1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    А криноне гелот до 16 недела.

2. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409

3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Уште настинκа ми фалеше. Пијам чаеви, мед, лимон... аκо ми се поκачи темпеρатуρава што да пρавам? Хелпппп...

4. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    еве јас ке си кажам :D јас и синко сме добри,на 18 септември имав преглед се беше во ред,само бебуш многу е немирен ребрата под градите ме болат премногу оти нон стоп ме клоца ]:) инаку нареден преглед ми е на 23 октомври,инаку денес зборував со мојата докторка и ми рече термин ми е 7 ноември и се повозбудени сме и едвај чекаме синко да го видиме.. малку ме фака паника од време на време кога ке помислам дали ке имам природен или царски ама се надевам дека се ке биде во ред. бакнежи до сите и со лесно нека е

5. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    еве јас ке си кажам :D јас и синко сме добри,на 18 септември имав преглед се беше во ред,само бебуш многу е немирен ребрата под градите ме болат премногу оти нон стоп ме клоца ]:) инаку нареден преглед ми е на 23 октомври,инаку денес зборував со мојата докторка и ми рече термин ми е 7 ноември и се повозбудени сме и едвај чекаме синко да го видиме.. малку ме фака паника од време на време кога ке помислам дали ке имам природен или царски ама се надевам дека се ке биде во ред. бакнежи до сите и со лесно нека е

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Епа сигурно поради тоа, и најверојатно ќе си го примап и ти до крај...превентивно, нема штета од него, само корист. И секс никако :) сигурно ти забранил веќе ама ај да ти кажам за секој случај ;)

7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Можеш парацетамол да земаш, на 6саати.

Мешиња и ние сеуште сме тука. Од денес влегувам 38ма недела според ехото, а според менстурацијата сум 38+5. Болки имам во препоните и во долниот дел на стомакот. Често имам контракции на матката, но никако да дојдат оние вистинските. :sweat: Многу сме нестрпливи со маж ми. :D

Chocolade до кај си ти? Почнаа ли болките?

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  8. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Wtff утре сум на контрола. Мислам дека утре ќе ми закаже за прием во болница. Така кажа понеделникот, ако не се деси ништо до среда, ќе мора да интервенира он :worried:

9. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Оо мила, па ја мислев веќе се дрзис со бебус во прегратка :?: те немасе овие два дена,зарем не ти пукна водењакот? јас така те разбрав во саботата мислам дека бесе...како и да е издрзи усте малку и нека ти е со лесно :inlove:

10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Сум се отворила 2 прста и затоа можело да истече некој исцедок. Појма немам што беше тоа, но така ми рекоа на доктор. :?: ќе ви пишам утре како ќе поминам на контрола.

11. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Мамички кога планирате, или кога го отворивте породилното?
    Јас можам најрано 5ти ноември (28 дена пред термин), ама не знам како ќе доседам, не ми е проболем работењето, проблем ми е положбата 8 и пол часа на столче пред компјутер, едвај доседувам... Како правевте вие, до кога одевте на работа? Јас дури и бев сигурна дека ќе си терам до подоцна, но како што расте нагло стомакот периодов се потешко ми е...

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Стави нешто под нозете, кутија, класер, да не ти бидат спуштени на земја.

На femina11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Еве сум јас, ме примија на патолошка во породилно Чаир. Чекам да дојде докторот и да каже што понатака. Мислев за утре ќе ме примат, неспремна бев некако. Притисок 140-90 ми се качи од возбуда :|

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Лесно да поминеш и што побрзо да се гушкате со бебенцето.

15. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Немој да се грижиш воопшто добар ти е притисокот нормално е да си возбудена :) Што и да одлучи докторот ќе биде најдобро и за тебе и за бебуш, важно е само да излезе и да си го гушнеш, на ништо друго да не мислиш, се ќе помине супер, само храбро! :) Те чекаме со новости

16. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Јас од 30ти Окт. земам одмор, проблем ми е седење, јадењето на работа, ма се'! :worried:
    Имам денови и таман ќе чекам до крај на ноември со одмор а после земам породилно...
    Тешко ми е за облакање од сабајле, за комбинации што да носам, за обувки (нели со патики срамота по канцеларии), а знам кога ќе бидам дома дека деновите уште подолги ќе бидат.

17. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    Jas seuste dobro se drzam i sega za sega planiram da odam na rabota do kraj. Odmorot mislam da go zemam stom vlezam vo 9 mesec. E sega dali i kako ke izdrazm ostanuva da vidime....se nadevam se ke bide kako sto si planiram. Ako bebuska me iznenadi porano togas krajot na 8 mi mesec ke odam na odmor za da ne mi propadne, pa potoa ke go otvoram trudnickoto. Kako citam za 8 mi mesec me faka strav ....site dosta tesko go minuvate...izgleda ke si se trkalkame natamu navamu kako topkicki...ama ako na kraj znaeme deka ne ocekuva OGROMNA NAGRADA - BEBUSKA!!!!

18. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    јас сум мпментално ма одмор до 16октом. а терминот ми е 28 ноември од кога по правило може да се отвори трудничкото.....сакам да искористам боледување ама матичната е мн тешка за боледувања...незнам со ке правам а иам бплки во кичма дури неможам да газам на десната нога ....за рсбота ич не сум.....а чим отидам ке ме чекаст како порачана да ми нструпаст работа...:worried:

19. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    ПС од со ме боли толку споро одам од што ме сече позади на пешачки ке ме испогазат :)))) некни зежав чистев викам ак физичка активност ке помогне па плус и пешачев вечерта ама де заебав дабетер ме фркна

20. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.348
    Допаѓања:
    28.384
    Ајде на чоколатче нека и е со лесно и што побрзо нека се гушка со бебушот,а за породилното зборев со матичната рече дека може да ми направи некоја далавера да ми го отворела 45 дена пред термин т.е. на 10 октомври ако сакам,ама јас не сакам се чуствувам некако спремна,сеуште сум активна мислам дека можам да одам на работа.Термин ми е 24 ноември а здравје планирам да го отворам породилното од 3 ноември таман од понеделник.хехехех
    А 28 дена пред термин некаде ми идат 27-28 октомври,така да само да се здрави и живи па ќе видиме кога.
    Иначе можам да се пожалам дека овие неколку дена ме фаќаат како менструални болки по неколку пати во денот и поминува,кичмата си ме боли стандард,и откако синко се свтре како што треба пак се вратија киселините,навечер повеќе сум будна отколку што спијам,ама тоа е се ќе издржиме за нашите најмили,најсакани и најубави :inlove: :inlove: