@mace89 @Bebe2021 @Natashka1988 @talentirana @Milce89 @brm_brm Ви благодарам девојки на сите што одвоивте време да ме посоветувате и утешите колку се може. Ќе одам на преглед кај др. Драшко, не можам да оставам така. Кажете ми само каде во Прилеп има ординација и дали работи на сабота? Да видам како ми одговара повеќе, дали Систина или Прилеп, пошто не сум ни од Скопје ни од Прилеп.
Во Прилеп работи и во сабота од сабајле. Амбуланта има во куќа, кај црвен крст што се наоѓа во Прилеп, кај судот, веднаш до паркот. Ќе се снајдете, ќе ти објасни убаво и тој, мене излезе да ме пречека.
Мила имам читано дека во Прилеп прегледот е поевтин мислам 1500 имаа пишано. Според мене подобро појди си во Прилеп, во Скопје ем ќе плаќаш гориво ем на Систина ќе им плаќаш што ја користи нивната болница
@Bella_Stella јас мислам дека ова ќе искочи истото како за шеќерот што те испаничија, ама знам дека неможеш мирна да седиш, ете ќе си отидеш ќе си видиш и мирна глава. Е баш заради овие ситуации не ги сакам оние втори мислења, па се наметнуваат трети, четврти и нема крај. Ама оди најди саглам доктор од доверба па....
@Bella_Stella сите убаво ти пишале, појди да ти биде мирна глава во Прилеп, ќе те пречека докторот, кај судот е куќата, 1500 ден ќе ти земе. Може и сопругот да влезе со тебе. Ќе те смири, зафркант е. Саботи тој секогаш е таму, преку недела кога ќе има работа оди Систина, инаку во пензија е човекот. Прво нека те види, после ќе му кажеш што ти кажале. Афродита е исто од Прилеп, ја знае он, требало полесни зборови да одбере. Тоа е, не сме раат со докториве, стварно. И мене ми наметнаа Нифти да правам, ама не било каде-тие кај што ќе кажат (докторите што не праќаат). Ми вика др: ај за секој случај направи, и ми пиша една друга докторка, сусптектен наод на бла бла. Не ни знам. Свашта! 33та сум, јас се мислам за пораѓај каде, 100 пати се премислувам од што читам се и сешто, немаме мир на крај. јас утре на последни брисеви. После ги носам на истото место како претходните? Зад Хипокрит кафичот, така девојки?
@Bella_Stella Цццц значи не ми се верува како бе вака си зборат лелее ко тоа за кое што така зборат да е некоја играчка. Страшно. Иначе јас на вториот скрининг кај Симонида што го правев исто мојава беше лошо завртена и ајде стани легни на една на друга страна на грб и нејќеше и нејќеше да се намести и Симонида тогаш ми рече најсмирено и опуштено, по ова што гледам се си е супер ама за да бидам 100% сигурна ќе дојдеш за 2 недели пак. И во тие 2 недели не ни помислив дека може нешто да има, си бев најопуштена и одвај чекав пак да си ја видам цуцката. Можела и оваа ко**ва да ти каже нешто у стил убаво би било да се направи ехо на срце за 100% да сме сигурни дека е ок а не па ми се гледа па не ми се гледа. (да и се невиди ) Мој совет, ти мила да се смириш и да не се ослонуваш на нејзините зборови опушти се, закажи си ете викаш сабота ќе одиш кај Драшко, и мисли си на тоа дека пак ќе си го видиш курлето а не дека има нешто. Еве и за шеќерот гледаш, џабе паниката. Него дали си се почасти бурекче? Ако не, да идеш да си се почастиш И совет од доктор на мајка ми што и има кажано - мање ич код лекара, они ти увек нешто наџу
Се надевам дека ќе испадне исто како за шеќерот. Не знам зошто некогаш така непромислено и непрофесионално постапуваат докторите. Особено кога станува збор за комуникација со трудница. Докторката Афродита не ја познавам, бев кај неа чисто пошто сакав да слушнам второ мислење за зголемената плодова вода, што на крај испаѓа дека не е зголемена. Може и јас сум си крива дека многу шетам по доктори, ама не можам да седам мирна после пристапот кој што го имаат.. Се договорив веќе се докторот, во сабота ќе одиме кај него, ќе не пречека и се надевам дека ќе има убави вести за нас.. Фала ви девојки.
Да, можеше малку на подруг начин да ми пристапи..ете како Симонида тебе што ти пристапила фино и без да крева паника. Па уште на крај ми вика ти за едно дојде и те ослободив, а те загрижив за друго ама ете имам сомнеж.. Не знам не знам..само молам Бога да се испостави дека сомнежот и е погрешен... Од страв денес од се што ми кажа уште не ми допре до мозокот дали стварно немам проблем со шеќерот и уште ја држам диетата и мерам. Мада што какво е тоа мерење на овие стресови не знам ни сама. Утре ќе и го пратам дневникот со резултатите на др.Стефанка и ќе видам што има она да каже. Kога веќе се зафатив со мерење да истерам до крај... Фала ти мами на утехата, мајка ти дефинитивно е во право со муабетот!
Ni za prvoto ni Sega za vtorovo nemam toa za srce ispituvano,na skrining gleda Dr, dokolku vidi nesto somnitelno togas normalno ke se odi na dopolnitelen pregled, a vaka mislam samo bespotreben stres si pravite. Opustete se, ne barajte problem i ke go nema
Ne si svesna vo prvata bremenost kolku stresovi mi pravea doktorite, i čitanjeto po net, jas nemav mira ni den ni nok. Na dve nedeli odev na pregled, a Dur pominea tie dve nedeli jas umirav od griza. Zatoa sum Sega vakva kakva sto sum. Veruvaj ne me prepoznavaat moite. Samo den i nok si se molam na Bog, neka ne čuva i mene i bebeto, bar uste 9,10 nedeli da izdrzime, da vlezam vo 9ti, posle moze da se porodam .
Се согласувам со Наташка сè, да не се повторувам. Вакви ствари се гледаат од почеток. @Bella_Stella ја би ти рекла да ја искинеш нејзината картичка, во меѓувреме закажи си кај Драшко и стварно не се секирај, се е во ред, најверојатно ради профит вака прават. П.с И мене на вториот скрининг (пред 3 год) Адамова за ќерка ми ми рече 'како да и е набабрено едното бубреже, екстра вода како да има, незнам дали урина или има нешто... па дојди за една недела да те гледам пак на скрининг", секако не отидов, ама доволно беше да побудалам од грижи, утредента кај мојата докторка што ме водеше тогаш, ме прегледа и ми рече се е океј нема потреба да отидеш, и стварно така испадна... Гали меше, зборни му нешто, се ќе биде во ред! ♡
@stevemila @Lizi Очигледно е дека во ова денешно време осудени сме да немаме мир. Прво проблеми со забременување, па бремени за време на пандемија, па вадење нова дијагноза на секој преглед..едноставно премногу е веќе. Да гледав од страна и да стануваше збор за некој друг ќе бев многу похрабра и ќе знаев и совет да дадам и се. Сега сум катастрофа, толку ранлива и емотивна што ме боли секој збор и го процесирам секој муабет по сто пати. Се надевам дека греши докторката... Само да ми каже дека е се во ред Др.Драшко, ништо друго не сакам. За неа нема да коментирам, ако го прават ова ради профит нека им служи на чест. Ви благодарам на сите за позитивната енергија што ми ја давате. Дефинитивно кога ве читам барем малку ми олеснува. Чувајте се.
Te razbiram mnogu dobro. Samo smiri se, znaes deka i vo medicinata 2+2 ne sekogas e 4. Se ke bide dobro
Девојки, ај сега не ми се смејте, не е ни за тука прашањево ама се извадив од памет, влезена сум во трети месец, имав многу силни нагони за повраќање сега,повраќав, и од што имав нагони, незнам дали мочнав, или плодова вода ми истече, се извадив од памет, дали може ако силно се напнам да пуштам плодова вода????? да идам ли на лекар итно?? што да правам