Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Радувајте се додека немате симтоми.
    И јас немав, па еве 34+ сум веќе, освен стомак што почна да тежи друго се сум океј :D
    Се на се цела бременост ако ден, два ми се гадеше, исто толку киселини имав. И така некој симтом кој траеше кратко.
    Само цела бременост многу ми се спие:rofl:

На saki13, mjay.yyy, Madam S и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Lepota e taka ama da ne si mile panika kako mene hahaha i da baras se nesto da se deshava za da znaes deka e uste tuka i deka e dobro, ama zadovolna sum ne se zhalam, i jas samo nekolku pati povrativ vo 8-10 nedela i sega onaka samo nagoni nautro bez povrakjanje, se ke izdrzam samo neka bide dobro

На mjay.yyy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Не дека јас не паничев.
    И јас тука пишував и прашував за се и сешто. А и сеуште си прашувам некогаш:rofl: си имам и јас правено филмови за без врска. А имам нормална бременост, ами да не беше нешто во ред (facepalm)

Сами некогаш си измислуваме проблеми што и ги немаме. Но тоа е посилно од нас:?:

На saki13, mjay.yyy, Kaja991 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Јас си одам на контрола најмногу на 3 недели и секогаш кога кога ќе речи следна за 4 недели велам тешко дека нема да дојдам порано :) и кога имам мака сум во паника и кога немам исто :) секој како му е убо на душичката нека си прај крај краеви сите трудници во тој погледсме исти самата природа си е таква барем според мене

На S.o.F.i, Bebe2021, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Мајки, испитувавте ли димери пост ковид?

6. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Јас да, ми кажа др дека е задолжително.

На Madam S и nevermet18 им се допаѓа ова.
  7. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    777
    Да да :)

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    (fingers) да се пријави сличен човек како тебе.
    Јас кога имав сега позитивен тест бевме надвор од мкд и си купив само едно боди најмалецко во неутрална боја, чинам среќа да ми држи:lol:
    Јас секогаш повеќе верувам од срце во други дека ке успејат, отколку во мене:x манаа голема ми е знам.
    Докторот ми закажа за 2 недели, значи дури нареден петок сум на контрола и ќе ми земаат крв за пренатален тест, не сум жива додека да дојде тој ден и да го видам на ехо.
    Страв ми е голем, ама почнав да велам епа зошто сега да не биде Софи ајде уживај.
    Симптоми немам, малку гради ме болат само ги пипам, а и тие како со помал интензитет овој период да болат(facepalm)
    Убаво имаше пишано една членка, забораваме колку стрес си нанесуваме сами на себе и колку стресот всушност е штетен....ама иди биди мирен и спокоен.
    Се дивам на таквите луѓе.
    Само Господ нека не чува, што е до нас се' правиме.
    :hug:

На Elen@, Kaja991, Bebe2021 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Знам дека се што е во нормални количини не е штетно во бременоста, ама дали газирана вода може да ми наштети?
    Од секогаш ја пијам во поголеми количини, а и сега убаво ми доаѓа ама велам да не претерувам.
    Исто да прашам и за луто јадење, јас си јадам луто, луѓето што се околу мене само ме советуваат да не јадам не било убаво, а тое се луѓе што воопшто не јадат луто.
    И сега ми е шубе избегавам, не јадам често ама знам и да си поткаснам.
    Ваше мислење ?

10. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    3.179
    Јас газирана вода пијам пречесто, секој ден. Таа и ми помага при мачнини да бидам искрена, а и од пред тоа ми било убаво да си ја пијам. Никаде не прочитав дека е штетна во бременост. За луто не сум компетентна да кажам зпшто не сум фан ама се што е умерено веројатно не штети.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    За луто знам дека треба да го избегнуваат жени во бременост што имаат висок притисок и добра циркулација. Лутото се препорачува за подобрување на циркулацијата кај луѓе со низок притисок. Незнам во која категорија спаѓаш но сепак не претерувај со луто, се што е умерено е добро

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.577
    Страв ми е да влезам во темава па ако може вака од пред врата :) само едно прашање да поставам.
    Кога НАЈРАНО од ембриотрансфер може да се види точката на ехо?
    Или со која најниска вредност на бхцг :^)

На abc1234, saki13, Milaаа991 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Јас природно забременив но кога бев на ехо со вредност 700 немаше ништо. После 2000 кога беше бетата се виде точка :) Нема страв, само храбро. :inlove: Едвај чекав да прочитам дека има новости кај тебе:hug::hug::sun:

Последна измена: 14 мај 2021
    На Bubce38 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  14. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Влези,не се плаши :hug:.Ембриотрансфер на 02.10,позитивен тест на 13.10 ,позитивна бета 413 на 14.10,ехо точкичка и срцева реакција на 29.10 6+3 (fingers).Значи 2 недели по предвидениот термин за бета се оди на ехо.

На dipsidipsidipsi, kostovaivana, Bubce38 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Каков страв,со трубачи има да влезеш во труднички:party:
    4 недели после трансфер бев да ми потврдат бременост на ехо,се виде и срценце,не со звук,само трепкаше на екранот:l:

На mal.ecka, Martka, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    777
    Софи јас цел живот од мало дете кога сум била си јадам луто, ама баш луто, не пикантно и исто така си продолжив и во бременоста. Не нешто екстремно премногу на секој оброк, ама убавко ми е и знам да си јадам на ручек лута пиперка или да си ставам лут зачин, па некогаш се случувало и секојдневно, некогаш преку ден-два. Никогаш не сум имала проблем некаков, еве до скоро 39та недела стигнав :)
    Исто и за газираната вода, ко што вика Thinkerbell., да не е она мислам дека немаше да си ги олеснувам мачнините цела бременост. Може некогаш и по 1,5л. дневно да имам пиено, ма да гледам повеќе обична вода да пијам :)

На S.o.F.i, mace89 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  17. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Над 1700-2000..ма да некое некое правило нема, зависи кога се вгнездило..

На mace89 и Bubce38 им се допаѓа ова.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Јас испитував 2 пати, сега имам закажано и трет пат. Мене и онака од бременоста ми беа покачени ддимерите нешто ситно над горната реф вредност и почнав со терапија 2 дена пред породување. После правев контроли.

19. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Aaa te znam tebe Sofi panika hahahah, jas mislam deka ovie dva dena ve nadminav site a bev najopushtena i na boga prepustena, i eve vo momentov cekam taksi da odam na urgenten ne mi se veruva kolku nemozam da se iskontroliram, ako i sega e se ok stvarno ke probam veke da ne pravam vaka

20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.577
    Денес ми е енос 15ти ден од трансфер и бетата од 499 ( 12.05) денес е 969. Со сиот ум се качив да ме видат на ехо. Ама не дадов вагинален преглед да направиме. На абдоминален ништо не се гледаше.
    Нестрплива сум, знам:sweat: мм лом ме направи сабајле:).
    По мои пресметки понеделник би била 1500:^). Мош не е лошо пак да се ѕирнеме:)

На abc1234, cresa-jagoda, IRBBB и 10 други им се допаѓа ова.