Хелоу, јас денес бев на трет скрининг, бебе е кило и пол, свртено со главчето надолу, протоци во ред, се е океј, само што се криеше со фацулето навнатре, не го видов хаха. Го прашав за пораѓај Димчев, кај него да одам, ми рече да одам за 5 недели пак на контрола и демек да се видиме и тогаш да одредиме, ќе закажеме царски ама ќе почекаме како ке се одвива процесот, ако почне природно ми рече нема да го прекинеме. Ич не знам, ми даде до знаење дека не би бил достапен 24/7 нели, пример ако ме фатат болки нешто во 3 наутро, да сум одела во болница, има стручни доктори кои што ќе ме прегледаат ( како што си направила за бубрезите - така ми рече) и некако што знам , ваљда океј е и вака... За брисевите во 34 ( тие во 28ма што требаше ги откажав, тогаш ми беа маките со бубрегот) ми рече нема потреба, ако сакаш направи ги, ние земаме при крај само еден ми рече. И така, денов во прашалници ќе ми пројде се дур не ги канализирам мислите...
Da i se javiv mikasa samo magnezium da piam ot 400 mg posle koga ke odam na kontrola ke napraime urinokultura ako pomine infekcijata dobro ako ne ke baram i jas da mi dade vaginaleti fala ti duso edno prasajne bidejki ista infekcija si imalaa dali e stetno za bebeto jas mngu se plasam isto doktorkata ki kasa deka ne stetno so antibiotik ke pomine tvoe iskustvo duso ako mose damikases ?
Не е штетно, не е чим се третира ич не се секирај. Јас ете од антибиотици кандида фаќам долу и мн чеша,затоа одма ми даде вагиналети, има и на природна база мислам, за да ти се смири.
Штетно е ако има инфекција а не се третира. Со антибиотик ке се среди. Ако имате секс ке мора и партнерот. Полигинакс и лактогин се за подобрување на флората во вагината и се безбедни за бременост и доење.
fala ti duso jas nemav nikakvo cesajne samo 2 dena me boli i imam crvenilo na usnite vo vagina se miam so kamilica i mi dade sumamed 3 dena ispiv sea sum na kontrola pa ke vidime kako ke bide znaci jas se plasam za bebeto da ne mu steti ama cim ne problem za bebeto dobro e seja ke napravam pak urinokultura pa ke vidime dali pomine poz i fala ti mnogu ❤️
iskreno duso ot kako doznav za infekcijata ne praktikume seks bidejki mene mie bitno da ja ostraam za bebeto da ne mu stiti pa zatoa sea na kontrola ke vudime dali pomina i ke vidam dali ke mi dade lekovi ako ja ima uste fala ti mnogu
Ако сте имале секс без кондом, и ако планирате да имате понатаму без, и партнерот треба да земе терапија. Може пак да ти ја пренесе понатаму, иако ти си земала антибиотик. Затоа и се препорачува секс исклучиво со кондом. Ако се чисти брисевите и ако партнерот е сигурен може и без.
Истото и мене ми го рече. Јас кај него одам на скрининзи, а планот ми е во Чаир да се пораѓам... и кога скршнавме муабет за пораѓај, чисто информативно, баш тоа ми го рече. Ако си со царски, он е сигурно ама ако си природно "најбитно ти е кога ќе те фатат болки да дојдеш тука" така ми рече во секој слјчај Систина имаат оооодличен тим
Да тој коњска грива го пробав првин тој и после ми кажаа за овој Милва и топ ми дојде и мн мн поевтин е косата ти е како свиличка после хаха
@mace89 @lia22 @saki13 @IRBBB Девојки многу ви благодарам на споделените совети.Сега сум подобра.Жал ми е што касно враќам но таков ми е периодов моментално.
Здраво, да прашам дали некоја има проблем со placenta posterior low или ниска плацента покрива заден ѕид па совет ако може?
Па да, така некако и ова му доаѓа. Или ако те фатат болки кога е на смена океј или закажан царски. Не знам дали да закажам кај друг и да си терам или да одам кај него пак па што биде биде. Имам уште 5 недели да се мислам кои богами летаат..
Пред некое време дискутиравме тука за суплементите за железо и не се сеќавам кој беше ме праша дали сум задоволна од Сидерал форте. Па да пишам искуство, бидејќи денес правев нова крвна слика. За еден месец користење, железото ми го покачи од 7 на 14. Инаку не ми се воопшто тешки за пиење, односно не ми прават проблем ни со желудник ни со одење во вц, така што од мене препорака за овие капсули за железо.
Здраво мамички. Знам дека прашањето може ми нема логика, како што пишував на почеток на бременост сум и само си измислувам нешто. На последната контрола имаше срцева акција, на следна контрола сум наредна недела. Многу ми е страв најсикрено дали ќе продложи се да биде во ред, и сега само си тражам симптоми. Претходниот понеделник почна да ми се гади и реков добро е почнаа симптоми и така беше само 3 дена и престана. И јас одма си замислувам глупости сега треба да сум 7ма недела само градите ме болат. Кога читам сите повраќаат имат мачнини И што мислите за постењето? Јас ги почнав постите и уште постам, го прашав докторот ми рече во ниедна вера не пости трудница, ама јас продолжив еве уште 2 недели се Што мислите ?
За постење не знам.. Ама мисли позитивно се ќе биде добро. Сите бремени жени немаат исти симптоми. Не повраќаат, понекогаш имаат мачнини и сл. Јас на пример 2 пати се исповраќав и тоа дури околу 12 13 недела. Не мора да значи. Градите ги чувствував на почетокот некое време. Понекогаш сега само на спиење... Секоја има различни симптоми. Гали меше и уживај.. Опушти се Гушки мами
Немој да се секираш јас од почеток на бременоста немав ни лошење ни ништо дури на моменти заборавав дека сум бремена ете како што викаш само градите ме болеа исто и мене,еве сега 39 недела сум па све си е супер така да симптомите кај сите не се исти,уживај во бременоста и продолжи си со контроли све ќе си е во ред
Нее, јас немав мила ни гадење ниту повраќав, сега сум веќе 7 ми месец трудна. ( *Според бабини муабети ако немаш гадење и повраќање носиш машко, што мене така и ми искочи). Немој да си правиш стрес се тоа влијае на бебенцето. Само позитивно и ќе видиш како супер ќе си напредува. За постење и јас многу прашував, обично трудници не постат. Но, некои викаат дека доколу се чувствуваш добро, ако чувствуваш фека можеш да испостиш нема никаков проблем. Сепак останува на мајката да си одлучи. Јас лично оваа година не постам некако ми беше страв.