Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    @Bella_Stella уште сум во шок и не можам да си поверувам на очите што прочитав. Ме погоди ептен... Ама ептен.. Незнам што би ти кажала се е излишно, освен да бидеш јака, мораш :hug::hug::hug:

На viol, abc1234, kostovaivana и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Многу ми е жал. Нема зборови за утеха. Бидете силни. :hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    21.407
    Ќе одиме кај др.Чадиковски па ќе донесеме одлука. Фала на сите, не сакам никој да ја осети оваа болка никој!

На KittyCat:), Madam S, thelittle17 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Ќе се молиме сите до една да се најде решение за бебчето. Сигурно имало и други дечиња што се родиле со таква мана па се нашло решение:hug::hug::hug:

На mjay.yyy, MarijaMi90, Martka и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Што и да напишеме, неможеме да те утешиме. Биди силна, а ние испраќаме позитивна енергија за да може да се среди :hug::hug::hug:

На mjay.yyy, Martka, lia22 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не знам дали веќе сте закажале, да знаеш дека прво лажат дека нема слободни термини кај него зашто работава е дека тој прима само комплицирани случаеви. Објаснете убаво за каков проблем се работи и бидете упорни да ве прими. Верувам и искрено се надевам дека докторот ќе најде решение. Еден од подобрите е.

Мило ми е дека ќе побарате друго мислење и ви ја праќам целата среќа на овој свет да бидете тројцата добри и да се гушкате наскоро :l:
    Те чекаме со убави вести (fingers)

На buba4e89, thelittle17, mjay.yyy и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    21.407
    По препорака на др.Драшко Димески ќе одиме кај др.Чадиковски, не сме закажале, ни кажа во понеделник да се јавиме. Кај него одиме за да ја види дијагнозата и да каже што и дали би можело нешто да се направи од оперативен аспект. Др.Драшко отворено ни кажа дека е многу сериозна срцева аномалија, едната страна од срцето воопшто не е развиена, плус има проблеми со аорта, залистоци итн. Да беше порано вика секако ќе ви препорачав абортус, а сега сами треба да си одлучите... Прашање е вика колку операции се потребни и каков квалитет на живот ќе има бебето потоа. Не ни даде ни трошка надеж, човекот со тешко срце убаво ни објасни се и едноставно беше реален, мораше да биде..
    Ние ќе сме ставени пред два тешки избори. И фала ви на сите што пробувате да ме утешите, но во моментов утеха за мене скоро и да нема. Сакам само што поскоро да заврши овој кошмар. Бог решил дека треба да го доживееме и ова...

8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    :hug:

9. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Мила немам зборови со кој можам да ти кажам колку ми е жал ;(;( но мора да бидеш силна те гушкам најсилно :hug::hug: сите ќе се молиме за тебе и тука сме за што и да треба :l::l::l:

Последна измена: 24 април 2021
    На thelittle17, mjay.yyy и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  10. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    @Bella_Stella
    Колку болка осетив во твојот пост и заплакав, а ти мила ја чувствуваш милион пати повеќе.
    Премногу ми е жал, се надевав дека ќе ти речеа дека се е во ред.
    Шок преголем за една мајка, родители.:u:
    Колку тешки и болни моменти ни задава Господ, тое е чудо.
    Ниеден збор неможе да те утеши, а верувам дека не ни сакаш да слушнеш во моментов.
    Нашите поддршки и мисли се со тебе, ах бе мила...
    :hug::hug::hug:

На Mrs.Sofija, thelittle17, mjay.yyy и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    @Bella_Stella бидете храбри, белким ќе се најде начин да може нешто да се направи. Бог е голем.. Гушки многу

12. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Ооооо душа, леле колку ми е криво...... Те молам само верувај во Бог дека се е со причина, знам дека не е за утеха, боли.... Но ќе имате друга шанса :l::l::l:

13. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    @Bella_Stella знам дека не постојат ни зборови ни воопшто нешто за утеха, само се молам бог да ви даде сила :hug::hug::hug:

14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Те молам оди на второ и трето мислење ако треба! Ме шокира,премногу ми е жал :(

На jarec6 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  15. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Леле колку ми е жал;(Како е можно ова сега.Не сум во состојба да кажам било што:(Верувам дека докторот што ќе одите најдобро ќе ви каже што може да се направи, може сепак постои некоја шанса да се среди состојбата:hug:

На Bella_Stella и Kaja991 им се допаѓа ова.
  16. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Стварно не ми е јасно како досега не приметил матичниот гинеколог....во шок сум :(
    Мојата секој преглед ги проверува сите органи, и ме уверуваше дека трет скрининг е непотребен...

17. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    И јас се надевав на позитивен одговор, и зборував по дома за Афродита што ти рекла, дека докториве не плашат. Но после денешниов преглед, немам збор, едноставно плачам, а не се познаваме. Зошто при крај вака, не на почеток :(( жал ми е, појдете на второ мислење и одлучете. Сигурно сте млади, подобро сега отколку цел живот да се мачите сите.

Јас денес слушнав како на една мајка сега во 7 ми месец и рекле дека детето нема оформено лице. Не ми се верува како може, па нели гледаат во 3/4 месец?! Многу ми падна жал, и дале 3 опции на мајката, ја одбрала потешката.... Господ да не чува, стресови од сите страни.....

На mjay.yyy, Ula и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  18. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Жени не знам што да правам, бебе се размрда еве половина час и повеќе без престан. Ме боли долу вагината и како притисок чуствувам. Бебе горе под гради се опира и клоца некое време па ќе престане.

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    21.407
    Ќе одиме на мислење кај др.Чадиковски како што кажав, но бебето ја има најтешката срцева аномалија што постои, хипоплазија на левата страна на срцето, т.е таа страна воопшто не е развиена. Тешка за решавање и оперативно оваа дијагноза, нема скоро никаква гаранција..

Ние сме во шок и неверување, на никој не му посакувам да го доживее ова, особено не како мене на самиот крај. Не знаеме и ние како до сега не се виде на прегледи, очигледно толку е способен докторот. Не обвинувам никого, само сакам што поскоро ова да заврши зошто немам сила, скршена сум на сто парчиња..боли многу.

Чувајте се и бидете добри. На нашето бебе не му било пишано да дојде на овој свет туку да биде ангел на небото. Фала за сите зборови на утеха, иако не постои утеха за мене моментално..

20. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Нема утеха, колку и збора да свртиме овде, во живо, било каде. Единствено, Ќе помине. Бавно, тешко, но ќе поминува.. Ќе бидеш добро. Се поминува, знаеш...само држи се колку што можеш..

На thelittle17, fashion1111, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.