Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    честитки мамичке :clap: :clap: :clap: да сте здрави и живи големи да растите :inlove: :inlove: :inlove:

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    ние сме многу немирни |-) сон никако :( половината боли ,киселини поинтензивни,ама се за :inlove: :inlove: :inlove:

3. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Јас вчера бев на преглед во Ремедика и докторот е задоволен како напреднуваат бебињата тие се тешки 170 грама и си одговараат на 17 недела .За едното бебе се знае му го видовме пипето (куренцето) ќе биде машко , а другото не се виде убаво докторот рече моЖеби ќе биде и тоа машко но се знае се уште вика ми се виде нешто меЃу нозете но незначи дека ќе биде машко моЖеби било папочната врвца.Какво и да биде и второто бебе не е ваЖно само нека се здрави и живи .Од денеска ја почнувам 17 недела, а немам ни трага од повраќање ниту ми се гади ниту имам вртоглавици .Го прашав докторот за тоа и он ми вели дека тоа е добро ,веќе мешето ептен ми се познава си купив и труднички фармерки со презрамки е ептен се комотни само како бргу ми минува времето еве наредната недела почнувам 5 месец . :* :* :inlove:

На kallias, mila25ve, zazarsko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    ние вчера синока бевме мирни спиевме :)половината ако не се замарам со работа не ме боли толку

што убаво: близначиња дај боже да си тераш без тегоби и со лесно нека ти е до крај

5. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Се породив во Чаир и сум задоволна скоро од се овде. Ако те интересира нешто подетално слободно поши ми лп. Ќе ти одговорам во прва прилика. Иначе и јас бев со поминат термин и тоа 8 дена :)

6. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Мамички да ве прашам за совет, поканети сме на свадба во Кавадарци за 2 недели, тогаш ќе бидам полни 34 недели, а живеам во ск, значи ќе треба да се возиме до таму и назад истата вечер, што ми препорачувате да одам или не? Исто, не знам како ќе реагира бебуш на гласна музика, да не се вознемири многу па да си направам белја пред крај?

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    ^^
    Ако немаш проблем со отоци, немаш проблем. Правете паузи по пат, на еден саат по една пауза. Башка, Кавадарци и не е многу далеку. Но очекувај можна реакција од бебушот од гласната музика. Јас си го добив убаво кога бев во кино во осми месец...ме исклоца квалитетно :lol:
    И не се форсирај на свадбата, повеќе одмарај.

На chache87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. First.Impression

First.Impression Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    24
    Здраво мешиња на сите...ние еве сме на 35та недела и 5 дена, за два дена влегуваме во 36та а со тоа и во 9ти месец.... :rofl: возбудата ни расте ептен, неделава средивме дома се, кречевме, чистевме генерално и наместивме се за бебушот, ќе ми остане да почнам да ги перам алиштенцата но и за тоа имам време. Пред една недела на контрола се си беше супер, синко е наместен надолу со главчето ама има време да не изненади :^)

Честитки на сите мамички што веќе си се гушкаат со бебчињата, и јас едвај чекам да дојде тој ден.

Сакав да споделам со вас, незнам можеби знаете за овие апчиња, ама јас си најдов лек за киселини, зашто во последните две недели имав мноооогу неиздржливи киселини посебно навечер, неможев ни да дишам ни да голтам. Од друга трудница разбрав и купив апчиња АЛГОРАЛ, се пие по едно пред легнување, се шмукаат уствари, и одма ама одма поминува....леле да не беа тие, ќе се угушев до сега....така да сите мешиња што имаат ваков проблем слободно нека ги земат од аптека Еурофарм, во зегин ги немаше. половина лента со 10 апчиња е 200 денари.

На Bufi, mila25ve и mama27 им се допаѓа ова.
  9. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    јас на 5мај бев на свадба а на 19 веќе се гушкавме со синко, и играв па и син ми играше си клоцаше цело време и се си беше во ред, ако ти е во ред бременоста оди ама не се форсирај многу, одмарај си по пат

10. x-tina64

x-tina64 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Edno prasanje do vas denes si gi zemav rezulatite od krvna slika i sekerot mi e ispod normala a masnotii i trigliceridi visoki ,a jas se davam vo blago kako e mozno toa moram da ve prasam za sovet vas dali ima nekoja taka i dali e toa normalno... :tmi:

11. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    тоа може да биде моментално, повтори ја крвната слика пак, ќе видиш има разлика од ден во ден.

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Тие параметри во бременост се ок да се такви ( малку покачени/намалени). Мене сите можни проверки на крв ми беа со такви резултати, сепак секој има посњвна медиц.историја па консултирај се со гинекокогот.

13. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Немај гајле јас за вρеме на бρеменоста бев на 5 свадби и една матуρа, дуρи последната свадба на золва ми беше септемвρи една недела пρед κρаен теρмин,ќе гледаш да не се замоρуваш многу ќе одмаρаш повеќе и немаш гајле поздρавче :)

14. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Мамички, ми закажа докторката термин кон крајот на месецов за PRISSCA тест во Скопје. Дали нешто се плаќа и колку? Благодарам :)

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ако го правиш на клиника, околу 300-350ден беше.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Love23love

Love23love Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Zdravo jas sum nova na forumot.sakav da ve prasam Dali nekoj ima pieno apcinja za vreme na bremenosta.jas piev Ranital doktorot mi rece deka smeam da pijam posto imav bolki VO zeludnikot jas sum 4 nedela bremena .sega se plasam posto procitav na internet deka ne smeam da pijam I mnogu se isplasiv da ne se sluci Nesto Loso.dali ima nekoj slicno iskustvo ve molam pisete.

17. Love23love

Love23love Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Zdravo jas sum nova na forumot.sakav da ve prasam Dali nekoj ima pieno apcinja za vreme na bremenosta.jas piev Ranital doktorot mi rece deka smeam da pijam posto imav bolki VO zeludnikot jas sum 4 nedela bremena .sega se plasam posto procitav na internet deka ne smeam da pijam I mnogu se isplasiv da ne se sluci Nesto Loso.dali ima nekoj slicno iskustvo ve molam pisete.

18. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Доколку ти ги дал доктор нема што да се грижиш, не читај многу на интернет, има сешто. Јас пиев сумамед до пред една недела па еве тераме добри сме. Пробај да се чуваш колку што можеш и избегнувај лекови освен ако не е неопходно. Ти посакувам лесна и убава бременост :)

19. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Здраво женски. Јас сабајлево бев на преглед. Според ехото сум 39+1, а според менструацијата утре ми е терминот. Синко е напреднал, 3100гр. Кога ме прегледа докторот вагинално, рече дека малку грлото на матката е омекнато. Инаку цело сабајле имам контракции, но на различен временски интервал, некогаш на 10, некогаш на 15мин... Дали тоа значи дека наскоро ќе започнат и вистинските?

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.296
    Најверојатно да :) Кај мене почнаа така во 9 наутро а се породив нареддниот ден т.с нокта во 4 сабајле .Со лесно драга :*