Јас сум на таа исхрана уште пред да забременам и сега еве до 22 недела уште ја терам и се поправив само 3кг.Супер се чувствувам.Слободно прашај што те интересира
Здраво дечки, знам дека има тема за анемија ама не е многу активна, затоа ви пишувам тука. Хемоглобинот и железото цело време ми паѓаат. Сега сум 21ва недела. Пред еден месец ХГБ ми беше 10.6 а сега 9.8. Не сум анемична во "нормални" услови . Железото од 15 на 12. Пијам тотхема ама не ми помогнаа. Утре сум кај матичната на контрола. Ве молам кој има вакво искуство и некој совет како да ги покачам.
Што е спасот за киселини, втор ден ги имам ама ова денес неподносливо е. Пробав сончиглед лупен не бива... ☹️☹️
Mene mi pomognaa zeleni jabolki, mi preporacha nekoj na forumov i samo toa me spasi. Navecer po 2-3 zeleni jabolki i spiev kako chovek inaku me gorese, mi zhezhese mislev srce me boli
Јас пред бременост бев анемична.Откако останав бремена секој ден пијам чист сок од калинка по 200мл секој ден.Железото два месеци нема паднато под 19.А инаку знаело да ми паѓа и до 3.ХГБ се одржува околу 120.
Ferofolic таблети + витамин Ц, еднаш во денот, после јадење. Плус додаток во исхраната: тегла со мешавина од мед, малтекс, таан и мелено семе од коприва - 2 пати на ден.
Јас прво да се извинам што упаѓам овде. Неколку дена веќе проверувам дали се вклучила Бела и како е.. Некој контактира ли со неа? Само ме интересира дали е добро? @Bella_Stella Извини ако вознемирувам можеби звучи како да сум радознала, но само сакам да знам дали си добра? Јасно ми е дека не ти е до пишување на форум и раскажување. Само пиши да знаеме.. Се загрижувам така понекогаш за членки..
Ноќеска, ме убија болки, што менструални, што како стврднување... Магнезиум, Утрогестан, се покрив со терапија, прашањето што ме мачи, ви се има ли случено на пр.кога ќе легнете на лева/десна страна како болка во стомакот при лежењето? Целата таа страна од стомакот? Дали притискам нешто, или вака личи контракција? А на контрола сум во вторник дури...