Женски совет што да земам за страшна болка во зглобот, како реуматска болка силна, едвај одам? 36 недела сум, и осеќам дека нема да заспијам од болкава
Да прашаш во аптека дали е дозволено со геловите што се мачкаат локално? Алпесан,кетонал... Јави се во некоја дежурна аптека
Некако ми остана во глава едно прашање па сакав да ве прашам да не има некој со слично искуство. На почетокот од бременоста се гледаше кеса и јолк кеса, но плодот не се гледаше. Тогаш докторот ми кажа дека кесата била голема и треба да има плод, ако нема плод подобро е од сега да го нема демек имало некој проблем па затоа не се создал. Подобро на почеток на бременост да го изгубам отколку во текот на бременоста кога ќе почнам да го чувствувам бебето во стомак или пак да го родам па после да има проблем цел живот. По овој муабет на следната контрола се слушна срцето и според тоа ја преместивме и последната менструација и сега за сега е фала богу се во ред, се си напредува според неделата. Арно ама ми остана тој страв да не има некој проблем со бебето што ете може ќе се примети по пораѓај
Здраво... Прво, треба да знаеш дека отворена гаранција за ништо немаш. Да не филозофирам, ама за ништо. Сега да станам до тоалет може да ми се слоши и толку. Ниту еден лекар на светот не може да ти "гарантира" 100% за бебето. Ниту мојот, ниту било кој. Второ, ако на старт и со развојот не се развил ембрион, тешко дека ќе осеќаш да мрда. Сам природен закон е, ако нема ембрион таа врекичка по извесно време прекинува да расте и подлежи на деструкција... Треба да се ослободиш од тие мисли. Си била, се е во ред, до крај на бременоста имаш уште туце прегледи, анализи, испитувања, скрининзи, зошто уште сега се оптеретуваш?
Да, во право си. Сега сум 28 недела и се е во ред ама некако ми остана страв кој одвреме навреме ми доаѓа Сепак фала ме поврати пак да мислам позитивно како што мислев до денес
Ехе, 28ма си, па две третини готово Уживај, нормално е да се секираш повремено, но не дозволувај да те грицка тој страв постојано...
Jas vo prvata bremenost otidov mnogu rano na pregled I ne se gledase na eho nisto zatoa sto imav docna ovulacija I ciklusot mi doagja na 30 dena.Doktorot rece deka mozno e da sum go izgubila bebeto........Na sledna kontrola se gledase kesicka,a po 10 dena veke I embrionce so srceva akcija.Ene ja kerka mi se rodi zdrava I zhiva I ima 1 godinka I 3 meseci.Jas sum bremena sega povtorno 12 nedela so vtoro. So ova sakav da kazham deka I kaj tebe mozebi se slucil cel toj proces podocna I zatoa bilo taka. Gali meshe I uzivaj,ne ti trebaat losi misli. Hristos Voskrese!Za mnogu godini da ni e na site da si docekame zdravi I zivi bebenca I Gospod da ne cuva site.
За многу години мешковци! Христос Воскресна! Бог да не чува нас и бебушките и да ни даде сила да ги истераме бременостите до крај и да родиме живи и здрави дечиња. Имајте ми најубав ден!
За многу години денов, убав голем ден. Да не чува Господ сите.. Ја си терам уште, 40+4 денес.. Убаво и е, празник и на неа.
Здраво мамички, среќни празници... Здрави и живи да сме... Имам едно прашање.. Од левата града денес малку претече жолто.. Колострум, како закоравени и ми е влажно... 33н.+6 дена сум. Се надевам е нормално. Само малку чудно ми дојде..
Мене уште во 4 месец ми дојде најнормално е Со лесно до крај За многу години Христос Воскресе да сте здрави и живи и вие и бебушките па ве чекаме во другите теми
Честитки нека е жива и здрава на убав ден се родила Среќен нека ни е празникот за многу години христос воскресна!