Неколку дена од кога почнаа повисокиве температури јас сум како помочана..ме фаќаше и паника да не е плодова вода секакви мисли ме убија.. денес бев на контрола и се си е супер и со плодова вода и со бебуш.. дали и вие го имате истиот проблем?
Јас сум 14 јуни, и со долги би го облекла, тенко памучно. Греота е со кратки уште не опулено. мене дали хормони ме фатиле, или сакам бебка во чисто да ја дочекам не знам, само знам деновиве сакам дома да освежам, да се среди се и да си ја пречекам (јас ко ќе сакам ама) Жена за чистење закажав, теписи и душеци зедоа на хемиско, тенда и столчиња со маса си порачав за на тераса па мајстор за еден дел од станот да ми искречи договорив итн. Постелнина си порачав, за бебка основни работи докупив, уште една генералка во станов да ми направат и раат.. Уште месецов да издржам на работа, и тоа е тоа.
Јас кога седам и кога лежам докторката ми рече дека најверојатно се потам ама пусти страв на се мислам.
Пред контрола е секогаш така, барем кај мене само некои мисли и грижи буквално од ништо... иако знам дека е нормално бебчето да не е секогаш исто активно и тоа сака да си одмори пак паничам, исто и за секретот и чувството на помочаност ...сами си измислуваме проблеми и си правиме стресови, се тоа е нормално во бременоста
Bidejki postojano lezam,a pochnaa veke i povisoki temperaturi i jas se soochuvam so istoto kako podmochana... Od pamet se vadam zashto odma mi pominuva niz glava plodova voda,no ok si e bev i na kontrola.Vsushnost se potam.Ne se grizi toa e problemot.
Неделиве како 1 недела 4 пати да ја терам, така се осеќам... во која заблуда сум била, готово 10та ехе, што се уште 30.. плиток памет...
На другарката што ми ги земаше и реков М да ми земи, а на пакетчето пишува Л (не знам дали се М или Л, оти на парче се продаваат), зелени се во ластикот и мене ми се кнап. Во секој случај еластични се, гледај да не се многу големи.
Zdravo na site, 22nedeli sum no postelkata mi kazaa pocetna federalna degeneracija, postelkata mi e na zaden dzid, doktorot kaza deka ke mora da primam inekcii clexane za da izdrzi postelkata do kraj na bremenosta, dali ima nekoj vakvo iskustvo da spodeli? Dali e rizicno za bebeto?
Ко јас да се читам спремна све и мене уште ситници повеќе од аптека ми останаа да се докупат. Јас дури и исправ и испеглав 80% од работите пусти мерак бе. Си наредив си стокмив мислиш утре ќе се пораѓам . На 19ти сум на контрола у Ремедика, одвај чекам. Список спремив со прашања да ја нападнам докторката, да бидам психички спремна за тоа шо ме чека. И јас одвај чекам да се роди цуци
И мене ми се случува истото од претходната недела тогаш бев 15та недела, се преплашив, сепак испадна дека е заради инфекцијата што ја имам. Вагиналета една ми дадоа канестен и ми помина.
Аа јас уште немам исперено, испглано, поназад сум малку сега деновиве да докупам тоа што фали, па перење по една недела, 10тина дена здравје, оти во план сум уште алишта да купувам А и списокот со прашања ми е и мене спремен ама некако дали дека со доспремување ич не мислам на пораѓајот
Знае ли некој колку долго се пие хеферолот? Вчера правев крвна слика железото ми е 8.9, а треба над 10ка и гинекологот ми реча да пијам Хеферол со витамин ц? Од колку витамин ц? Инаку денес сум 34+3 ... хелп!
Се пие 3 месеца правилно, за и кога ќе се корегираат параметрите, да се наполнат резервите на железо во организмот... За вит Ц, зависи дали пиеш веќе, во која доза, 2×1 од 500 мг вообичаено е доволно...
Не пијам витамин ц. Само пре-мама пијам и во нив што има малку... значи да си земам од 500ка, два пати на ден?