Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. sikica7

sikica7 Популарен член

2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Ejjj neverovatno, a sega vo sebe si mislev, ajde smiri se malku tamu, gledas i ivani e tuka nekade so tebe i ona bese so spontani so krvarenje so svasta pa ja nema da gukne si sedi i si uziva i otvaram forumov ete te tebe hahaha, znachi isti sme site a jas sega se karav sama sebe deka nikoj osven mene ne pravi i ne zabeguva vaka, jas sega sum pak na maka od edna misla, povrativ na pocetokot samo 5-10 pati maksimum do kaj 8-9 nedela i od togas samo nagoni koga mijam zabi ama nisto poveke, eve vcera i denes nisto ne jadev utroto samo banana i creva isturiv, denes samo cokolatce malo tviks i pak istoto od shto mi e sega vaka, mozno li e da ima nekoja komplikacija pa vaka da povrakjam?

3. ivani30

ivani30 Популарен член

Не не паничи, и јас час сум добра час ми се лоши, ама се молам да биде се како што треба и ќе биде ќе видиш

S.o.F.i likes this.
  4. Babycool

Babycool Истакнат член

@lady.N И моето бебе отстапува скоро со 2 недели поголемо. Докторот се намеа вели има многу долги нози,но и јас сум висока со долги нози така да можеби ке биде иста како мама
    :D :D

lady.N likes this.
  5. Maya12

Maya12 Популарен член

Ќе си појадуваш убаво,може да ти се лоши и да повраќаш што не си јадена,јас сум 37 недела и цело време повраќам и јас сега да појадувам само банана или чоколадо ќе истурам црева.Следи од која храна не ти се лоши ама обавезно да имаш појадок ручек и вечера или помали оброци почесто,не се оставај гладна да бидеш.Јас до трети четврти месец јадев само пица тост сендвичи бел леб тестенини тесто,само тоа ми одговараше иако јадев повраќав и се така во круг ама не се оставав гладна и пиев мн течности,после 4 месеци се управив со храната ама пак си повраќам еве 9 месец стасав,си јадам сега здрава храна,имам киделини,1-2 дневно повраќам ама три оброци на ден обавезно имам.Ова ти е мој совет

Meckicja, mace89 and Bebe2021 like this.
  6. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Mnogu blagodaram! Slabo so hranata nautro, nekako samo potkasnuvam po nesto a za rucek ubavo jadam, no ke probam da imam pojadok iako na nisto zdravo ne mi ide nautro nekako

7. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Фала ти на советот, јас разбирам дека е така и верувај сакам да се сменам и да мислам секогаш позитивно и дека ќе биде се' убаво.
    Првиот пат кога останав бремена и имав цело време кафеав исцедок, без никаква поддршка да ми препише матичниот иако ми беше страв, не очекував дека ќе престане срцето, па ми дојде шок голем.
    Кога тоа се случи 3 пати и една биохемиска, верувај колку и да сакам да сум позитивна ме фаќа стравот.
    И верувам дека не е исто кога некој од прва ќе остане бремена и ќе ја износи бременоста до крај, со некој што имал проблем и мака.
    И да, знам си правам лошо повеќе со стресот и многу сакам да си го променам размислувањето, ама мислам треба време и работа на тоа.
    Јас може и замарам со едни исти работи, ама некогаш кога ќе пишам тука и ќе разменам мислења многу ми е подобро.
    Јас секогаш велам дека на крај Бог како одлучил така ќе биде, зорле несака ништо.
    Фала ти за предлогот за книгата, може да се побара и да се прочита.
    :)

8. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Хаха ќути барем ќе се тешиме ние што сме исти вакви паники.
    Некогаш емоциите се посилни од нас и тешко се контролираат.
    Јас еве велам ти го помина веќе покризниот период да се опуштиш.
    Теши се со мене за симптомите, јас ниеднаш не сум повратила нити ми е било нешто многу тешко.
    Некогаш имав некој нагон и болка во желудник и изострен мирис.
    Сега немам баш никаков симптом.
    Ајде да се молиме и надеваме дека ова се нашите среќички.

9. sikica7

sikica7 Популарен член

Iako ne sum imala apontani , krvarenje itn sepak te potpolno razbiram a i go razbiram tbojot strav, jas sakam samo malku pozitiva da vnesam so nekoj dobar zbor vo tboeto sekojdnevie.Inaku iako sega za sega fala mu na Gospod imam super bremenost sepak i jas nekogas cuvstvuvam strav, no na kraj si velam , ne postigas nisto dokolku imas vakvi stravovi i misli. Bidi malku barem posilen karakter i kazi i stop na mislite i stravovite veruvaj mi preubava bremenost ke si imas ke uzivas, jas veruvam dlaboko vo sebe deka ovoj pat se ke ti bide kako so treba i veruvam deka na svet ke doneses zdravo bebence. Inaku voopsto ne zamaras po forumot so tboite komentari, ova e mesto za sekakvi soveti da si pobaras i da si kazes sekakvi maki , nema nikakvo zamaranje voopsto.

10. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Mila, panicime zatoa sto go sakame maloto vo nas poveke od se, sakame da gi donesime na ovoj svet zdravi i zivi. Jas veke sum 34 nedela, SPREMNA so poveke od pola raboti, se Nadevam na najdobro, no sepak ima strav vo mene nedaj gospod da se sluci nesto loso. Se e normalno cuvstvo, I da vo pravo e @sikica7 uzivaj vo bremenosta, zosto jas cela bremenost panicam I placam da ne se sluci nesto loso, se plasam od hrana, od vlaknata na milenicite iako spiev pola bremenost so niv.. Se ke bidi OK, samo so verba vo Gospod I pozitivna misla.. Kolku I da idat negativni nie treba da gi brkame :hug:

Маја Т, S.o.F.i, mace89 and 2 others like this.
  11. H&J

H&J Популарен член

Женчиња денес бев на преглед, се е во ред, а машала бебчо 2 607грама, а тек 33 недела почнуваме, го измери како за 35 недела.
    За еден месец покачил околу 1 400грама :o Имам чувство дека нема да одиме до термин.Термин 4 јули:lol: ми вика др, оваа бебче е со обравчиња за стискање :D многу убаво бебенце ќе родиш ми рече.Душата ми се исполни кога го видов:inlove: друго се во ред, осеќам контракции лажни најверојатно, ми се стега стомакот одвреме навреме и ме остава без воздух, ама поминува брзо, бидејќи е покрупничко бебушче, имам болки долу ниско во стомакот и левата нога ми е скоро секогаш здрвена од кукот па надоле.Ама ќе издржиме :inlove:

12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Нежа врска со терминот, може ке си родиш крупно бебе на термин. И синко беше секогаш покрупен за две недели и крупен се роди по термин.

13. Luni

Luni Популарен член

Девојки само што завршив со прегледот кај др Слободан Дракулевски ми рече да земам инекции мускулни за зреење на белите дробови утре и другден во исто време да ги боцнам по две ампули го прашав проблем ли е со белите дробови ми рече не ок е се само ова е превентива во случај дане дојде до предвремено раѓање на бебето ама прв пат слушам превентива и за 10 дена пак преглед ми закажа... Мислење ваше имате ли слушнато некој за превентива да се боцка за зреење.. Ме испаничи а вака рече не се секирај бе се е во ред..

14. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

А има некоја индикација поради која би дошло до предвремено раѓање? Која недела си?

15. Luni

Luni Популарен член

28 недела ми рече неама да си бидеме на сигурно пошто инвитра 5 имам моја претпоставка е тоа а докторот ништо вели се си е ок да си одиме на сигурно вели...

MarijaMi90 likes this.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Koja nedela si? Jas ke primam vo 32ra. Sega sum 30ta
    Sega vidov 28ma si. Za prvoto primiv vo 32,i 34ta.I se porodiv vednas posle vtorata doza, 34+4dena. Nema vrska sto si ivf, ako e vo red cerviks i se ostanato i nema indikacija nema potreba od zreenje. Sepak kako ti kazal dr

Luni likes this.
  17. ivani30

ivani30 Популарен член

Дракулевски знае што прави, во сигурни раце си

18. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Има некоја при крај на бременоста со глабоволки и вртоглавици?
    Уффф глава неможам да кренам овие два дена.(facepalm)
    Крвна слика се во ред, притисок нормален незнам што е ова... можеви од времево никакво :shake::@

19. mace89

mace89 Популарен член

Од хормоните е мила верувај. Секое сабајле ме фаќаат вртоглавици, мислам ќе се онесвестам ама после пола сат поминуваат. Вака ме фаќаше во прво тромесечие еве сега во трето пак

Naatashka123 and Luni like this.
  20. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Девојки имате ли инфо до кога важи законот за ослободување на трудниците од работа?