Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    26.794
    Само парацетамол е дозволено во бременост

2. Klem4e

Klem4e Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    65
    Најпрво со лес да ти е, јас се отепав од повраќање 7 недела сум, сестрами ниту еднаш не поврати ни гради чуствителни имаше сега е таја 25 недела. Кај сите различно е мисли само позитивно и гали мешето и се ќе биди во ред.
    За постоење мислам дека бремените нетреба да постат ама секој како си се чуствува.
    Ти посакувам се најдобро.

На saki13 и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Не помага. ;(

4. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    @Naatashka123 Најсреќен нека ти е роденденот, жива, здрава, весела и со лесно да си ја износиш бременоста :l:

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    @Naatashka123 нека ти е среќен роденденот. Жива и здрава да си, догодина друг ќе дува свеќи место тебе :):inlove::hug:

На mace89 и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Jas prelezav kovid vo 9 nedela, i krvna slika pravev 4 pati do sega i se e uredno kaj mene i dodeka bev pozitivna i sega

7. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Фала ви многу што секогаш сте тука да размените мислење и да дадете поддршка на некој како мене, што по природа си е паничар.
    Од срце се молам на следната контрола да си напредува грашко мој иако имам страв голем од истата.

Инаку јас постите ги почнав и отпосле дознав дека сум бремена и ги продолжив.
    Јас постам со зејтин и риба, само што риба многу не обожавам и не ја јадам често.
    Сега незнам, докторот така ми рече од се по малце да си јадам да не постам, а јас знам ако ги прекинам нема да се чувствувам убаво се тешам дека уште малку остана. Се надевам нема ништо лошо да си направам.
    Фала уште еднаш мамички.
    :hug::hug::hug:

На mjay.yyy, Klem4e, mace89 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    777

Среќен роденден драга, жива, здрава, само убави работи да се случуваат и ти да си најсреќна! :party::l:

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Цел маргарин бордс еве скоро отепав 1 месец си јадам лепчиња печени на сабајле само то ми оди и сега читам има конзерванс..
    Ми иди да го џитнам низ тераса и јас со него, ме отепаја мисли да не му напрајв нешто на бебко.. Знам дека општо не е здраво ама поздраво е отколку ништо.. Се читам не знам ова како ми излизга низ раце ќе си пукнам ;(
    Путерот не го можам на крави ми мириса

10. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Hahaha jas taka vcera so ananasot napraviv, izedov eden cel i potoa se setiv deka e zabranet vo bremenost, koga otvoriv potemelno da procitam se shlogirav, odma od maka zaspav i denes sum kako da sum napravila 100 grevovi, nemozam da se smiram. Sepak margarin ne e mnogu zdravo no mozam da zamislam kolku ti e bilo slatko i kolku samo toa ti odelo, probaj so biskvitki samo ili dvopek so jogurtce kako vo bolnica mnogu e ubavo, ili pak pobaraj puter shto ne mirisa i pravi si puter med caj.

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Баш така жива се изедов а за то шо олапав еден маргарин дури сега ми се враќа филм и се чудам зошто.. Од пусти ќеф што ми се отвори апетит за нешто па макар било и маргарин (facepalm)Тоа е сега помина памет за друг пат и за двете..
    Не рекле џабе се со мерка во бременост ама ете се прат грешки.

12. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Neka ni e na zdravje i za arno neka e, 1 godina se hranev po programa od nutricionist i pukav od zdravje i od cedeni sokovi, salati, ovosje, riba, sega posle transfer nisto od toa nemam pomirisnato a ne izedeno, samo argeta, palacinki, lebovi, jogurti, gluposti nevideni, sramota, se nadevam ne e tooooolku strasno i deka normalno se razviva se.

На mace89 и Be-yO-nCe им се допаѓа ова.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.155
    Од кај тој муабет дека не смее ананас? Мене и на апликацијана "Ovia Pregnancy" ми пишуваше дека смее.

Screenshot_20210421-115132_Ovia Pregnancy.jpg

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.665
    Њамиии :sun:
    Најсреќен роденден Натче! :^:
    Сите убајнила од срце ти ги посакувам! :f:
    Да те видам в година дали ваква торта ќе имаш или ќе се тегнеш со кукличката додека таа сака да си шлапка со рачињата во тортата. 8)

На mjay.yyy, kostovaivana, Naatashka123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Of go guglav vcera do niedno vreme, na mbooogu srrani i nashi i stranski procitav, nhtricionisti isto pisuvaat deka nesmee imalo nearo vnatre na shto pravelo spontan abortus a vo poodminata bremenost predvremeno poroduvanje bidejki go omeknuvalo grloto na matkata napishete na google ananas vo bremenost i ke vi ispadnat statii.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Дозволен е ананас во конзерва, а свеж ананас не е дозволен. Има некоја состојка што го омекнува грлото на матката. Секако ова ако јадеш секој ден и многу количински. Јас пред бременоста јадев често, од кога сум бремена не сум каснала воопшто..се издржува ако сакаш. Не е дека сме родени во Африка па не можеме да живееме без ананас. :D

На Klem4e, Bebe2021, MissChievous и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    1.467
    За ананас имам слушнато, да не има и нешто друго што е забрането во бременост? :x

18. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Da taka procitav i jas ama pak od druga strana vika konzervirana hrana nikako i plus nemalo nisto hranlivo koga e vo konzerva, kako i da e ne go jadam veke pa kakov saka neka e haha

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Со урми исто не треба да се претерува.

@Bebe2021 па не мораш да јадеш никаков. :D Има еден куп други убави и дозволени овошки.

20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Среќен роденден миличка подарокот ти е во меше вгодина свеќите ќе ти ги дува :l::l::l::l: