Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Пробај со сончоглед, мене само тоа ми помага.

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pregmam

Pregmam Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    56
    Mene osven jabolko nishto ne mi pomagashe, po 5-6 na den jadev i nautro nakaj 2-3 koga me fakjaa kiselini po edno, kratko mi traeja na pocetokot od bremenosta.Sega sum 38+2 pak pocnaja. Katastrofa kiselinive |(

3. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Zdravo na site.Denes ne sum taka pozitivna kako sto bev pred nekoe vreme.Jas sum taa sto gi ohrabruva site a denes tolku sum zagrizhena..Imav pred eden mesec kafeav iscedok i uste odma otidov na lekar se bese vo red i mi dadoa utrogestan vaginaletki.Iscedok poveke nemav,samo toj den.Denes od kaj maticnata zemav upat za priska za prv skrining.Na nego pisuvase zakanuvacki abortus i nadzor nad visokorizicna bremenost.
    Od koga go procitav taka se isplasiv...Si velam dali e se vo red i 300 drugi misli.Vo 9ta nedela bev posledno na pregled i bese se vo red a sega sum 13.Na skrining sum cetvrtok.
    Izvinete sto pisuvam negativni raboti,ama nekako ovde mi se olesnuva dushata.Ne sakam so domasnite da zboruvam.

4. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ич да не му ја мислиш!
    Како доктор, да ти кажам дека прво ги "штимаме"дијагнозите, од проста причина да можеме да издадеме упат, приоритетен секако...ако толку то значи, со Z34.0, (надзор на нормална бременост, често можеш да се сликаш). А и самото крварење било некаков ризик, па затоа и го ставила. Трето, ако си на патолошка или планираш, шифри кои ги прифаќа фондот се O20.0, заканувачки абортус, заканувачко предвремено раѓање, високо-ризична бременост...
    Од каде тоа да те оптеретува?
    Нека е се добро, па слободно и на W, F, која сака нека е...

На saki13, Sofi.ja, TarantulaA и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Ne znam ete taka se isplasiv.Vo prvata bremenost isto taka imav i se sredi odma.Se nadevam deka i sega ke e se vo red.Ti blagodaram na odgovorot.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    423
    Пробај со сончоглед, било каков. Тука го прочитав баш тоа но не знам колку помага.

7. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Мене во извештјот и во упатите ми пишува шифра 020 тоа е ризична бременост но така ми пишува поради 3 спонтани што ги имав и поради патолошка. Така да не се плаши така ти пишува заради кафеавиот исцедок што си го имала или ако си на патолошка. А можеби и неможела да ти извади приоритетен упат па морала да пише ризична бременост. Штом немаш кафеав исцедок и си покриена со терапија немаш место за грижа. Гали меше и само позитивно :D

На Tedyyy, thelittle17, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Девојки, вие што сте примале инекција Рогам, за рх инкомпатибилија, сте имале ли некоја несакана реакција од истата или?
    Почнав да се напнувaм...(facepalm)

9. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Здраво, јас сум 15та недела.
    Вчера 5-6 пати осетив како ми тече како вода а ми личи на вагинален исцедок.
    Прва бременост ми е и незнам што е нормално што не е, страв ми е да не е плодова вода.
    Бев сабајле на лекар, ме снимаа и се беше во ред со водата и со бебето ама ми рекоа пред да ме снимаат да пијам 1 литар вода.
    Ме пратија во болница за секој случај да ме проверат и неможев да го издржам прегледот со спекулум ама докторката рече изгледа од надвор дека е заради инфекцијата (thrush имам) незнам како се вика на македонски.

Сега мислам цело време дали е заради инфекцијата зашо неможеше да ме прегледа вагинално и да види убаво.
    Преплашена сум и се нервирам што не прават редовни прегледи како во Македонија.
    Дали некој имал слична ситуација?

10. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    29.058
    Ја примив пред една недела, немам никакви несакани реакции од истата :)

11. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Касно те прочитав веќе поминаа постите ,но не треба да бараш мислење за тоа тука бидејќи тоа е твое право,а и голем дел ќе те советуваат да не постиш исто како и мене што ми велеа ама фала Му на Бога јас ги испостив и ќе продолжам да ги постам и наредните пости со Господ напред.Ако имаш побарано благослов од свештено лице се е многу полесно ,а и самите тие според состојбата во која сме можат да ни го ублажат постот,така да ич не се двоуми за во иднина ако имаш желба пости иако си бремена.Ти посакувам леснина во бременоста

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    4.487
    Dali se ima vo skoro nekoja majka porodeno vo ohridskata bolnica da spodeli iskustvo, da kazi koj doktor, uslovi, higiena.. Jas se dvoumal pomegu plodnost ili oh.. Bt vo drzavna ne...

13. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    1.464
    Има ли некоја која е на диета препорачана од ендрокринолог 7 дена со пополнет список па здравје што понатаму , ми треба да прашам нешто ?
    Фала мајки :hug:

14. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Јас ја примав во 28ма недела. Освен во моментот кога ме боцкаа шо ме печеше и после дента местото малце шо ме болеше друго немав. Сега сум 33+5 и еве ништо не ми е. Ти ја примаше? Шо ти се случува?

15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Bevme denes na pregled, ja vidovme bebka. Faka na Bog se e dobro, rasteme 1180gr e. Cerviks super zasega se drzi, okolu 35 e. Kontrola za 4 nedeli, togas zdravje ke bidam 32nedeli pa ke primam za zreenje na pluka najverovatno Flosteron

На kostovaivana, teddy85 и IRBBB им се допаѓа ова.
  16. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ви благодарам!
    Утре ќе ја примам, па да си прашам, физички ништо сеуште, ама психички ми се случува напнување :whew:

На kostovaivana, talentirana, KonstantinaM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    29.058
    Немој, не е страшно. Опушти се, за бебушите го правиме тоа :hug:

На Martka и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  18. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    443
    Дали станува збор за секојдневната исхрана со мерење на лебни единици?

19. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    1.464
    Da, za toa prasuvam.
    Izvini na latinicata, od telefon sum.

20. talentirana

talentirana Истакнат член