Фала ви девојки. Знам дека сочувствувате и ми значи стварно.. Моментално не сум баш најпријатно друштво, затоа решив да се повлечам..нема потреба од негативности во вака убава тема.. @Stressed Out само храбро и со среќа, саати те делат од најубавиот момент во животот. Чувајте се сите.
Здраво. Софи паника тука хаха... Денес бев на контрола, докторот ми зема микробиолошки брисеви па сега ќе чекаме да видам што ќе излезе за моето печење. Докторот мери и вели 9 недела и 2 дена јас ваква, минатиот вторник бев и во извештајот пишува 9 недела, а според менструација последна тогаш бев неладе 8 недела и 5 дена што знам и јас веќе не сум паметна колку беше. Ми вели сигурно тогаш лошо го имам измерено, се си е во ред. Јас да имав доцна овулација и според последна менструација ми дава 9 недела и 6 дена денес, значи 4 дена разлика, да речеме и не е многу. Ама ме замисли онаа недела 9та ми кажа и пиша, а денес пак 9 и 2 дена некако пак се испаничив дали имам потреба што мислите ? Фала ви друшки.
Denes 5 pati pomisliv na tebe, planirav da te baram sega niz grupite da te prasam kako si bas Sofi panika hahahahaha, edvaj cekam i jas da vidam shto ke izleze so brisevite oti ne mi e jasno od kade tolku pechenje, chesanje. Za nedelite ic ne mu go misli cim on spored merkite vika taman e znaci taman e. On si gleda najubavo na eho mu se pokazuva i samo ama i ti malku sega razbudi se i gledaj i ti na ekran, zapishuvaj, analiziraj, prasuvaj.. ajde so srekja i so lesno ke bide se vo red
Софи паника да не паничи, рековме дека сѐ е во ред овој пат. ❤️ И самиот доктор ти кажал, милиметар да побегни еден од пресеците, излегуваат различни мерки автоматски. Ако има некаков проблем, самиот ќе ти кажи. Чекај резултати од брисеви сега, макар што јас мислам дека ќе испадне само реакција на утрогестанот, ништо друго. Гали си го мешето, немој да ја стресираш бебпка без потреба.
Тука сум јас редовно читам, ама секогаш кога пишувам значи нешто пак мислам премислувам, па барам совет. Едвај чекам да се поопуштам искрено и да си уживам во бременост. Гледам мила, ама што би запишувала? Докторот вели сега за сега се' е во ред, и според мерките од последна менструација мислам дека тука некаде одговара, разлика се 4 дена. Се испаничив дека претходната недела ми кажа едно, сега пак слично и толку ми фали незнам. За 2 дена би требало да се готови резултатите, се надевам не е нешто страшно. @IRBBB Знаеш колку малку ми фали за нешто цел ден да го премислувам. Пак ќе кажам како за по последна менструација не е голема разлика, да се надевам претходниот пат лошо да е измерено и џабе сега да си се нервирам. Дај Боже се да биде во ред мила. Те силно, уште ситно ти преостанува тебе.
Да не се секираш, на сите им го кажувам тоа, на два прегледи со 10 дена разлика бебето ми го измерија со 100гр помалку. А не го држев на диета. На последниот преглед една мерка одговара на 41+5, друга 37+0, ваљда не му се раката и ногата со месец разлика. Пробај да се опуштиш и да уживаш. Уште многу малку ќе влезеш во втор триместар и ќе се чувствуваш послободно.
Добро вечер. Изгледа ќе се дежура цела трета смена денеска. Ме утепаа киселини, ми се повраќа цела вечер, ме фати кичма, ме боли стомак, нит можам да седнам, ни да се наведнам, како пред распаѓање сум целата. До сега ми се нема случено ова, место никако не ме фаќа, не знам како ќе се издржи ноќта.
Друшки мои мили,се породив јас утрово во 6:45,природно госпожа е 3350 гр. и 51цм,чувството е неопишливо,Господ на сите да ви дава леснина и ваква радост.