Чоколатке да е жива, здрава, најумна и најубава! Имаш среќа, те оставиле да поспиеш А јас незнам зошто мислев цело време дека носиш момче
Cestitki i od mene Chokoladke) da e ziva i zdrava i golema da rasne, sega sigurno se guskate so princezata, najubavoto cuvstvo , nesto za sto vredi da se zivee pozdrav i pobrgu da zakrepnes
Едно прашање: до сега земав магнезиум, сега докторката ми рече да земам витамини Премама Дуо. Заборавив да ја прашам дали тоа значи да го прекинам магнезиумот (ако го има во премама). Вие какво искуство имате?
Не, не го прекинувај магнезиумот, тој има поинакво дејство врз матката за разлика од витамините. Ќе го прекинеш некаде во деветтиот месец освен докторката ако не ти каже поинаку.
^^ Магнезиумот. Сите доктори советуваат така. Магнезиумот има улога како поддршка, за да не контрахира матката.
Магнезиумот. Јас го прекинав одкако влегов во 9ти месец. Но, докторот ми рече ако имам грчеви може да го земам.
Исто и јас го пρеκина во 9 поточно 36 недела,ама доκтоρκата ме советуваше аκо имам гρчеви да го пρодолжам
Мешиња најубави ве читам сите пиете магнезиум,ние еве полека ја ситниме 33-та недела и освен комплексот на витамини на Centravit Prental не пијам ништо ни пак матичната ми има речено.Да не е штетно што го немам конзумирано до сега ич.Иначе на контроли со бебушко се си е во ред одговара на недели,тежина така кажува докторката.
Ништо страшно, магнезиумот е најповеќе за да не те факат грчеви (на нозе, раце...) и нема некое посебно друго дејство
Тинчемајмунче, јас сум 22недели и исто не пијам магнезиум! Го прасував докторот два пати он рече кога ке почнам да имам болки во стомак, грчеви било каде тогас да почнам, ама јас се чувствувам одлично така да не пијам магнезиум и нисто страсно! Секоја од нас има различна бременост и немора да значи дека е задолзително да го пиес! поздрав
Честитки и од мене Chocolade, да сте живи, здрави и долговечни со ќеркичката. Кажи ми каде се породи- приватно, ГАК или Чаир? Мене краен термин ми е сега во понеделник, 13.10.2014, ама уште моево ќеркиче нема абер за излегување . Ве читам извесно време ама никако не можев да си го повратам пасвордот од овде за да пишам порано. Ве поздравувам сите што ги споделувате вашите искуства!