Е морав да те барам да читам. Остави тоа копчето на раат Труднооо си, како нема да ти се врти Што се ќе ти се прави допрва
Јас пиев лактиферон плус ама немаше некој ефект Сега пијам сидерал форте Со 10 таблети од 6 на 14 ми се качило железото и хемоглобинот од 100 на 125
Хеферол од 350мг земав/земам јас. По една на ден за одржување на железото, по 2 за подобрување. Јас сум многу задоволна.
I jas imam ist problem so hemoglobinot, nikako ne mozam da go ppkacam, do dusa dobro e sto mi stoi vo mesto barem so ne paga, 10.6 mi e momentalno a zelezoto 15.Piev floradiks ne pompgna, sega pijam Iron Foliq apcinja i od nov nemam nekoe fajde, pa sega ginekologot mi kaza edni drugi da zemam,Lactiferon Plus se vikaat.Gi ima li nekoja pieno da mi kaze ima li podobruvanje ili slabo ? 25+ sum momentalno ..
Pred 1nedela i togash imav bolka,ok beshe se.No,jas sum so skraten cervix i serklaz.Dolzinata e 30mm.
Должината пак е ок за таа недела. А од прогестеронска терапија што примаш? И јас сум со 30мм а сум 17недела и серклаж и доколку не сум во лежечка положба осеќам исто така притисок и кога и да се напијам вода, веднаш морам да трчам до вц... Затоа и те прашав тоа. Треба лежење 90% од времето, барем до 35та недела, потоа веќе се е полесно
Primam ednash nedelno progesteron depo i utrogestan 2×1. I ti si so serklaz?So lesno neka ti e,samo pozitivna misla i mnooguu odmaranje. Jas postojano lezam so pernica pod zadnik.Jadam vo krevet.Stanuvanje za tushiranje,wc,kontroli tolku.
И јас пиев флорадикс по препорака на матичната бидејќи кај неа правев крвна анализа, кога отидов кај гинекогот кој ми ја води бременоста ми кажа дека флорадикс има слабо дејство и нема да помогне, најефективни биле инфузиите па ми препиша 6 инфузии
Ако го имаш правено скоро серклажот ќе чувствуваш нелагодност.Со тек на време се намалува болката.Макар да со серклажот мене најудобно ми е во полулежечка положба ,седењето ми прави притисок
Јас прво Лактиферон пиев, па сега Ајрон Фолик. За железото не знам, ама хемоглобинот ми беше 80, со помош на една доза Лактиферон ми се качи до 100ка, па сега ќе видеме со овие како ќе се движи.
И мене вака некако ми беа...пиев еден месец тардиферон и железото ми скокнало над нормала,а хемоглобинот 11.4.
Jas gi pijam Iron Foliq momemtalno i ete skoro veke cel mesec stojam vo mesto.Ke gi probam lactiferon pa ke vidam sto kako.se nadevam deka ke mi se pokaci hemogloninot ,zelezoto minatiot mesec mi bese 19 sega ovoj 15, no sega bebe poveke vlece i ke produzi da vlece i se plasam da ne mi padne epten pod granica
Јас цело време сум во полулежечка положба и ми е супер, но кога одам чувство имам слично на твоето. Како што растат плодовите притискаат може и од тоа. Секако пазење треба иако имаме серклаж
Која недела си? Мене ми рекоа дека овие треба да се подобри од Лактиферонот, ма да искрено не верувам.
Хај девојки пак јас Правев крвна слика денес, значително подобрување на хемоглобин и серумско ама сега друга мака Имам покачени леукоцити-30 а граница пишува до 22 И плусче имам кај бактерии, а сите брисеви се ми е чисто, немам никакви симптоми Утре ќе ја барам матичната Но дали да пијам една недела брусница да се прочистам па да повторам урина пак следна недела Ми е страв да не е нешто сериозно сега на крај
Fala ti mnogu na sovetite, ke povnam pa zdravje ke vidime kako ke bide.Ali pak ke kazam sega za sega e dobro pa se nadwvam deka i vo mesto ke stojam do kraj haha.. koga ti e termin?