено се преплашив а и мм се уплаши како се стрча .. се напив малку шекер и вода и се смирив инаку целата се тресев, среќа што се задржав инаку кога ке летнев напред , не сакам ни да помислам што све можеше да ми се деси