Исто,јас сум 37 и јас немам болки ама откако ми порасна стомачето ми е тврдо,особено после јадење сум забележала и јас сум слаба.Не се сеќирај ,и јас неколку пати сум помислила ама бидејќи нема болки и се е во ред си протолкував дека е нормално
И јас бев на почетокот на бременоста со главоболки мене руска вода ме спаси. Види низ тие турските продавнички или по аптеки некоја вода што лади. Ако не барај некој нека ти донесе од Мк.
Јас пред трансферот во септември многу кашлав и баш прво што ми кажаа лек за кашлица во вонтелено беше зрно црн бибер и јас нели за да помине побрзо земав наеднаш неколку зрна бибер кога се раскашлав,ми залетна немав воздух да земам мислам толку беше хахахах Така да ти било зрно црн бибер а не 5-6 зрна хахах
За главоболки пиј си редовно б6 ако не пиеш и мене ретко ме фаќаат сегс ама ако ме здоболи се мачкам со вицко или ја викаат грчка маст на слепочниците и на тилот и веднаш ми помага.А како паталец со мигрена од 8 одделение главоболките ќе се намалат ако пиеш вода многу.
И ти си трудна Бубче?? Не знаев. Ми го разубави денот. пролутекс ×2 две недели по позитивна бета користев. (Почнав 5 дена пред трансфер) Сега користам утрогестан од 200 ×3. До 13та недела ќе користам. Пролутекс носев во авион 28 парчиња. Кога ги завршив тука на Малта ми го дадоа утрогестанот како алтернатива.
Секако,јас за главата и за грбот кога ќе ме здоболи се мачкам и за 10 мин ми поминува,безбедна е за трудници
Трудна сум, ама многу малку Мене до срцева акција ми рекоа со два да продолжам, па здравје после ќе ми го намалеле на по еднаш дневно.
Ти благодарам, јас ја имам ама не сум знаела дека помага баш за главоболки. Јас се мачкам на коленото кога ќе ме здоболи и супер е
Ne znam jas sve kukam nemam simtomi a sve nesto me boli kako rastrafena sum kako proagaat nedelive de kicma, de stomak, de noze vise aman na spienje kuk me boli sto da zboram toa vise normalno stana ako stanam a kuk ne me boli mislam deka nesto ne e vo red
Кога е мирен некојпат му зборувам и одма се активира, полудува од внатре. Ви се случува истото или ја само си праам филмови дека ме слуша?
Нормално е мила, не се секирај. Лигаментите се тоа, матката се шири и бебче тежи веќе. Уживај си и не се секирај