Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Здраво дали некоја трудница имала искуство со хематоми на постелката и што терапија примала јас сум со утрогестан од 100 2х1 витамините што си ги пијам и на строго мирување матичната вели не се големи не се страшни ќе се повлечат инаку сум 20+6

2. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Мене така ми кажаа на ГАК дека имам хематом на постелката кога бев 19 недела. После тоа отидов во Ремедика и ми кажа докторката дека тоа е всушност лакун и не е ништо страшно. Јас од почеток сум на клексани и еве сега сум 34+ лакунот си стои а имам и некои други помали. Важно е дека не се зголемуваше

На Elen@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    232
    Здраво девојки. Денеска бев на подледниот скрининг со бебуш се е во ред. Пак не го покажа лицето ќе умреме веќе од мерак.
    Инску сум 29 недела, бебето идело за една недела повеќе. Докторката ми кажа да проверам скриен шеќер за секој случај иако немам зголемена плодна вода и нема никакви знаци на пласентата. Ми кажа дека е можно да е само крупно дете. Дали има некој со слично искуство или да ми кажете дали има некаков ризик доколку имам скриен шеќер

4. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    232
    Дали некоја од вас знае колку треба да е дебела пласентата?

5. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Нема никаков ризик, само повеќе ќе внимаваш на исхраната :)
    А и моето е инаетчика...не го покажува лицето :rofl: последен пат ја видов на втор скрининг во 20та недела, а веќе сега сум 34та недела:smirk:

На IRBBB, mace89 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  6. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Многу "разнолико" прашање. Зависи, од недела на бременост, триместар, дали е на предна или задна страна (sид)...

7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    Имаш тема за гестациски дијабет. Провери и според резултати ке се види дали треба диета, терапија или воопшто немаш скриен шеќер туку големо бебе. Мада 1 недела не е ништо, може лошо измерила.

8. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    232
    Јас сум според последна менструација 26+3, постелката е на заден ѕид со дебелина од 4цм.

9. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    232
    @Natashka1988 @MilaSs12 Фала ви на коментарот малку се смирив сега ќе видиме утре се надевам се ќе биде во ред

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Колку што знам околу 3.5-4 цм е нормално... мојата е на преден, здебелена, така да сигурно би ти кажале ако не е нешто ок... баш и се гледа дебела, како на места набрчкана...

На Пудинг8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    На бебе може да му наштети ако не се открие и не се лекува, било што, не само шеќер.

На saki13, mace89, Naatashka123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Пудинг8

Пудинг8 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    232
    Фала ти многу на одговорот, најверојатно е ок се со постелката. ❤️

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Немој да се грижиш, имаш време да стигниш. Нема шанси да ги пропуштиш болките, исто како менструални се, на секоја контракција ќе ти се стега стомакот (сигурно имаш Брекстон, така ќе ти се стега, само што ќе биде болно).
    Јас бев со провокација и од провокација до породување поминаа 5ч, со тоа што плус и водењакот ми го пукнаа па дополнително се забрза процесот. Имаш време и од друга држава да допатуваш, не е како на филмовите в кола или на скали што се пораѓаат за 2 минути. :)

На saki13, Chrysanthemum, H&J и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Кај мене од старт е понапред за 1 недела, ама и јас сама знам дека е порано зачнато. Не правев скриен шеќер бидејќи на секоја проверка шеќерот ми е околу 4. Во првата бременост правев на моја иницијатива и шеќерот беше супер. Можеби и кај тебе е порано зачнато или е покрупно бебето. Сепак др ќе ти каже најубаво дали има или нема потреба да проверуваш.

На Пудинг8 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Да не имаш шилци? Акупунктура може да помогне

16. MNoris

MNoris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    447
    Здраво мамички , сакам да ве прашам дали ви се појави проблем со забите по почетокот на бременоста? Мене забите ми се океј , имав само еден нерешен проблем што го заборавив да го средам пред терапиите за ИВФ, уште пред неколку години ми падна забот цел но ми остана коренот само. Овие денови осеќам на тоа место како да се прави окот и ме почнува да ме фаќа паника, сите заби си ги осеќам како болни иако со другите немам проблем. Секако ќе се консултирам и со доктор , но би сакала да знам дали некоја има слично ислуство и ве замолувам за совет како паста или незнам што ... Ви благодарам од срце

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Можеш да си одиш на стоматолог после 12та недела и да си го средиш проблемот,да не трпиш и да не се влошува.

На MNoris му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Во текот на бременоста, заради хормоните, непцата стануваат чувствителни и може да крварат. Како шо ти кажа и @KonstantinaM, после 12та недела обавезно на забар да си средиш све шо има за да не ти се направи поголема мака.

На Madam S, KonstantinaM, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. MNoris

MNoris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    447
    @KonstantinaM Ви благодарам многу :l:

На KonstantinaM и kostovaivana им се допаѓа ова.
  20. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Кај мене иде 2 недели напред.
    Од почекоток секогаш по 1 недела, а сега дури за 2, матичната никогаш тоа не ми го кажа, се додека во 30 недела не ми спомна Др Елма во Санте.Па испитував скриен шеќер и резултатот е Одличен.Бебуш беше 2 080 грама, во 31 недела, што одговарало на 33н.Ми рече да не се плашам зошто можеби сум склона да раѓам големи бебушки, првото го рпдив 3 550гр, во 38+5н ако сум одела до термин ќе сум го родила можеби и повеќе од 4кг.
    Синоќе видов слика објавиле дека се родило бебе 4 600гр...така да ми рече или ќе е големко бебуш, или ке си се породиш како првото пред термин порано.

На saki13 и MNoris им се допаѓа ова.