@Bella_Stella те запамтив уште од поддршка.. Баш пред скоро време дознав дека чекаш бебенце. Слабо читам низ темиве. Утрово прочитав и срце ми се стегна.. Биди силна. Премногу ми е жал.
@Bella_Stella многу, неизмерно многу ми е жал...срце ми се скрши кога прочитав.. ти ја испраќам сета сила на светов за да го издржите ова..
@Bella_Stella многу ми е жал. Мене првата бременост ми заврши во 16 нед знам што значи ваква загуба.. само ќе ти кажам биди силна. После дожд доага сонце тоа ми беа зборови со кои јас си ја сочував психата и продолжив понатаму посилна. Па фала му на господ имам 7 год ќерка и сега сум повторно бремена 25нед... никогаш не се откажав и покрај 3 спонтани... Биди силна господ е голем
@Bella_Stella многу ми е жал, но биди силна да го преживееш и ова. Знам нема утеха, но мораш! Јас сум уште во шок, неможам да поверувам, а неможам да замислам како ти е тебе.. Гушки
Здраво феминки. Знам дека можеби малку е глупаво прашањето, но ми е прва бременост и сум стално за нешто загрижена. Работејќи во кујна направив белја и се исплашив и се заикнав... мојот сопруг стално само зборува не се заикнувај, не се заикнувај од некои старински муабети дека може да го загубиш детето, во принцип не сум суеверна но ете сега некако ептен испаничив. Дали мислите дека има причина за загриженост?
Од икање? Не. Не и не. Ова е еквивалент на муабетот "ако јадеш риба нема да вика детето р". Луѓе, 2021 сме, дајте едуцирајте се малку (не е ништо лично до тебе) На Марс почнаа да садат зеленчук, ние со што се занимаваме... од крајност во крајност... од препис на лекови, хормони, до бабини деветини. Не знам кој како ќе сфати, а не ми е ни битно, но екипо која веќе сте породени, или на самиот крај од бременоста, многу ми фалите. Форумот беше поинакво место со вас. Најискрено ова.
Не од икање од заикнување кога ќе се испашиш тоа што го правиш како леле ама иии (со длабоко земање воздух). Знам дека е глупо ама стравови имам многу...
Мене неколку пати ми се случува тоа, иако ми е прва бременост ама мислам дека не е ништо толку страшно. Јас сум сега 24+2 недела , не можам све да земам при срце. Се надевам дека некоја друга што се има соочувано со тоа, нека пише
@Bella_Stella Те гушкам силно . Нема утеха, ангелче било за кај дедо Боже. Ќе ве дарува со други дечиња кои ќе ја ублажат болката.
Imam kerkička 3ipol god, da ne preteram ama 20 pati dnevno moze i poveke se zaiknuvam. Segde se kačuva, pa mislam ke padne. Ne si stavaj na dusa, toa za ribata @Natashka1988 so napisa, bas se nasmeav, malata od voveduvanje na cvrsta hrana jade riba, pa eve R raspara kako izgovara. Jas ne veruvam vo babeni devetini
Zenski aj ve molam za pomosh,info.Pijam metyl b12 1000mg na Now,nekoja vo skoro da gi kupila da mi kaze od koja apteka.Maz mi gi baral i gi nema na zaliha,nemoze da se najdat.
Бела мила, биди силна. Жал ми е до небото. Животот за жал знае да биде суров, ама мора да најдеш зракче светлина во тунелот. Мораш. После дождот доаѓа сонце.
Јави се директно во тримекс, они се увозници/претставници. Може ги имаат кај нив. https://www.trimeks.com.mk/