Девојки прв скрининг направен во 12+4 се е во ред, направени брисеви и тие се во ред, Нифти направен на 14 недела се чека резултат. Сега нареден преглед кога обично закажуватр. Претходно одев 1 неделно до кај 12 заради претходни 2 спонтани. Дали да си закажам еден преглед некаде околу 15г16 недела или порано. Во понеделник влегувам во 15 недела
Тие киселини вчера ме разбудија во 2ипол,последниве денови се почесто ги имам, едвај чекам да се породам, не ги можам веќе.
Јас се надевам да слези малце подолу бебе, и можи ќе се намалат. Повеќе мислам се трпат грчеви и се друго отколку киселини
Тоа секако не го пропуштам, мегутоа некако мислев фа си закажам некаде 16 недела еден преглед чисто да знам дека е се во ред
Мене и термин ми помина, наместено е како треба, викаш ај ќе се снамали, ма не бре, се појачаа.. А ич не се пријатни, барем за мене. Али ај ќе издржам уште малку.
Имав пишано поназад, не знам дали ме прочитавте. Луѓе сончогледот ме спаси од киселини. Ни сода, ни рупурут, ни гастрогард, ни жив ориз, ни млеко, ни јаболко, ни сѐ тоа заедно-НИШТО, само сончоглед лупен печен/пржен, обичен.
Здраво, 13 + недела сум. Вчера при кивање, како некој со нож да ме забоде, огромна болка, во десниот јајник.... Еве денеска уште ме боли, привремено, не можам ни да се искашлам... Некако мн се исплашив....
Е да ми си жива. Грлото ми е партал од киселините. Не се трпат. Пред легнување, катастрофа. На станување, исто катастрофа. Ако огладнам, уште полошо од катастрофа. Туку мелам нешто, и пак истото.
Вп врска со железото да споделам јас сум 36+2 пред некој ден испитував ми е 17.8 а пијам ферум лек+вит.ц Иначе одат и на рецепта, околу сто и нешто ден. Да додадам дека често го заборавам, пазејки да не го пијам кога конзумирам млечни работи
Милички, да се пријавам и јас во оваа тема и да прашам како ја сметате бременоста по трансфер на замрзнат ембрион? Дали од почеток на последна менстуација или од последен ден на последна менструација?
И јас во тие недели кога кивав и кашлав, често имав силна кратка болка, како да ме сечеше нешто. Мислам дека е лигамент тоа, нормално е. Ама за неколку секунди ми поминуваше, уште те боли силно?
Само завчера таква јака болка, а вчера, при кашлање или нагло движење ќе осетев болка.. Сигурно е од откачениот лигамент. Фала ти, многу ми олесна.