Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Да знам, сите така велат, барем и јас мислам дека немам многу купено. Но кога ги гледав вчера алиштата видов дека повеќе и комплетчиња и бодина имам од 3-6 отколку од 0-3(facepalm) и затоа морам барем уште по 2 да купам и тоа е тоа. :wasntme:
    Фалаа мами на советот и за боденцата од џорџ :hug:

На Ula и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Од кога почнувате да купувате, јас сум 16 недела, немам ништо купено а ептен сакам да си почнам да не е малку рано

3. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Јас после првиот скрининг си купив едно комплетче само, но неутрална боја сеуште незнаевме што е, а веќе после вториот скрининг некаде околу20та недела почнав почесто да купувам за момата :D

На viva.la.vida и kostovaivana им се допаѓа ова.
  4. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас откако видовме срцева акција почнав по нешто ситно да си купувам после секој преглед а после првиот скрининг и кога ни излегоа супер резултати од нифти дека е се добро почнав повеќе да купувам.Од средината на шести полека почнав да си гледам и да купувам поголемите работи како количка,креветче а од средината на 7 почнав и детската соба дс ја средувам

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Јас сум 18та и имам само чорапчиња купено неутрални не го знаеме полот уште :D

На Elen@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Alal da vi e shto ste si opusteni i optimisti, jas mislam deka dodeka ne go rodam nisto nema da kupam od strav, mi poklonija minatata nedela prijateli edni gumeno zirafce i edno setche cheselce so ligarce i edni drveni tipcinja za igranje mislam deka ke podmochnam od srekja, ne prestanav da gi gledam i da im se raduvam, se nadevam ke dojde denot koga ke gi iskoristam, ako e se vo red mislam deka ke kupam koga ke vlezam vo 9ti online a maz mi ke go pratam da odi po kolichka i nekoj pokrupni raboti, si znam kakva kolicka sakam taka da nema shto da razgleduvam, se imam zamisleno, se imam pikirano samo da odi toj da gi donese hahaha Gospod zlaten da pomogne da dojde denot koga ke kupuvam i ke se raduvam sega za sega samo molitvi i dobra energija.

На IRBBB, Slonce91 и mace89 им се допаѓа ова.
  7. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Јас на почеток земав само ситни работи што ќе ми фати око нешто.
    Онака се да имам за почеток, купував во 34-35 недела и мислам таман е тогаш, купував,перев, пеглав. При крај дека и таман да е спремно се :)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Нема од што да се плашиш, арно си кажа биди и ти оптимист и позитивна енергија се ќе си дојде во свој ред

На mjay.yyy, IRBBB, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Колку и да има проблеми, мораш да мислиш позитивно.
    Јас после секој преглед кога ќе слушнев некоја неубава вест,одма одев и си купував нешто за бебе,си велев ќе поминиме се, се ќе биди добро.

На Juicy, mjay.yyy, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Daj Boze da e se dobro i da dojde denot koga ke stanam majka, sega go mislam nifty pa posle ke go mislam toj pregledit za srcenceto, pa posle ke gi mislam papocnata vrvca, ddimerite, cerviksot, prepustena sum na Boga ama moram da priznaam deka na momenti sum isplasena kako sega na primer nishto ne osekjam a tek na 28mi na pregled.

11. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    I ova e dobar sovet, samo so jak optimizam ke bide se dobro, chuden e univerzumot kakva energija imas so takvi raboti ti vrakja, samo hrabro, opusteno i so silna verba ke bide dobro

На dipsidipsidipsi и Oneo им се допаѓа ова.
  12. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    На никој не ни е тука сигурно сеедно, но не е добро толку да се оптоваруваш со мисли, малку опушти се и уживај во бременоста, сепак времето брзо лета, сите ја сакаме таа цел тука да сме со титула како мајки, но опушти се ќе биде добро:hug:

На mjay.yyy, teddy85, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Amin Boze, ovaa godina site da napolnime racinjata i da bide srekjna i uspesna za site! Ako e se dobro na 28mi moze i jas ke kupam nesto shtom mi davate podrska, blagodaram

На mjay.yyy, IRBBB, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Те разбирам, ние си се разбираме по се што поминавме од пусти страв... Јас 16 недела терам, Нифти супер се е во ред... Ама ете изгорена пред тоа... Оваа 3 та среќа... Ќе биде

На IRBBB, dipsidipsidipsi и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  15. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    I kaj mene e treta srekja, daj boze ovoj pat da uspeeme i da se raduvame konecno, bogami ne ni beshe malku shto se pominavme.

На mjay.yyy, IRBBB и dipsidipsidipsi им се допаѓа ова.
  16. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Ќе биде кај вас 3та среќа а кај мене од 2ра среќа(fingers):hug:

На mjay.yyy, IRBBB и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  17. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    A kako se smiruvate ovie nedeli od 14 do kaj 18ta koga nema bas nikakvi simptomi a aber nema od pregled hahah

18. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Јас пред еден месец започнав, што ќе му дојде некаде 22 недела ама почнав со ситни работи како сет за чешлање, чорапчиња, лигарчиња...за релаксатор начекав понуда што не се испушта и порано порачав, еве сега пред една недела ги порачав креветчето и облека за бебчето за почеток, имам и нешто поклони и не сакам многу да купувам да не утнам... за количка никако не можам да се одлучам ама има време :)

На mjay.yyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Има симптоми не дека нема, пеперутки во мешето барем јас последниве неколку дена, еден ден како да не сум трудна друг ден како да сум 9ти месец:D еве денес баш имам болки во половината и јајниците и се чудам ама морам позитивно:)
    На контрола сум после 20ти

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    I jas osekjam peperutki i toa mnooogu me raduva, znam deka e uste rano no mnooogu e aktivno bebeto i na eho ne zastana se prevrtuvase celo taka da mislam deka go osekjam, ama ete eden den nema da osetam i odma panika, gradite me bolat i se osetlivi, mrza goooolema, gravitacija me vleche hahaha ne e deka nema tochno ama jas sum malku otkachena neznam shto si zamisluvam deka treba da ima hahahah

На ivani30 и zverkica им се допаѓа ова.