Mene osven jabolko nishto ne mi pomagashe, po 5-6 na den jadev i nautro nakaj 2-3 koga me fakjaa kiselini po edno, kratko mi traeja na pocetokot od bremenosta.Sega sum 38+2 pak pocnaja. Katastrofa kiselinive
Zdravo na site.Denes ne sum taka pozitivna kako sto bev pred nekoe vreme.Jas sum taa sto gi ohrabruva site a denes tolku sum zagrizhena..Imav pred eden mesec kafeav iscedok i uste odma otidov na lekar se bese vo red i mi dadoa utrogestan vaginaletki.Iscedok poveke nemav,samo toj den.Denes od kaj maticnata zemav upat za priska za prv skrining.Na nego pisuvase zakanuvacki abortus i nadzor nad visokorizicna bremenost. Od koga go procitav taka se isplasiv...Si velam dali e se vo red i 300 drugi misli.Vo 9ta nedela bev posledno na pregled i bese se vo red a sega sum 13.Na skrining sum cetvrtok. Izvinete sto pisuvam negativni raboti,ama nekako ovde mi se olesnuva dushata.Ne sakam so domasnite da zboruvam.
Ич да не му ја мислиш! Како доктор, да ти кажам дека прво ги "штимаме"дијагнозите, од проста причина да можеме да издадеме упат, приоритетен секако...ако толку то значи, со Z34.0, (надзор на нормална бременост, често можеш да се сликаш). А и самото крварење било некаков ризик, па затоа и го ставила. Трето, ако си на патолошка или планираш, шифри кои ги прифаќа фондот се O20.0, заканувачки абортус, заканувачко предвремено раѓање, високо-ризична бременост... Од каде тоа да те оптеретува? Нека е се добро, па слободно и на W, F, која сака нека е...
Ne znam ete taka se isplasiv.Vo prvata bremenost isto taka imav i se sredi odma.Se nadevam deka i sega ke e se vo red.Ti blagodaram na odgovorot.
Мене во извештјот и во упатите ми пишува шифра 020 тоа е ризична бременост но така ми пишува поради 3 спонтани што ги имав и поради патолошка. Така да не се плаши така ти пишува заради кафеавиот исцедок што си го имала или ако си на патолошка. А можеби и неможела да ти извади приоритетен упат па морала да пише ризична бременост. Штом немаш кафеав исцедок и си покриена со терапија немаш место за грижа. Гали меше и само позитивно
Девојки, вие што сте примале инекција Рогам, за рх инкомпатибилија, сте имале ли некоја несакана реакција од истата или? Почнав да се напнувaм...
Здраво, јас сум 15та недела. Вчера 5-6 пати осетив како ми тече како вода а ми личи на вагинален исцедок. Прва бременост ми е и незнам што е нормално што не е, страв ми е да не е плодова вода. Бев сабајле на лекар, ме снимаа и се беше во ред со водата и со бебето ама ми рекоа пред да ме снимаат да пијам 1 литар вода. Ме пратија во болница за секој случај да ме проверат и неможев да го издржам прегледот со спекулум ама докторката рече изгледа од надвор дека е заради инфекцијата (thrush имам) незнам како се вика на македонски. Сега мислам цело време дали е заради инфекцијата зашо неможеше да ме прегледа вагинално и да види убаво. Преплашена сум и се нервирам што не прават редовни прегледи како во Македонија. Дали некој имал слична ситуација?
Касно те прочитав веќе поминаа постите ,но не треба да бараш мислење за тоа тука бидејќи тоа е твое право,а и голем дел ќе те советуваат да не постиш исто како и мене што ми велеа ама фала Му на Бога јас ги испостив и ќе продолжам да ги постам и наредните пости со Господ напред.Ако имаш побарано благослов од свештено лице се е многу полесно ,а и самите тие според состојбата во која сме можат да ни го ублажат постот,така да ич не се двоуми за во иднина ако имаш желба пости иако си бремена.Ти посакувам леснина во бременоста
Dali se ima vo skoro nekoja majka porodeno vo ohridskata bolnica da spodeli iskustvo, da kazi koj doktor, uslovi, higiena.. Jas se dvoumal pomegu plodnost ili oh.. Bt vo drzavna ne...
Има ли некоја која е на диета препорачана од ендрокринолог 7 дена со пополнет список па здравје што понатаму , ми треба да прашам нешто ? Фала мајки
Јас ја примав во 28ма недела. Освен во моментот кога ме боцкаа шо ме печеше и после дента местото малце шо ме болеше друго немав. Сега сум 33+5 и еве ништо не ми е. Ти ја примаше? Шо ти се случува?
Bevme denes na pregled, ja vidovme bebka. Faka na Bog se e dobro, rasteme 1180gr e. Cerviks super zasega se drzi, okolu 35 e. Kontrola za 4 nedeli, togas zdravje ke bidam 32nedeli pa ke primam za zreenje na pluka najverovatno Flosteron
Ви благодарам! Утре ќе ја примам, па да си прашам, физички ништо сеуште, ама психички ми се случува напнување