Бубче, јас кога направив бета на 13 ден ми беше над 1000 и пак Лазаревски ми рече за две недели на ехо. Уживај, опушти се, бетата е супер Не ти требаат стресови
Кај мене во 5та, на старт, не се гледаше ама баш ништо, абдоминално поготово, вагинално, како задебелен ендометриум и толку... бетата ми беше ололу 3400 кога се виде баш сакус
Ајде па ќе ни пишеш после убави вести и ќе се смееш за оваа паника. Ама подобро оди да не го мислиш. И јас така колку пати сакам порано да отидам, ама и докторот ке ме искара.
Од страна на терапија панцеф со пробиотик, вагинални полигинакс, а чаеви увин и брусница, што повеќе течности пијај, помалку благо јади ако можеш кога ќе ти посака душата јади чоколадо за готвење
Здраво девојки, денес бев на контрола и конечно го видов срценцето но неможеше да се слушне само докторот ми го покажа како светка. Според менструација сум 7 недела иако на предходната контрола ми рече дека касне со 2 недели сега рече дека ги достигнало и одговара со неделите. И кај мене ништо неможе да тера со убаво, па така освен хематомот што ми го виде предходната контрола, сега ми виде и полип Јас досега немам прокраварено од хематомот и докторот беше позитивен и рече ќе се абсорбира сам. Сега сум исплашена за полипот, дали некоја од вас има искуство со полип и колку е ризично за бременоста?
@Bubce38 добре дојде Незнаеш колку ми е мило. Честитки и со лесно и школски нека тера до крај За на ехо со првото 10 ина дена ми каснеше кога се виде,а за второво не бев мк така да прво ехо 12 недела
@Bubce38 Dobro ni dojde,mn.mi e milo shto dojde vo ovaa tema ❤ Kaj mene posle 3nedeli od trasverot se vide tockichka d-r kaza deka e rano,transverot mi beshe so trodneven embrion,a jas zagrizenaaa...Zatoa ne brzaj i ne se grizi se ke si bide dobro,trpenie i samo smireno.1mesec od transverot imashe i srceva akcija na eho Poslushaj go doktorot on najdobro ke ti kaze koga da dojdesh na pregled
Здраво девојки, јас сум 22+5, бев на втор скрининг пред два дена и во извештај пишува постелка со шо еќе лакуни, бебето е недела напред со раст, и плодова вода е се океј. Испита и д-димери воопшто не се качени, само ме загрижува лагуните. Какви се вашите искуства
Пак јас.. Пак позитивна на уреаплазма покрај 2 дози сумамед и нео пенатран мислам се викаја вагиналетите.. Матичниот ми рече да земам бетадин вагиналети.. За сега да не ја третираме со антибиотици.. Се плашам прочитав водењак пукал скраја да е.. Дали имате некоја од вас искуство со вагиналетите? И за нив прочитав дека можат штитната жлезда да ја зафркнат кај плодот. Јас стварно не знам што ќе беше ова. 19+3
Eve me se vrativ, se si e super fala mu na Boga 14+6, 105gr i 10.5cm, srcenceto chukase 140 vo minuta jas nekako sakav da e poveke oti prethodniot pat bese 160 ama valjda ne e strasno i ok e i so 140, si mrdka, si stava rache vo usta i jas ako se prasuvav zasekogas ke ostanev tamu da go gledam. Sigurna sum deka site barem ednas ste si posakale doma da imate edno eho i koga ke ve fati safra da si go gledate hahahaha, site merki se dobri, samo me zagrizuva miom eden vo zidot na matkata bil 3cm, reche ne e opasen, ne e nisto strasno, ne e vnatre vo matka ama sepak mene me zagrizi. Taka da sega sum pomirna do 28mi moze da se izdrzi. Nipt testot uste ne e gotov denes 9ti den, ke odam vo ponedelnik da go zemam so Gospod napred ako e i toa dobro da se opustam veke nema da bide losho
Kuti ne prasuvaj, preponite me rasturaat. Edvaj dvizam, navečer na sekoe svrtuvanje plaćam od bolki. Eve 30 nedela sme skoro. Bar uste 6 da izdrzime. Kaj tebe podobro li e? Jas se osekam malku podobro otkako pijam B6,
Јас ја имав пред бременост и тешко ја излечив. Но кога ја излечив пресудно беше тоа што мора да се биде крајно внимателен.Освен терапија што примав и јас и маж ми... Односи никако две недели а после тоа само со заштита некое време. Да не се користи исто вц со други а ако немаш такви услови секој ден ќе го чистиш со доместос. Долен веш да се пере на 60 степени и плус пеглани. Менување минимум 3 пати
Во извештајот од Гак каде се породив, стоеше кој ден да испитам димери. Тој период немаше термини и си отидов приватно. Сега општиот матичен ми даде упат. Ти ако не си породена, матичниот гинеколог треба да ти даде упат.