Не сум на почеток (баш на средина на бременоста бев кога се заразив), ама мислам дека баш ради бременоста полесно поминав. Моите дома од луѓе со никакви претходни заболувања поминаа потешко од мене (асматичар и цел живот се борам со бронхопневмонија). Дали поради тоа што примам витамини (фолати, омега, магнезиум и ц), или некако другчие ми влијае бременоста врз имунитетот, не знам. Важно е само да не паничиш, чувај се колку што можеш повеќе од контакти, а и да го закачиш ништо страшно, ќе помине.
Исто браручедка во 6ти месец цела фамилија и сопругот и другото дете и беа болни она негативна исто валда од витамините
Јас ја закачив короната 11 недела кога бев . Среќа освен главоболка други симптоми немав, парацетамол пиев по потреба , витамин ц , д витамин , цинк требаше да пијам ама повраќав од него и го исфрлив . Чувај се колку можеш .
Dali nekoja vo bremenost primala Fraxiparin? Prelezav kovid vo 19ta nedela, denes sum 35+0 pojdov na pregled kaj sto ke se poragam, doktorkata mi gi prepisa ovie inekcii. Iskustvo nekoja da mi spodeli? dosega nikoj ne mi spomnal
Драги мои, дали само јас се плашам од пораѓајот Деновиве само на тоа мислам.32 недела влегов, пусти страв не ме напушта најмногу мислам што болницата ми е далеку 1 ипол саат возење, како ќе стигнам? Дали ќе знам кога да тргнам? Маж ми работи во смени...Ме убиваат овие мисли.Докторката што ќе ме пораѓа ми рече имам пациентки и од подалеку, кога ќе те фатат болки тргнуваш за саат ипол си тука, или пак во 38 недела ќе те прегледам па ако е почнат процесот на пораѓање ке пробаме со индукција...Леле незнам како ќе изгурам до тој момент.Ме плашат и болките иако ќе имам опција и за епидурална...како да си олесам да не мислам толку.Има ли некоја како мене што се пораѓала подалеку, јас сум од Радовиш, а ќе се пораѓам во Скопје Санте плус.
Јас цела бременост примам фраксипирин од почетокот еве сега сум 9 месец,мене многу ми варираа ддимерите и затоа ја примам.Антикоагулантна терапија е,иста функција како клексанот.
Имај позитивни мисли и кога ќе те фатат вакви мисли само пробај техник длабоко дишење и визуелно да си замислиш како се гушкаш со твоето бебе.И јас сум од Велес а ќе се пораѓам во Плодност Битола исто така саат ипол два ми е патот.Се ќе биде во ред,не си прави нервози не го нервирај бебето
Jas cela bremenost ja pominuvam vo panika, dali za hrana, dali za higiena, vlakna od kuce I mace,. Zelencukot dali e ubo izmien I dali mesoto e ubo peceno vareno. Itn ama. Za. Porogaj ic ne mislam, dobro malce so e normalno, ama Mislam deka bolkite ne pocnuvat naednas, sega vo posledno si velam. Ne sum ni prva ni posledna so e bremena I so ke odi na porogaj.. A koga ke dojdi denot samo Gospod neka ne cuva
Iskreno voopsto ne, edinstvena moj a griza e da uspeam da vlezam vo 9ti i se da se zavrsi dobro. Voopsto ne paničam nitu mislam, tie bolki se zaboravaat. Opustena sum skroz, si rabotam po doma, se zanimavam so cvekinjata
Го прележав во 18-19 недела со благи симптоми. Сега сум 36 и сум супер. Важно е да пиеш многу вода, лимонада/портокалијада, да се храниш со здрава храна и нема да имаш проблем. Ја успеав и крвната слика (особено железото, хемоглобинот и д димерите да ги задржам во нормала).
Se ubacuvam vo muabet kako dzoker u poker Mislam zaedno (ist period) bevme vo temata za vontelesno oploduvanje?Kako beshe periodot na Maite site bremenki So lesno,veke si na sam kraj.Vo skoro ke se gushkate so bebush
Жени дали ви се има случено болка од лева страна како фатен нерв не можев да мрднам со плачење одев од масата до креветот. Легнав немаше ништо стани пак истото.. Дека се смируваше не бев на дежурен ама што не ми прелета низ глава.. Општо секој ден сум со болки те сечи те дупи те гасови болни.. Знае и долу да ме пресечи ниско да не можам воздух да земам.. Ова од 9та 10та недела наваму сега сум 18+6 Докторите креваат раменици ако нема крварење нема гајле и смеам да се движам од пред некоја недела претходно бев со хематоми... Стварно не знам како да се понашам се мислам дека телото нема да ми издржи и дека нешто не е во ред чим боли цело време.. Одмарам 80% од денот не чистам ручеци ретко а и ко ќе земам да прам со тресење и уфкање туфкање е.. За психата не ни правам муабет оти не знам од кај да почнам.
Зголеми си доза на магнезиум јас пијам 500мг а можеш и до 1грам на ден и штом те боли ќе лежиш, друго чаре немаш
Маг Цитра земам скоро 1 грам во денот, не можи повеќе од тоа.. Сите ми јадат трици дека сум залежана а меше рипна па мускули атрофирни повеќе да се движам.. Стравот не ми дава стварно а и гинеколозите ме караат дека лежам нонстоп ме водат како нормална бременост..
Не се замарај кој што ти збори, слушај си го телото и ако ти е подобро кога лежиш, лежи си. Има време и за прошетки и за слабеење... сега е најважно ти и бебче да сте добри
До психата ќе е да е... види сите не боли нешто, нормално е, се проширува, органите се поместуваат, тежина плус.. ако веќе докторите ти викаат дека се е во ред, пробај да се смириш, не мисли на негативни работи, најди некоја активност/хоби што ќе ти одговара и потруди се да не најдеш за секој симптом одговори на гугл. ♡