Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    За брекстон не прашувај, па и по некоја менструална болка ме буди во ноќта.
    Од самата тежина на бебуш се ме боли, и си велам од самиот страт на бременоста искусив разни болки, и секогаш се беше во ред и со мене и со бебуш.Ама дали ке успеам да препознам кој се вистинските болки, и контракции.Јас со првото отидов во болница со пукнан водењак без болки, и секоја болка таму ја осетив покрај лошиот однос на сите сестри, а бабицата беше хорор па не се ни сеќавам искрено ни какви биле болките ни ништо :(:(

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Епа мами како Брекстон исто, само ќе видиш дека не се смируваат, туку зачестуваат.
    И јас кога имав Брекстон се случуваше некогаш да се болни, некогаш безболни, некогаш да траат 5 секунди, некогаш 10 минути да ми биде згрчен стомакот, некогаш 2 контракции цел ден, некогаш 5 едно по друго.

Ама кога ќе почнат вистинските се на правилни интервали и не прекинуваат. Не се смируваат со магнезиум, бањање со топла вода и промена на положба. Симни си ја апликацијава и секој пат кога ќе имаш контракција заведи го, ќе ти дава ориентација што да направиш (ако имаш чести контракции).
    Screenshot_20210511_082957_com.android.vending.jpg

На mace89, Oneo, KonstantinaM и 2 други им се допаѓа ова.
  3. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    308
    Здраво мешиња, сакав да ве прашам во кои приватни лабаратории испитуваат крв со упатн од матичен гинеколог, реон Аеродром? Денес бев со упат во Авицена, ми кажаа дека упатот важи само во Авицена Тафталиџе, отворив листа од фонд и ги прочитав Фармахем,Медикаплус некое искуство од овие?

4. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Фала ви на сите за советите.
    Користев неколку пати Лактогин вагиналетки, да се консултирам со докторот па да предложам да ги пијам како што ме советувавте или да ме советува за други.
    Чудо еве 2 дена немам печење, ама малку сум помирна дека се чисти микробиолошките.

Туку почна сезоната кај мене на кивање, имам алергија овој период и премногу кивам ужасно е.
    Вие што сте како мене, што спреј е дозволено да се користи во бременост?
    Да го барам, може ќе ме потсмири малку. Вака се осеќам дека многу си го напрегам стомакот, една партија кивање ми е над 10 пати :@

5. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    2.906
    Synlab vo Aerodrom mozesh so upat od matichen ginekolog.

На natasam и viva.la.vida им се допаѓа ова.
  6. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Моиве од самиот почеток идат со една недела понапред матичната ми вели големи бебиња ќе бидат ми предложи скриен шеќер да испитам ради сигурност инаку според плодова вода постелка се изгледало добро инаку имам пријателки што им иделе и со 2 недели порано па не било проблем

На Пудинг8 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    1.464
    Здраво ,
    Дали увинот чај е дозволен во бременоста? Мене нешто почна да ме чеша долу од денес сабајле, па мислев дали е дозволен да го пијам чајот а и исто така пиев и од брусница.. :hug:

8. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Вие што сте со генетски мутации до кога пиете аспирин. Јани ми рече до 28 недела евентуално 30.Како да е многу некако...

9. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Јас без мутации ради миссед претходно го пиев до 36 гн

10. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Синлаб

На viva.la.vida му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Фармахем. Јас цела бременост па и предходно таму испитувам. Одлични се. И ако одиш таму да знаеш да си влезеш одма преку ред да не чекаш пошо трудници имаат предност :sun:

На Solen☀, ivance.., Chrysanthemum и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Јас пиев до 30 г.н. по препорака на Јани. Но откако го прекинав аспиринот ми се намалија времињата на хемостазата. Активираното парцијално претходно ми беше над 26 а сега ми е 23.7

13. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Мене гинекологот ми вика дека брусница подобро да пијам, увин не...

И кога сум имала уринарни бактерии, секогаш ми викал или брусница, или увин да пијам. Да не мешам од двата. Така да поубаво да си продолжиш со брусницата.

14. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    А примаш клексан, дека јас сум со плус клексан

15. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    285
    Jas koga go prasuvav mojot maticen za koi caevi mozam da gi pijam go prasav I za uvin I caj od magdonos I mi rece deka mozam slobodno da si pijam.Taka da mislam deka mozis da si se napijas :)

16. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Женски незнам дали овде да прашам бидејќи сепак е поактивна темата, кажете ми што облека да зимам за бебушко терминот ми е 4 јули ама сигурна сум дека порано ќе дојде, па ме интерессира бебиња родени тој период како ги облекувате? До сега само земав шпикозни на долги, памучни тенки, па планирам првите денови само боди од доле, и шпикозни ако е топло, а накај август ако биде топло да го соблечам на кратки.Една братучетка ми вели дека само првите две недели го облекувала на долги, а родено и е 10 јули....првото ми е родено во октомври, сега оваа ќе е летно бебенце.

17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.979
    Ќерка ми е родена во јули и од прв ден беше со кратки.

На mace89, Naatashka123 и H&J им се допаѓа ова.
  18. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Примам по два, еден од 0,4 и еден од 0,2

19. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    1.464
    Мајки сега добив резултати од уринокултура, како што пишува Причинител: 1. Streptococcus agalactiae (Streptococcus gr B) .. Дали е нешто страшно, утре ќе одам кај матичната да ги види резултатите ама да бидам на раат сега барем до утре да не му ја мислам да не штети нешто на плодот ? Инаку 26+3 сум.

20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Мене во извештајот од него ми пишува до 30та. А мислам и дека во упатството е така.