Најпрво со лес да ти е, јас се отепав од повраќање 7 недела сум, сестрами ниту еднаш не поврати ни гради чуствителни имаше сега е таја 25 недела. Кај сите различно е мисли само позитивно и гали мешето и се ќе биди во ред. За постоење мислам дека бремените нетреба да постат ама секој како си се чуствува. Ти посакувам се најдобро.
@Naatashka123 Најсреќен нека ти е роденденот, жива, здрава, весела и со лесно да си ја износиш бременоста
@Naatashka123 нека ти е среќен роденденот. Жива и здрава да си, догодина друг ќе дува свеќи место тебе
Jas prelezav kovid vo 9 nedela, i krvna slika pravev 4 pati do sega i se e uredno kaj mene i dodeka bev pozitivna i sega
Фала ви многу што секогаш сте тука да размените мислење и да дадете поддршка на некој како мене, што по природа си е паничар. Од срце се молам на следната контрола да си напредува грашко мој иако имам страв голем од истата. Инаку јас постите ги почнав и отпосле дознав дека сум бремена и ги продолжив. Јас постам со зејтин и риба, само што риба многу не обожавам и не ја јадам често. Сега незнам, докторот така ми рече од се по малце да си јадам да не постам, а јас знам ако ги прекинам нема да се чувствувам убаво се тешам дека уште малку остана. Се надевам нема ништо лошо да си направам. Фала уште еднаш мамички.
Цел маргарин бордс еве скоро отепав 1 месец си јадам лепчиња печени на сабајле само то ми оди и сега читам има конзерванс.. Ми иди да го џитнам низ тераса и јас со него, ме отепаја мисли да не му напрајв нешто на бебко.. Знам дека општо не е здраво ама поздраво е отколку ништо.. Се читам не знам ова како ми излизга низ раце ќе си пукнам Путерот не го можам на крави ми мириса
Hahaha jas taka vcera so ananasot napraviv, izedov eden cel i potoa se setiv deka e zabranet vo bremenost, koga otvoriv potemelno da procitam se shlogirav, odma od maka zaspav i denes sum kako da sum napravila 100 grevovi, nemozam da se smiram. Sepak margarin ne e mnogu zdravo no mozam da zamislam kolku ti e bilo slatko i kolku samo toa ti odelo, probaj so biskvitki samo ili dvopek so jogurtce kako vo bolnica mnogu e ubavo, ili pak pobaraj puter shto ne mirisa i pravi si puter med caj.
Баш така жива се изедов а за то шо олапав еден маргарин дури сега ми се враќа филм и се чудам зошто.. Од пусти ќеф што ми се отвори апетит за нешто па макар било и маргарин Тоа е сега помина памет за друг пат и за двете.. Не рекле џабе се со мерка во бременост ама ете се прат грешки.
Neka ni e na zdravje i za arno neka e, 1 godina se hranev po programa od nutricionist i pukav od zdravje i od cedeni sokovi, salati, ovosje, riba, sega posle transfer nisto od toa nemam pomirisnato a ne izedeno, samo argeta, palacinki, lebovi, jogurti, gluposti nevideni, sramota, se nadevam ne e tooooolku strasno i deka normalno se razviva se.
Од кај тој муабет дека не смее ананас? Мене и на апликацијана "Ovia Pregnancy" ми пишуваше дека смее.
Њамиии Најсреќен роденден Натче! Сите убајнила од срце ти ги посакувам! Да те видам в година дали ваква торта ќе имаш или ќе се тегнеш со кукличката додека таа сака да си шлапка со рачињата во тортата.
Of go guglav vcera do niedno vreme, na mbooogu srrani i nashi i stranski procitav, nhtricionisti isto pisuvaat deka nesmee imalo nearo vnatre na shto pravelo spontan abortus a vo poodminata bremenost predvremeno poroduvanje bidejki go omeknuvalo grloto na matkata napishete na google ananas vo bremenost i ke vi ispadnat statii.
Дозволен е ананас во конзерва, а свеж ананас не е дозволен. Има некоја состојка што го омекнува грлото на матката. Секако ова ако јадеш секој ден и многу количински. Јас пред бременоста јадев често, од кога сум бремена не сум каснала воопшто..се издржува ако сакаш. Не е дека сме родени во Африка па не можеме да живееме без ананас.
Da taka procitav i jas ama pak od druga strana vika konzervirana hrana nikako i plus nemalo nisto hranlivo koga e vo konzerva, kako i da e ne go jadam veke pa kakov saka neka e haha
Со урми исто не треба да се претерува. @Bebe2021 па не мораш да јадеш никаков. Има еден куп други убави и дозволени овошки.