Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Не сум на почеток (баш на средина на бременоста бев кога се заразив), ама мислам дека баш ради бременоста полесно поминав. Моите дома од луѓе со никакви претходни заболувања поминаа потешко од мене (асматичар и цел живот се борам со бронхопневмонија). Дали поради тоа што примам витамини (фолати, омега, магнезиум и ц), или некако другчие ми влијае бременоста врз имунитетот, не знам.
    Важно е само да не паничиш, чувај се колку што можеш повеќе од контакти, а и да го закачиш ништо страшно, ќе помине. :hug:

На Freya123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.256
    Допаѓања:
    19.041
    Исто браручедка во 6ти месец цела фамилија и сопругот и другото дете и беа болни она негативна исто валда од витамините

3. Josephine18

Josephine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    66
    Јас ја закачив короната 11 недела кога бев . Среќа освен главоболка други симптоми немав, парацетамол пиев по потреба , витамин ц , д витамин , цинк требаше да пијам ама повраќав од него и го исфрлив . Чувај се колку можеш .

4. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Dali nekoja vo bremenost primala Fraxiparin? Prelezav kovid vo 19ta nedela, denes sum 35+0 pojdov na pregled kaj sto ke se poragam, doktorkata mi gi prepisa ovie inekcii. Iskustvo nekoja da mi spodeli? dosega nikoj ne mi spomnal

5. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Драги мои, дали само јас се плашам од пораѓајот :( Деновиве само на тоа мислам.32 недела влегов, пусти страв не ме напушта:( најмногу мислам што болницата ми е далеку 1 ипол саат возење, како ќе стигнам? Дали ќе знам кога да тргнам? Маж ми работи во смени...Ме убиваат овие мисли.Докторката што ќе ме пораѓа ми рече имам пациентки и од подалеку, кога ќе те фатат болки тргнуваш за саат ипол си тука, или пак во 38 недела ќе те прегледам па ако е почнат процесот на пораѓање ке пробаме со индукција...Леле незнам како ќе изгурам до тој момент.Ме плашат и болките иако ќе имам опција и за епидурална...како да си олесам да не мислам толку.Има ли некоја како мене што се пораѓала подалеку, јас сум од Радовиш, а ќе се пораѓам во Скопје Санте плус.

6. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас цела бременост примам фраксипирин од почетокот еве сега сум 9 месец,мене многу ми варираа ддимерите и затоа ја примам.Антикоагулантна терапија е,иста функција како клексанот.

7. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Имај позитивни мисли и кога ќе те фатат вакви мисли само пробај техник длабоко дишење и визуелно да си замислиш како се гушкаш со твоето бебе.И јас сум од Велес а ќе се пораѓам во Плодност Битола исто така саат ипол два ми е патот.Се ќе биде во ред,не си прави нервози не го нервирај бебето:hug::hug:

На IRBBB и mace89 им се допаѓа ова.
  8. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    4.487
    Jas cela bremenost ja pominuvam vo panika, dali za hrana, dali za higiena, vlakna od kuce I mace,. Zelencukot dali e ubo izmien I dali mesoto e ubo peceno vareno. Itn:D ama. Za. Porogaj ic ne mislam, dobro malce so e normalno, ama Mislam deka bolkite ne pocnuvat naednas, sega vo posledno si velam. Ne sum ni prva ni posledna so e bremena I so ke odi na porogaj.. A koga ke dojdi denot samo Gospod neka ne cuva :inlove:

На mace89 и Lili90 им се допаѓа ова.
  9. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    И ја сум 13 јуни :)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Iskreno voopsto ne, edinstvena moj a griza e da uspeam da vlezam vo 9ti i se da se zavrsi dobro. Voopsto ne paničam nitu mislam, tie bolki se zaboravaat. Opustena sum skroz, si rabotam po doma, se zanimavam so cvekinjata

На Martka, IRBBB, Andrejaaaaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455

Го прележав во 18-19 недела со благи симптоми. Сега сум 36 и сум супер. Важно е да пиеш многу вода, лимонада/портокалијада, да се храниш со здрава храна и нема да имаш проблем. Ја успеав и крвната слика (особено железото, хемоглобинот и д димерите да ги задржам во нормала).

12. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Значи голема екипа сме за овој датум :DСо лесно да ни е мајка на сите,каде ќе се пораѓаш?

На Larahappy и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Ремедика кај Ефремовски. Во петок одам на првото ЦТГ :), а наредна недела брисеви. Ти?

На IRBBB, mace89 и Maya12 им се допаѓа ова.
  14. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас сум во Плодност и јас сега во Петок на цтг и брисеви ќе правам

На Madam S, IRBBB и mace89 им се допаѓа ова.
  15. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    2.906
    Se ubacuvam vo muabet kako dzoker u poker Mislam zaedno (ist period) bevme vo temata za vontelesno oploduvanje?Kako beshe periodot na Maite site bremenki
    So lesno,veke si na sam kraj.Vo skoro ke se gushkate so bebush

16. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Жени дали ви се има случено болка од лева страна како фатен нерв не можев да мрднам со плачење одев од масата до креветот. Легнав немаше ништо стани пак истото.. Дека се смируваше не бев на дежурен ама што не ми прелета низ глава..
    Општо секој ден сум со болки те сечи те дупи те гасови болни.. Знае и долу да ме пресечи ниско да не можам воздух да земам.. Ова од 9та 10та недела наваму сега сум 18+6
    Докторите креваат раменици ако нема крварење нема гајле и смеам да се движам од пред некоја недела претходно бев со хематоми...
    Стварно не знам како да се понашам се мислам дека телото нема да ми издржи и дека нешто не е во ред чим боли цело време.. Одмарам 80% од денот не чистам ручеци ретко а и ко ќе земам да прам со тресење и уфкање туфкање е..
    За психата не ни правам муабет оти не знам од кај да почнам.(facepalm)

17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Зголеми си доза на магнезиум јас пијам 500мг а можеш и до 1грам на ден и штом те боли ќе лежиш, друго чаре немаш :|

18. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Маг Цитра земам скоро 1 грам во денот, не можи повеќе од тоа..
    Сите ми јадат трици дека сум залежана а меше рипна па мускули атрофирни повеќе да се движам.. Стравот не ми дава стварно а и гинеколозите ме караат дека лежам нонстоп ме водат како нормална бременост..

19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Не се замарај кој што ти збори, слушај си го телото и ако ти е подобро кога лежиш, лежи си. Има време и за прошетки и за слабеење... сега е најважно ти и бебче да сте добри

На lia22 и Be-yO-nCe им се допаѓа ова.
  20. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    1.401
    До психата ќе е да е... види сите не боли нешто, нормално е, се проширува, органите се поместуваат, тежина плус.. ако веќе докторите ти викаат дека се е во ред, пробај да се смириш, не мисли на негативни работи, најди некоја активност/хоби што ќе ти одговара и потруди се да не најдеш за секој симптом одговори на гугл. ♡

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.