Девојки морам да прашам дали и друга има вака ко мене , значи постојано ми е стврднат стомакот, не ми изгледа како лажни контракции зошто не траат неколу секунди па да пушти него цело време е истоо само насабајле кога станувам ми е така помек и откако ќе се раздвижам се стврднува, инаку не осеќам болки барем не во стомакот.
Па да слаба сум валда почнав со 53 кг. сега сум 59 кг. ако е до тоа океј е нека се тврдне се издржува, само се да е океј, зошто секој ден јас 1000 филмови си правам
Јас кога прашував за мене кога бев бремена,во неколку аптеки а и матичниот доктор рекоа дека само Пантенол е дозволено од пастили при бременост. Дури и при доење. Еве "уживам" во стрепсилс во моментов, после скоро 3год.никакви лекарства (бременост +доење).
А зрното црн бибер?! Мене тоа ми е останато во ум, за твојата прва бременост те читав и почнавме по дома да го применуваме. Мм посебно е фасциниран од овој лек Мене и друго нешто ми помага сега. Во тегличка мед ставам сув ѓумбир и куркума и малку коприва сува. Сркнувам по една лажичка наутро и навечер.
Ние и превентивно го земаме, уште пред да не фати кашлица А малку ќе на заболи грло, одма Зрно бибера ( и Лепа Брена)
Ja sum 16+ pa uste sega imam problemi so nozete a pijam i magnezium i se, ako najdes lek kazi go, navecer posebno mislam deka kje mi puknat vekje ama nemam nekoj grcevi samo gi osekam kako oteceni i mi se zdrveni mislam vise
Незнам дали е до тоа, ама еве ноќва добро поминав.. Пиев магнезиум цитрат и плус масажа со ракија пред спиење на нозете, особено на листовите и стапалата. Ајде нека е до тоа и да ги нема веќе Бар да не се со толкав интензитет
Завчера бев на преглед. 9+2 бев а бебе одговара за 9+6 се е ок. Веќе личи на човек не е точка Јас се чувствувам ужасно. Имам страшни главоболки и гадење. Повраќам повремено. Со гадењето ќе преживеам. Ама главоболките се хорор. Во првата бременост ми дозволија да пијам аспирин против болки (тој лек најмногу ми помага). Сега ми рекоа само парацетамол. Вчера и завчера 4 парацетамола се напив, по еден вечер еден наутро. И еве пак се разбудив со страшна главоболка
Супа од кокошка со бибер, ѓумбир и лимун. За грлото исто лимун со малце сода. Ние се вака се лечиме дома
Мене многу ми помага прегорен шеќер со путер и млеко. Треба да се пие топло неколку пати во ден и ќе имаш уште истиот ден ефект
Мене главата само од ова ми проаѓаше, ќе се намачкав на вратот до темето и ќе ме смиреше. Лади дава убаво чуство.