Јас имам предходно два три пати кренато притисок до 130 со 85... Тогашниот матичен ми рече во случај долниот да е над 85 да се напијам дијазепам и да измерам после 2 саата, ако не е спуштен да го контактирам.... За среќа двата пати ми се спушташе.... Сега периодов имам и јас покачен пулс и вчера кренав притисок 140/90... Се напив дијазепам пак и пак ми се спушти... Денес на преглед кај новата матична и кажав, и ми кажа веќе дијазепам никако, освен во екстремни случаи, ако ми се качи долниот над 90 да пијам магнезиум, и во случај да не се симне да ја контактирам.... Се надевам нема да има потреба... А и периодов многу се потресов, настинав, мислев дека имам корона, стресови колку сакаш, дали од самиот стрес ми се зголеми пулсот, дали од настинката незнам... А таман искоментирав овде на некој дека ми помага магнезиум и б6 за пулсот и ми се покачи и не се симнуваше... Си се урочив...
Зависи, мене 120 веќе ми смета, чувствувам нелагодност и вознемиреност, се препотувам.... Ама јас и пред бременост сум со низок.. 110 со 70 ми е секогаш...а сега во бременост 90/60
Ко што гледам повеќе проблеми со притисокот деновиве, можно е и од грдово време да ни е, нишо чудно...
Јас се тешам дека од времево е. Неделата прв пат качив 5 пати се спремаше да врне и сонце греше. После се управи малце, не качив, и сабајле уште кога станав не ми беше баш нај нај, а и времево е безвеза. Иначе и јас се потресувам за се, прво кетони и песок едвај после месец дена ги исчистив, па намалена вода, па пијам по 5л вода на ден ке пукнам, се реши колку толку тоа, сега викам да ја намалам барем на 4л и од мн течности да не се качува. Па хемостаза крш, па инекции ке најдам ли нема са најдам ли, а корона е капаче на се. За дијазапам и ја се мислам, ама верапамил се поарни за тахикардија ко што читав, иначе за притисокот ништо ли не ти дадоа само дијазапам? страв ми е за бебе, мене глава шо ме боли ке размине, ама незнам него како му е
Zdravo devojki, dali moze da mi objasnete shto znaci ova 1 GBS- negativen? Dali ja imam ovaa bakterija ili ne ?
Мислам да чим на лекар ми рекоа над 130 за апче. 125 веќе мене ми смета, ама ми се качува во последно време Држи си го до таму со цеден лимон, лук, какао, оти ако си навикната на понизок многу боли глава ко ке се покачи, а лек за глава ме смее и така :/
Денес е времето такво затоа сме како столчени. Буквално 10 мон одам до тоалет и пак како пофмочана да сум па и стомаков камен тврд.
Мене па низок притисок ме мачи денес ми беше 55/90. Некогаш ми се качува на 70 со 100 и тогаш сум супер. Ама вака немам енергија за ништо и по цел ден ми се спие, а навечер не можам да спијам .
Izedov dve so kiselo mleko, a kako gi piese ti? Celo ne iseceno? Na kolku visok pritisok ti deluvase ova?
Piev na sabajle na gladno so voda.Barav pomalo da e za da go goltam celo da ne moram da go seckam.Nekoj pat I seckano.Pijav taka cela nedela,a ako mi se pokacese vo tekot na denot Pak si piev I mi pomagase odma.Mene mi deluvase I na 140 pritisok.
Јас сум со терапија за притисок уште од пред бременоста. Во бременоста само ги сменив апчињата. 130/90 ми е скоро секогаш кога се немам напиено апче, за овај притисок пијам едно на сабајле, едно на вечер. Притисокот ми се има качено 2 пати 160/100, па еден период земав и 3 пати по две апчиња. Тахикардии имам и јас, поретко ама имам. Досега бебето нема никаков проблем од тоа, така ми велат докторите, а јас кога ми е покачен, имам неиздржлива главоболка и некогаш ми потекуваат рацете и нозете. На контрола одам и јас на 2недели, освен ако имам висок притисок и не се спушта, тогаш одам кај дежурен. За јадење внимавам само да не е многу солено,тоа го покачувало притисокот и ми кажа докторката повеќе течности. Иначе сум 35+4недели.
Девојки а за другово што ми го кажа докторката што мислите? Се зачитав сега за фанелинг, серклаж итн. Цервиксот ми е 4 цм, ама исто како и за срцето и за фанелингот ми рече ми изгледа како да е фанелинг, ама можно е и да се собира секрет. Ми кажа да пијам 3x1 магнезиум за тоа, а за мирување ништо не ми кажа, а читам сите со фанелинг и серклаж дека мируваат. Оф не знам веќе на кај да фатам...
Цервикс 40мм е екстра. А ако има фанелинг ваљда ќе види, како така си претпоставува. Не читај, остај, нели рече застануваш тука..
Aбе докторкава испаѓа дека е полна со претпоставки. Него јас си барам сега нов проблем во глава зошто малку ми е еден. Каков проблем може да направи тој фанелинг. Тоа колку што сватив е внатрешно отварање на грлото. Мене на секој абдоменален преглед докторот ми вика дека грлото е убаво затворено, а она вчера со сонда ме прегледуваше.. Не знам веќе, се швркнав очигледно..
Е тоа ти е, одиме на лекар за да се смириме а всушност си одиме дома со сомнеж. Инаку да, ако грлото е затворено, каков фанелинг може да има. Сега правец кај матичната . Хахаха, малку се насмеав на твоја сметка.