Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.204
    Ако ти се Ок со цена, зашто да не ги земеш. Јас ги пиев Мамавит (30 во пакување, значи за цел месец) по цена од околу 440ден.
    Важно е да внесуваш витамини (за трудници) како додаток, а кои- можеш и сама да одлучиш, не се оптеретувај околу тоа.

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.347
    Допаѓања:
    331.995
    И јас почнав со нив но во систина ми рекоа фемибионот бил подобар па продолжив со него.Кажи речи сите тие се на иста база правени.

3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.355
    Допаѓања:
    28.398
    Во глобала сите витамини за трудници се исти,јас ги пијам Centravit prental гледам исти се како овие има 30 таблети со комплекс на витамини и 30 омега 3 капсули ги земам околу 800 денари.Мене матичната ми ги ги кажа сега последно кога бев на контрола PreMama,нови биле и прашав во аптека ми рекоа тие сите се едно исто само си прават реклама и си набиваат цени.Така да итака цела бременост ги пијам centravit prental,за уште малку ќе си ги допијам уште еднаш ќе треба да купам додека го чекаме синко да пристигне.Многу сум возбудена секакви мисли ми се вртат низ глава.

4. x-tina64

x-tina64 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    pa da site se isti samo razlika vo cena ovie se 900.00 mnogu se ama ginekolog koga ke ti kaze moras sto da pravis ednas kupiv mamvit pa me napravi lom kako ne bile dobri i ete taka ke si nabies kompleks pa ke si prasuvas ama fala vi :*

5. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Фемибионот со сигурност можеш да го најдеш во аптеката во Систина ако не сакаш да го смениш.

6. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас ги пијам скоро цела бременост и сум мн задоволна

7. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    276

нормано е да се плашиме (без разлика дали ќе прочитаме постофи на форум или не) :) мислам нема трудница што барем малце не се плаши :) јес да мора да видеме и запознаени за тоа што не чека по бочницине :)

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Ееее цела зима тука се дружевме и пред некој ден ми текна за оваа тема колку само се замарав те ова те она, а сега сме си заедно со Бебчето мое и си се смееме и гушкаме.Ви посакувам на сите лесен пораѓај како мојот( имав мачна бременост ама лесен пораѓај) и уште поубави моменти со бебите.

На janickaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas gi piev, mislam okolu 800-900 bea. Piev i pregnazon do 600 den bea.

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.204
    Кој те направил лом, докторот?
    Ех што мразам вакви работи, си лапаат пари докрориве за да рекламираат нечив производ :swear: 800-900ден за витамини е премногу!

11. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Јас мислам дека сите витамини се исти само различно паковање и цена! Докторите знаат и те како да прават реклами на производи,ама вие пијте си ги оние кои сметате дека се добри па и да се поефтини голема работа! Зарем насите мајки пиеле витамини или незнам сто, па не родиле здрави и прави! Во денесно време здравството стана зива глоба, затоа не се замарајте многу, и незнам која точно тука написа, докторот лом ја направил за сто не пиела од тие одредени витамини :fubar: јас да сум на твое место ќе казам ги пијам а всусност ке си продолзам со поефтините! Витамин е витамин, немозе да биде различен, а и докторите не се способни да ги разберат пациентите дека тие не се толку богати како нив, докторите! Секое добро и само опустено, поздрав :inlove:

пс, сакав да прасам 22недела се смета за сести или усте е петти месец од бременоста? :?:

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Јас пиев и огестан и мамавит и накрај прегнакер и од сите имам киселини.

Се обидов и навечер и после ручек и сабајле на доручек, ма секако ми се тешки и мислам дека организмот ми се презасити. сега земам само магнезиум (со ручек) и железо (сабајле) и имам грижа на совеста дека не ги пијам ама ни киселините не се трпат, знам дека ми се тешки на стомак.

13. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    276
    јас ги барав ги немаше па ги најдов во ааптекатс во хиподром как последна 50ка и си купив три кутивчиња :)

14. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Уште еднаш да ви потврдам за Фемибион 2, денес бев во аптеката во систина баш прашав и го имаат во изобилие.

15. x-tina64

x-tina64 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    femibionot se dobri ovie pregnacare imaat ostar miris ama da se dopijat pa ke kupam a Bufi od 22-26 nedela e 6-ti mesec znam bidejki jas prasav denes bas na doktor :)))

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Mene denes doktorkata mi gi preoraca Premama duo od Alkaloid. Inace deckoto e super, I na 4d go vidov :inlove: Mi olesni mnogu sto I amnioto I ova dobro pomina. Sega moze malku da se opustam :)

На Domakica и x-tina64 им се допаѓа ова.
  17. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    И мене докторот Петановски ми предложи да пијам ПреМама но кај нас во градот во сите аптеки е 900 ден па затоа ја прашав аптекарката да ми даде некои други витамини кои се по ефтини и ми предложи Мама вит.Вика во сите има исти витамини само гледаат да прават и они бизниси со лекарствата .А да прашам до која недела стававте утрогестан јас сум 16+2 недела и се слушнав со една жена која исто со ивф и е пациентка во Ремедика и рече дека и кажале да го користи до 16 недела. Па јас сум на контрола во петокот и ќе го потсетам дали понатаму да го користам.

18. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Mene Lazarevski do 13ta nedela mi imase kazano da stavam crinone gel (isto progesteron kako utrogestanot). Sekako prasaj si

19. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Јас утрогестан вагинално ги примав до 37 недела (дека со близнаци), и тоа прво по еднаш на ден, после до крај по два пати. Целта беше да се задржи цврсто грлото на матката.

20. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    ЕЕ благодарам мила, и јас така мислев, ама некои велат дека и 22недела е петти месец, па малку сум збунета! Значи од денес сум во 6ти месец :rofl: петиов месец ми помина ептен бргу и нагло качив 2кг :(

Инаку Дарси незнаев дека носис маско, само нека е зив и здрав синко и нека ја сири мама:))) :P

И месиња пак ќе казам , сите витамини се исти, останатото е само реклама, појдете од логичноста, ние покрај другото внесуваме витамини и преку здрава исхрана така да не се мислите, сигурно нема нисто да му недостасува на бебус во утробата!!!

пс ајде сите месиња да писат до кај се? како се? некои се изгубија, некои само читаат не писуваат, да знаеме сто се случува, нели ме пријателки :inlove:
    а чоколаде сигурно веќе се гуска со бебчо, те чекаме да писес :*