Oф доста ми е од прегледи.. кај матичниот сум за 3 недели..во меѓувреме не мрднувам нигде освен кај др.Драшко утре. Си самозабранувам посета на болници, готово.
Мајка ми имаше проблеми со висок протисок и си го реши со тоа што направи смеса од природен мед со сецкани лукчиња. Што повеќе тоа подобро. Она го зема секој ден на гладно по една лажичка со часа вода
Мила не се замарај со 40мм цервикс можеш на планина да се качуваш и да не се секираш Мене матичната ми го измери 37мм ми рече одлично и јас не сум застаната А кога бев на ГАК Ливринова ми рече ниско ми била поставена постелката, ја прашав дали е тоа лошо, рече не. И ни сум читала , ни сум пребарувала... преку глава ми е од замарање, на релакс сум сега
За нашава сее супер И мене ми беше толку во 18 недела, сега последно на Гак исто беше, плус и со рака ме проверија, битно затворена сум
Имав болки така малце чудни и се пожалив, плус бешиката полна и неможеше прво да види убаво и ај со рака. Немам гајле јас сум научена на таков преглед веќе преку глава мие. Ама мајка ми после ме искара да не сум дала веќе до лрај така да ме гледаат. Ама ајде за сигурно сигурно да е. Болките уште си ги имам а кај мие крајот
Знам мила дека е добра должината на цервиксот, ама ете тој фанелинг што ми го спомна ми го мати умот. Јас мислев фанелинг и скратен цервикс одат заедно. Плус ништо не спомна лежи, одмарај, не се движи...само пиј магнезиум x3 дневно рече. А не сфатив ни што и како ќе допринесе магнезиумот за тоа. Абе само каша попара да ми ја праат главата, тоа ми е пишано изгледа за овие недели...
Офф абе реално верувам сите имаме по некоја болка. Нормално е тежи матката, притиска на лигаменти, нерви, крвни садови. Се додека немаш чуден исцедок треба се да си е ок. Не се секирај. Си правиш прегледи се си е под контрола а за чепкање доле не им давај друг пат се до 9 месец. После нека чепкаат
Се ќе си биде супер и не му ја мисли многу. Сега земи гледај што треба да купиме за нашиве господини, времето лета
Исцедок таков што е за паника до сега фала му на бога не сум имала. Ама боцкања, стегања, плус доле ниско како со нож да ме чепка некој, ги имам скоро цело време. Еве денес цел ден мокрам изгледа е лошо наместено и притиска. Или па настинка и пијам чај. Докторката на Гак вика болките ти се од царскиот.
И јас имам исто такви болки од време на време. Некој денови мислам дека скроз доле ме мава и само во вц одам а штом седнам на шоља само неколку капки Почнав да правам дома некои вежби за долните екстремитети, јога за циркулација и гледам некако барем болките во препони ми се намалија
Mene minatata nedela skoro 11 nedela bev togas so raka me proveri kakov bil cerviksot dali bil cvrst, dali bilo se vo red, kako prv skrining toa mi se racunase, a eho mi pravese preku stomak, se nadevam deka ne e mnogu strasno, od koja nedela nesmee vaginalno?
Мене пак сосема обратно а почнам да се движам или стојам почнуваат болки долу ниско, па во препоните, па во кичма , па стврднувања и притисок некој на бешиката како цело време да ми се оди во мало веце , а легнам веднаш ми е подобро веќе не ни прашувам дали е нормално валда е, само се молам да стигнам јас и сите овде до безбедна недела
Незнам. @Bella_Stella може подетално да ти каже пошто читала за тоа. А за исцедок ако смени боја кафено, црвено, лош мирис тоа е веќе нешто за што треба да се консултира доктор. Бел, жолт и бледо зеленкаст е нормално во бременост
Lele i jas edvaj ja cekam da slusnam ubavi vesti, na 5 min vleguvam vo forumot da vidam kako pominala