И јас исто осеќам така веќе подолго време. Немам прашано на доктор, но и јас си мислев тегнење на бебче е, поместување. И си го галам стомакот, си велам а еве го газето Сеа се замислив и јас
Мамички тоа се бракстон хикс. Матката се стега и затоа бебче изгледа испакнато. Јас си ја прашав докторката она вика ништо страшно, нормални се. Си вежба матката за големиот чин
Toa e bebe, da. Dur razgovarav so dr, se ispakna taka, i vikam eve. Vika toa e nozeto najverojatno. Posle me gledase na exo i reče deka bil vo pravo. Mi objasni koj del od teloto kade i e na princezata. Tuku denes i vcera nez navistina sto me boli. Em kaj zeludnik, em pozadi vo grbot, em stomak. Znam normalno e, veke 30 ta terame.Sami sme so malata pa nekako mi E strav da ne se desi nesto, ke ja isplasam. Na pregled sme za 2 nedeli, togas treba da primam inekcii za zreenje na pluka
Јас кога имав често лажни контракции баш и бебе беше ептен активно и така се тегнеше и тргаше со газето и матичниот ми рече дека од таа зголемена активност на бебето се контрахирала матката и ми се јавиле лажните контракции.
И мене исто на последниот скрининг без да му кажам ми вика ваму и ваму ќе осеќаш ,баш таму кај што осеќам.Мислам не ти е ништо страшно со болките ваљда се повеќе притискаат и мене ми е тешко на желудник,нит можам положба за седење,лежење да најдам,кичма колена све ме наболува,а и нешто расположениево ми е хаос...нека помине.Ама па ако баш ти е страв јави се кај докторот .
Daj Boze, i jas se nadevam deka ke bide dobar i nema da se zagrizam za nisto, neka ni pomaga Gospod na site! Fala za ubavite zborovi i zelbi.
Исто, сосема... сабајле ме разбудија некои болки во кичмата, како менструални, силни, кратки. Потоа цел ден подуен, тврд стомак....не знам колку е нормално сево ова...
Ај просветлете ме, за Флостерон/Дексаметазон, се лежи ли тие денови, во смисла течат во инфузика, или се примаат мускулно оди, врати се? По две единечни дози?
Dve dozi se, muskulno odat, inekcii. Posle bockanjeto aktivnosta na bebeto se gubi, i mnogu e grdo. Toa trae okolu dva dena negde. Te bockaat i si odis @Oneo Za zreenje se
Ги примав и јас во 33недела, ама не се сеќавав точно на името. За активноста стварно неубаво, добро што ми кажаа тогаш, би се преплашила да незнаев. Да две дози, на 24 часа.
jas imav ureaplazma vo prvata bremenost, piev eritromicin i plus stavav vaginaleti eritromicin, na slednata kontrola ja nemase. i ja bev uplasena togas, ama nepotrebno bese, ke se sredi so terapija. prasaj za eritromicinot znam deka toj najcesto go davaat za nea
Имаше некои индикации што ти ги дадоа? Мене докторката ме праша минатиот преглед дали до сега ми давале такви инекции, и јас и кажа не пошто ок си беше. Е сега незнам дали ме праша ради малце намалени протоци што ми измери. Иначе постелката ми е чиста, цервиксот во 35 недела ми го измери 2.9см. Кажа ок си е