Радувајте се додека немате симтоми. И јас немав, па еве 34+ сум веќе, освен стомак што почна да тежи друго се сум океј Се на се цела бременост ако ден, два ми се гадеше, исто толку киселини имав. И така некој симтом кој траеше кратко. Само цела бременост многу ми се спие
Lepota e taka ama da ne si mile panika kako mene hahaha i da baras se nesto da se deshava za da znaes deka e uste tuka i deka e dobro, ama zadovolna sum ne se zhalam, i jas samo nekolku pati povrativ vo 8-10 nedela i sega onaka samo nagoni nautro bez povrakjanje, se ke izdrzam samo neka bide dobro
Не дека јас не паничев. И јас тука пишував и прашував за се и сешто. А и сеуште си прашувам некогаш си имам и јас правено филмови за без врска. А имам нормална бременост, ами да не беше нешто во ред Сами некогаш си измислуваме проблеми што и ги немаме. Но тоа е посилно од нас
Јас си одам на контрола најмногу на 3 недели и секогаш кога кога ќе речи следна за 4 недели велам тешко дека нема да дојдам порано и кога имам мака сум во паника и кога немам исто секој како му е убо на душичката нека си прај крај краеви сите трудници во тој погледсме исти самата природа си е таква барем според мене
да се пријави сличен човек како тебе. Јас кога имав сега позитивен тест бевме надвор од мкд и си купив само едно боди најмалецко во неутрална боја, чинам среќа да ми држи Јас секогаш повеќе верувам од срце во други дека ке успејат, отколку во мене манаа голема ми е знам. Докторот ми закажа за 2 недели, значи дури нареден петок сум на контрола и ќе ми земаат крв за пренатален тест, не сум жива додека да дојде тој ден и да го видам на ехо. Страв ми е голем, ама почнав да велам епа зошто сега да не биде Софи ајде уживај. Симптоми немам, малку гради ме болат само ги пипам, а и тие како со помал интензитет овој период да болат Убаво имаше пишано една членка, забораваме колку стрес си нанесуваме сами на себе и колку стресот всушност е штетен....ама иди биди мирен и спокоен. Се дивам на таквите луѓе. Само Господ нека не чува, што е до нас се' правиме.
Знам дека се што е во нормални количини не е штетно во бременоста, ама дали газирана вода може да ми наштети? Од секогаш ја пијам во поголеми количини, а и сега убаво ми доаѓа ама велам да не претерувам. Исто да прашам и за луто јадење, јас си јадам луто, луѓето што се околу мене само ме советуваат да не јадам не било убаво, а тое се луѓе што воопшто не јадат луто. И сега ми е шубе избегавам, не јадам често ама знам и да си поткаснам. Ваше мислење ?
Јас газирана вода пијам пречесто, секој ден. Таа и ми помага при мачнини да бидам искрена, а и од пред тоа ми било убаво да си ја пијам. Никаде не прочитав дека е штетна во бременост. За луто не сум компетентна да кажам зпшто не сум фан ама се што е умерено веројатно не штети.
За луто знам дека треба да го избегнуваат жени во бременост што имаат висок притисок и добра циркулација. Лутото се препорачува за подобрување на циркулацијата кај луѓе со низок притисок. Незнам во која категорија спаѓаш но сепак не претерувај со луто, се што е умерено е добро
Страв ми е да влезам во темава па ако може вака од пред врата само едно прашање да поставам. Кога НАЈРАНО од ембриотрансфер може да се види точката на ехо? Или со која најниска вредност на бхцг
Јас природно забременив но кога бев на ехо со вредност 700 немаше ништо. После 2000 кога беше бетата се виде точка Нема страв, само храбро. Едвај чекав да прочитам дека има новости кај тебе
Влези,не се плаши .Ембриотрансфер на 02.10,позитивен тест на 13.10 ,позитивна бета 413 на 14.10,ехо точкичка и срцева реакција на 29.10 6+3 .Значи 2 недели по предвидениот термин за бета се оди на ехо.
Каков страв,со трубачи има да влезеш во труднички 4 недели после трансфер бев да ми потврдат бременост на ехо,се виде и срценце,не со звук,само трепкаше на екранот
Софи јас цел живот од мало дете кога сум била си јадам луто, ама баш луто, не пикантно и исто така си продолжив и во бременоста. Не нешто екстремно премногу на секој оброк, ама убавко ми е и знам да си јадам на ручек лута пиперка или да си ставам лут зачин, па некогаш се случувало и секојдневно, некогаш преку ден-два. Никогаш не сум имала проблем некаков, еве до скоро 39та недела стигнав Исто и за газираната вода, ко што вика Thinkerbell., да не е она мислам дека немаше да си ги олеснувам мачнините цела бременост. Може некогаш и по 1,5л. дневно да имам пиено, ма да гледам повеќе обична вода да пијам
Јас испитував 2 пати, сега имам закажано и трет пат. Мене и онака од бременоста ми беа покачени ддимерите нешто ситно над горната реф вредност и почнав со терапија 2 дена пред породување. После правев контроли.
Aaa te znam tebe Sofi panika hahahah, jas mislam deka ovie dva dena ve nadminav site a bev najopushtena i na boga prepustena, i eve vo momentov cekam taksi da odam na urgenten ne mi se veruva kolku nemozam da se iskontroliram, ako i sega e se ok stvarno ke probam veke da ne pravam vaka
Денес ми е енос 15ти ден од трансфер и бетата од 499 ( 12.05) денес е 969. Со сиот ум се качив да ме видат на ехо. Ама не дадов вагинален преглед да направиме. На абдоминален ништо не се гледаше. Нестрплива сум, знам мм лом ме направи сабајле. По мои пресметки понеделник би била 1500. Мош не е лошо пак да се ѕирнеме